Teraz jest 06 wrz 2025, 22:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
toje                    

liss                    

Nooo nie powiem -  większego  jak PiS to chyba już nie ma.

Może jakieś uzasadnienie zapodasz. Bo oskarżać na podstawie zasłyszanego w WSI 24 czy Tusk Vision Network lub przeczytanego w "koszernej" artykułu to jest łatwo ale potwierdzić co nieco to trudniej. Hasła o nienawiści do wszystkich, brzydkiej żonie, kocie sobie podaruj.
Ja łatwo mogę:
- polityczne dno PO - kieruje gość, który zaczynał w niechlubnej partii, potem skakał z jednej na drugą, założył PO, wykosił współpracowników i otacza się ludzmi, którzy z prawem to od strony bezprawia mają coś wspólnego;
- merytoryczne - chociażby Skype przy przesłuchaniu, wykucie na blachę odpowiedzi w debatach itd. o wykształceniu nie będę wspominał;
- społeczne - lubią ich tylko w sondażach, poza tym biedna część społeczeństwa nie pała miłością;
- kulturowe - wibratory, wódka, przekleństwa, narkotyki, prostytutki - dalej nie wymieniam bo wstyd;
- gospodarcze - 1,8% na plusie to tylko zabiegi księgowe i potężne zadłużenie, liberalizm u nich jakiś mało liberalny. Swoim i tak się żyje dobrze.
Więcej nie będę pisał bo szkoda bajtów na serwerze zajmować.  :P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wężykiem, wężykiem  :brawa:

Nie ma takiej siły która może otworzyć oczęta  POszołomionym. Tusk ze swoją ekipą ciągnie nas w przepaść i łże że to wina innych. Był PiS było dobrze.J est PO jest katastrofa.
To są fakty ale fanatyk z PO tego nie pojmie.
~gogo  przedwczoraj, 08:02

No cóż, zaślepionych młodych pryszczatych durniów nie sieją i nie orzą tylko sami się rodzą.
~4t  przedwczoraj, 09:53

http://biznes.onet.pl/forum.html?hashr= ... VtMDAxLmpz

10 mar 2010, 09:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:52

POSTY        43
Post Kto głosował na PO
Jasiu post Badmana "wężykiem, węzykiem". Fanatyzm jak w filmie Fanatyk. Tylko żeby się tak tragicznie nie zakończył. :)

10 mar 2010, 09:35

REJESTRACJA11 lut 2010, 22:35

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

Nie ma takiej siły która może otworzyć oczęta  POszołomionym. Tusk ze swoją ekipą ciągnie nas w przepaść i łże że to wina innych. Był PiS było dobrze.J est PO jest katastrofa.
To są fakty ale fanatyk z PO tego nie pojmie.
~gogo  przedwczoraj, 08:02

No cóż, zaślepionych młodych pryszczatych durniów nie sieją i nie orzą tylko sami się rodzą.
~4t  przedwczoraj, 09:53

http://biznes.onet.pl/forum.html?hashr= ... VtMDAxLmpz

Cytując wpisy z forum Onetu przebiłeś... dno.

Niech siem wpisujom miasta kture popjerajom.  :D

10 mar 2010, 10:23
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        43
Post Kto głosował na PO
Mojej ulubione powiedzonko:
"jesteś głupi jak komentarze na Onecie"
:)
Niestety wszystko co wychodzi z matni ITI i jej otoczki to raczej szeroko w tym temacie wspominane DNO. Komercha i zbijanie kasy na wszystkim co się da.

10 mar 2010, 10:58

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
A to ciekawe...
Nie wiedziałem, że komentarze na Onecie są autorstwa ITI.

10 mar 2010, 11:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Post Kto głosował na PO
Ja głosowałem, ale potwierdziłem tylko przysłowie "Polak mądry po szkodzie"i  obecnie sie z tego wyleczyłem , tylko powiedźcie na kogo głosować nastepnym razem żeby znowu nie wmoczyć :wub:

10 mar 2010, 11:30
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        43
Post Kto głosował na PO
Skrót myślowy - po kolei - ITI właściciel m.in. Onetu, TVN-ów, itd. W TVN, Onet jest szeroko reklamowany (implikuje to, że oglądasz TVN i mimowolnie kojarzysz  od razu Onet). Na onecie jaki poziom jest to wiadomo ale jest najpopularniejszym portalem. Na pewno nie ze względów poziomu wykonania i jakości treści. Ci, którzy czytają Onet, zazwyczaj oglądają TVN-y, którego właścicielem jest ITI. Moje zdanie co do ITI miało dotyczyć poziomu programów, prowadzących. Popytaj znajomych - jakie mają poglądy, zapatrywania na politykę i powiąż to z treściami mediów z ITI i komentarzami np. na Onecie.

