Teraz jest 12 wrz 2025, 00:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA13 lis 2007, 07:24

POSTY        98
Najwyraźniej niepoprawny optymizm Elsinore i Wjawora jest mocno zaraźliwy, bo ja obstawiam wygraną... i to nie jedną, dzisiejszego wieczora!    :D

21 sty 2009, 08:26

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Najwyraźniej niepoprawny optymizm Elsinore i Wjawora jest mocno zaraźliwy...

Nie chcę optymizmu tracić, więc
Corben                    

Jeśli głównym powodem porażki z Macedonią było przemęczenie (jak twierdzono), to po dniu przerwy powinniśmy zobaczyć inny zespół...

to nie będę narazie obstawiał wyniku z Niemcami. :D

21 sty 2009, 08:42
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Najwyraźniej niepoprawny optymizm Elsinore i Wjawora jest mocno zaraźliwy [...]

Mój optymizm jest jak grypa  :D

Ja też liczę na walkę i zwycięstwo :excl:

21 sty 2009, 09:03

REJESTRACJA13 lis 2007, 07:24

POSTY        98

[...]
To co stawiamy na medal ME?

Bezwzględnie stawiamy!  :)

21 sty 2009, 09:12
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Przepraszam za amatorskie wręcz pytanie ale... kiedy te mistrzostwa ?

Już <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_Europy_w_pi%C5%82ce_siatkowej_m%C4%99%C5%BCczyzn_2009" target="_blank">doczytałem</a>. Wybiera się ktoś ?

Ostatnio edytowano 21 sty 2009, 10:10 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

21 sty 2009, 10:08

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Już <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_Europy_w_pi%C5%82ce_siatkowej_m%C4%99%C5%BCczyzn_2009" target="_blank">doczytałem</a>. Wybiera się ktoś ?

Turcja trochę daleko...
A na miejscu mam ME pań...

21 sty 2009, 11:23
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=40886:date=21. 01. 2009 g. 10:08:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 21. 01. 2009 g. 10:08) [snapback]40886[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Turcja trochę daleko...
A na miejscu mam ME pań...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Nie przesadzaj, samoloty tam dolatują :)
A w Łodzi ponoć nawet jakaś <a href="http://www.cev.lu/mmp/online/website/news/news_online/755/1712/13526_EN.html" target="_blank">hala</a> jest...

21 sty 2009, 11:27

POSTY        2176

Nie przesadzaj, samoloty tam dolatują :)

Ty chyba się ( przynajmniej od jakiegoś czasu  ;) ) zapominasz, co do możliwości finansowych forumowiczów...

elsinore                    

(...) A w Łodzi ponoć nawet jakaś <a href="http://www.cev.lu/mmp/online/website/news/news_online/755/1712/13526_EN.html" target="_blank">hala</a> jest...

Nawet nowa. Pozostało tylko wykończyć w środku. Na LŚ mają zdążyć...

21 sty 2009, 12:38
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Jak zdążą, to chętnie do Was wyskoczę o ile załatwię bilety, chociaż... Spodek i tak jest number one :excl:

21 sty 2009, 12:55

POSTY        2176

a znasz wiele takich osób (sportowców), które dla ponad  2 krotnie większych zarobków nie zmienią pracodawcy? Jest Maldini, Raul, Reiss, Del Piero dlatego pięknie że jest jeszcze Kaka

To ma znaczenie gdy zarabiasz w tysiącach. Gdy w milionach i do tej pory zdążyłeś zabezpieczyć swoją przyszłość ( i nawet przyszłość najbliższej rodziny ) - już mniejsze. Wtedy ważne jest także czy dotychczasowe miejsce pracy daje Ci możliwość realizacji celów życiowych, czy dobrze się czujesz w starym środowisku, do jakiej strefy klimatycznej musiałbyś się przenieść ( co dla Brazylijczyka jest chyba szczególnie ważne - wszak najlepsi canarinhos wybierają drużyny grające w ligach południowej części Europy ).  
Poza tym, każda zmiana klubu niesie za sobą ryzko braku aklimatyzacji w nowym miejscu. Ile karier zawaliło się ( lub choćby przystopowało ) po transferze wybitnego piłkarza, do innego klubu ( zwłaszcza zagranicznego )? Kaka może mieć w pamięci przypadek kolegi z drużyny, który wybrał angielską Chelsea.
Gdybyś napisał o przywiązaniu do barw klubowych w kontekście Baresiego, Maldiniego, Reissa czy Beckenbauera - byłoby w porządku. Jak przy nich wygląda Kaka? Średnio, ( to bardzo delikatne stwierdzenie ) ...
Dla mnie - ze względów sentymentalnych - wzorem przywiązania do barw klubowych jest Marek Chojnacki.