Dodano: Śro Mar 10, 2010 12:38 pm

Staruszek                    

.... , tylko powiedźcie na kogo głosować nastepnym razem żeby znowu nie wmoczyć :wub:

Brak alternatyw. Nawet ciężko znaleźć "mniejsze zło".

10 mar 2010, 11:36

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Czyżbyś chciał powiedzieć, że głosowanie na PiS to też zło, co więcej, nie jest to nawet "mniejsze zło"?
Na tym forum?
Gratuluję odwagi.  :brawa:

U Badmana masz przechlapane.  :D

10 mar 2010, 19:42
Zawodowiec

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
care31                    

A co ma piernik do wiatraka?
http://www.onet.pl to najpopularniejszy portal w Polsce.
To lepsze Twoje cytaty z http://www.pardon.pl ?
viewtopic.php?p=60077#p60077

A cytat z gazety "GóWniana" byłby lepszy?  :rotfl:

Kiedy wy wykształciuchy w końcu przestaniecie patrzeć na to KTO powiedział albo GDZIE napisano tylko zaczniecie myśleć samodzielnie?
I patrzeć na to CO napisano?  :dokuczacz:

10 mar 2010, 20:35
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Do Polski przyleci unijny komisarz ds. energii

Pod koniec przyszłego tygodnia do Polski przyleci unijny komisarz do spraw energii Guenther Oettinger. Będzie to pierwsza wizyta zagraniczna nowego komisarza.

Jednym z tematów rozmów w Warszawie będzie zapewne parafowana polsko-rosyjska umowa gazowa. Miesiąc temu Bruksela poprosiła bowiem o wyjaśnienia w tej sprawie. Tłumaczyła, że nie zna treści porozumienia, ale informacje pojawiające się w polskich mediach sugerują, że może być ono niezgodne z unijnym prawem.

Chodzi między innymi o opłaty za tranzyt rosyjskiego gazu. Komisja Europejska chce wiedzieć, czy są one ustalane w sposób przejrzysty i według unijnych zasad. Bruksela mówią, że jeszcze nie otrzymała listu z Warszawy, ale spodziewa się go wkrótce.

Międzyrządowe polsko-rosyjskie porozumienie zakłada możliwość zwiększenia dostaw rosyjskiego gazu do Polski do ponad 10 miliardów metrów sześciennych rocznie i przedłużenia kontraktu jamalskiego do 2037 roku. Zgodnie umową Gazprom miał też dostać wyłączność na tranzyt błękitnego paliwa przez Polskę do 2045 roku.

http://www.psz.pl/tekst-28756/Do-Polski ... energetyki

10 mar 2010, 20:41
Zawodowiec

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
Bajka o Pawełku  i Januszku.
czyli o tym jak Poncyliusz POpędził kota Palikotowi

Paweł Poncyljusz wywołał burze swoim wpisie na Twitterze (później usuniętym), gdzie krytykował PiS po kongresie tej partii. Zaraz po tym Janusz Palikot zapraszał posła PiS do Platformy Obywatelskiej. Dzisiaj Poncyljusz, również na Twitterze, zapowiedział odpowiedź dla Palikota. Przedstawił ją na swoim blogu na Money.pl.

"Drogi Januszu" - Poncyljusz odpowiada Palikotowi  na zaproszenie do PO
- Dziękuję za zaproszenie do Platformy Obywatelskiej, ale nie skorzystam.  :dupa:
Uważam bowiem, że PO nie jest partią liberalną gospodarczo i choć trudno w to uwierzyć, ale lepiej się czuję ze swoimi poglądami w Prawie i Sprawiedliwości.
Reakcja władz PiS na moje krytyczne uwagi  pokazuje, że wbrew temu co niektórzy sądzą, u nas można mieć inne zdanie. Z tego co ostatnio obserwowałem, Ty nie masz takiego komfortu, choć szczerze Ci tego życzę
- pisze Paweł Poncyljusz do Janusza Palikota.

W swoim długim wpisie wyjaśnia dlaczego nie wstąpi do PO. Pisze między innymi, że zdaje sobie sprawę, że wielu ludzi jest rozczarowanych PiS, ale "również Platforma nie spełnia ich oczekiwań, więc przechodzenie z jednej partii do drugiej, której jedynym atutem jest uśmiech na twarzy i ?gibkie ciało?, nie miałoby sensu".

Większość wpisu poświęcona jest krytyce PO, a ściślej jej modelowi liberalnej gospodarki, który według Poncyljusza spełnia się tylko w deklaracjach, a nie w czynach. PO dostaje się również za jej politykę w armii.
Także ostatnie "dziecko" PO, powołana przez premiera Rada Gospodarcza, zbiera "baty".
- Rada również jest dziwolągiem - pisze Poncyljusz.
- Jeśli premier Tusk naprawdę chce wiedzieć czego potrzeba polskim przedsiębiorcom, aby mogli się swobodnie rozwijać, to wystarczy że spotka się z Tobą. Ty dzięki pracy komisji "Przyjazne Państwo" wiesz dobrze które przepisy stanowią podstawową barierę w działalności gospodarczej - pisze do Palikota Poncyljusz.