millan80                    

Mnie nie interesuje ile brutto płaci mi pracodawca, co to ma do rzeczy jaki jest system podatkowy w danym państwie? Dla pracownika liczy sie to jaki przelew dostanie z pracy.

A może właśnie ma. Może Anglicy zaproponowali kontrakt w wartościach brutto, od których piłkarz musiałby sam odprowadzać podatki? Może nie będą chcieli zatrudnić brata piłkarza któremu brakło talentu?
A może doniesienia prasowe dotyczące całej sprawy ( wartości transferu i wysokości płac ) mijały się z prawdą?
millan80                    

jakie różne formy? Bardzo podziwiam takich sportowców którzy oprócz zdobycia kasy mają jeszcze jakieś inne cele, a jest ich coraz mniej. Pamiętacie co zrobił Figo czy Ronaldo

Takich sportowców jest bardzo dużo. Tylko może trzeba wyjść z kręgu piłkarzy ( choć nie twierdzę, że w tym środowisku się oni nie zdarzają ) - coraz bardziej zdegenerowanych, między innymi wskutek horendalnie wysokich ( czasem zupełnie nieadekwatnych do prezentowanych umiejętności ) apanaży...  
Małysz, Jędrzejczak, Wieszczek, Kubica, Partyka, Maurer, Kołecki, Kusznierewicz,  to tylko kilka nazwisk które przywołałem szybko z pamięci.

21 sty 2009, 15:28

POSTY        2176
AZS Częstochowa - Fenerbache Stambuł 3 : 0. i awans do kolejnej rundy rozgrywek LM.  :piwo:
Polska siatkówką stoi!

21 sty 2009, 19:25
Zaawansowany

REJESTRACJA15 maja 2007, 06:32

POSTY        55

AZS Częstochowa - Fenerbache Stambuł 3 : 0. i awans do kolejnej rundy rozgrywek LM.  :piwo:
Polska siatkówką stoi!

To ty spod Jasnej Góry jesteś, że tak świętujesz triumf nad "Janczarami Sułtana"?
Prawie jak pod Wiedniem... Sobieski i czysta... satysfakcja gwarantowana!

21 sty 2009, 20:02

POSTY        2176

To ty spod Jasnej Góry jesteś, że tak świętujesz triumf nad "Janczarami Sułtana"? (...)

Niekoniecznie. Ale mam się smucić?
Gorzej,że Skrze coś nie za bardzo...

Bardzo nie bardzo. W plecy do zera. Dobrze, że w tym roku gospodarz finału LM nie ma miejsca z urzędu. W tej sytuacji trzecie miejsce w grupie wystarczy ale...
Nie tak panowie, nie tak. Może później będzie lepiej...

Ostatnio edytowano 21 sty 2009, 21:37 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

21 sty 2009, 21:16

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Nasi szczypiorniści wygrali 31:27 (16:11) z Tunezyjczykami. Polacy zapewnili sobie awans do rundy zasadniczej, ale narazie poziomem nie zachwycają..., jak mocno ich zmęczyła Tunezja, bo Macedończycy Niemców chyba nie za bardzo  :( Na szczęście zgodnie z dotychczasową linią należy mieć nadzieję, że nasi rywale już się trochę wyprztykali, a my dopiero łapiemy wiatr w żagle.

Ostatnio edytowano 21 sty 2009, 23:26 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

21 sty 2009, 23:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 200  Następna strona