- Panie Pośle Januszu, mam nadzieję, że sam rozumiesz, że ja, widząc tyle negatywnych rzeczy, nie mógłbym być solidnym politykiem Platformy Obywatelskiej.
PO mając, nieznane w historii III RP poparcie społeczne, nie potrafi zdobyć się na odwagę, aby dokonać rzeczy wielkich potrzebnych naszemu krajowi. Nawet jeżeli widzę wady w tym, co dzieje się w mojej partii, to dalej jest moja i zrobię wszystko, aby PiS stał się partią o minimalnych emocjach i maksymalnej ilości konkretnych propozycji.
Życzę Ci, aby PO stała się prawdziwą partią wolnorynkową, bo w innym przypadku? to Ty, prawdziwy liberał, będziesz musiał sobie poszukać nowej partii
- kończy Poncyljusz, jednoznacznie podkreślając, że do PO nie wstąpi.

Niestety :dokuczacz:
Paweł Poncyliusz niczego nie ukradł, a więc nie spełnia kryterium Platformy Obywatelskiej
  :wysmiewacz:

Przypominam hasło przewodnie KL-D (matki PO) "pierwszy milion trzeba ukraść".
Platforma je POszerzyła: "następne też".

Ostatnio edytowano 10 mar 2010, 20:59 przez Badman, łącznie edytowano 3 razy

10 mar 2010, 20:50
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Badman                    

Bajka o Pawełku  i Januszku.
czyli o tym jak Poncyliusz POpędził kota Palikotowi

Także ostatnie "dziecko" PO, powołana przez premiera Rada Gospodarcza, zbiera "baty".
- Rada również jest dziwolągiem - pisze Poncyljusz.
- Jeśli premier Tusk naprawdę chce wiedzieć czego potrzeba polskim przedsiębiorcom, aby mogli się swobodnie rozwijać, to wystarczy że spotka się z Tobą. Ty dzięki pracy komisji "Przyjazne Państwo" wiesz dobrze które przepisy stanowią podstawową barierę w działalności gospodarczej - pisze do Palikota Poncyljusz.

:brawa:

10 mar 2010, 20:52

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Badman                    

care31                    

A co ma piernik do wiatraka?
http://www.onet.pl to najpopularniejszy portal w Polsce.

To uzgodnijcie to w końcu między sobą. Z uwzględnieniem poniższego cytatu:
toje                    

Mojej ulubione powiedzonko:
"jesteś głupi jak komentarze na Onecie"
Niestety wszystko co wychodzi z matni ITI i jej otoczki to raczej szeroko w tym temacie wspominane DNO. Komercha i zbijanie kasy na wszystkim co się da.

... i jego rozwinięcia.
toje                    

Skrót myślowy - po kolei - ITI właściciel m.in. Onetu, TVN-ów, itd. W TVN, Onet jest szeroko reklamowany (implikuje to, że oglądasz TVN i mimowolnie kojarzysz od razu Onet). Na onecie jaki poziom jest to wiadomo ale jest najpopularniejszym portalem. Na pewno nie ze względów poziomu wykonania i jakości treści. Ci, którzy czytają Onet, zazwyczaj oglądają TVN-y, którego właścicielem jest ITI. Moje zdanie co do ITI miało dotyczyć poziomu programów, prowadzących. Popytaj znajomych - jakie mają poglądy, zapatrywania na politykę i powiąż to z treściami mediów z ITI i komentarzami np. na Onecie.

Badman                    

To źródło zacytowałem tylko raz i chodziło mi o to, aby uzupełnic to, co zacytował, delikatnie mówiąc "mocno wybiórczo" Tadeo74.
A tak swoją drogą to nie dyskredytuj tego źródła, bo możesz się narazić inspektorowi i melomanowi, którzy w dzisiejszym przeglądzie prasy zacytowali ten sam artykuł ("Znów spekulacje na polskim złotym). :wysmiewacz:

Badmad                    

Kiedy wy wykształciuchy w końcu przestaniecie patrzeć na to KTO powiedział albo GDZIE napisano tylko zaczniecie myśleć samodzielnie?

Nie należysz do wykształciuchów?  :o A to szkoda.
Badman                    

I patrzeć na to CO napisano?  :dokuczacz:

Czego i Tobie życzę.  :P

10 mar 2010, 21:14
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Władysław Bartoszewski nazywał przeciwników PO "bydłem" i "dewiantami", więc "wykształciuch" to przy tym komplement

10 mar 2010, 22:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 86  Następna strona