Teraz jest 11 wrz 2025, 05:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Chwilowo nie mam 100.000 PLN wolnych środków. Liczę na Twą solidarność Wjaworze i nawet może być to długoterminowa POżyczka. A najlepiej darowizna.

Na solidarność możesz liczyć, ale na głupotę...
Po Twoim newsie, zanim udzieliłem Tobie rady, dokonałem stosownych transferów na moim koncie.
Możemy najwyżej ponegocjować na temat pożyczki w EUR  :D
W sprawie darowizny raczej nie wynegocjuję konsensusu u małżonki  :(

Ostatnio edytowano 03 lut 2009, 20:42 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

03 lut 2009, 20:42
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Jest, jest to juz chyba trzeci cud Donalda

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Rosyjska armia nie pokonałaby nawet Polski - oceniają eksperci<!--sizec--></span><!--/sizec-->

- Do wypełniania zadań bojowych nadaje się u nas ok. 250 tys. żołnierzy, czyli około piątej części tych, którzy służą w armii. Reszta siedzi w koszarach i tylko sama się ochrania, bo do niczego się nie nadaje - mówią "michnikowemu szmatławcowi" rosyjscy eksperci wojskowi. Jak przekonują, Rosjanie nie byliby w stanie prowadzić wojny nie tylko z USA i NATO, ale także z Turcją czy Polską.
<a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80277,6233730,Rosyjska_armia_nie_pokonalaby_nawet_Polski___oceniaja.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,8...__oceniaja.html</a>[/size]<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Normalnie "jajca jak berety" - jakby to Ferdek K. okreslił. Brawo Minister Klip, nie ...  Klap, czy jeszcze jakoś inaczej   :brawa:
można więć ciąć budżet MON skoro jest tak dobrze, a nawet za dobrze
Fajnie, że jest redaktor Michnik, gdyby nie on to byśmy nadal niepotrzebnie na wojsko wydawali kasę  :nonono:

04 lut 2009, 12:40
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2008, 19:08

POSTY        63

Ostatnie dwa posty "przywędrowały" tu z tematu "Oszczędności głupcze".
Następnym razem będę usuwał posty, a nie zastanawiał się czy może w innym temacie można je umieścić. Radosną twórczość możecie uprawiać do woli, ale trzymajcie się obowiązujących zasad na forum
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->13. Należy pisać w odpowiednim forum i temacie.
...
15. Zawsze należy trzymać się tematu dyskusji.
...
16. Zanim stworzysz kolejny temat, poszukaj na forum czy twój problem nie był już poruszany a swój problem dopisz do istniejącego wątku zamiast tworzyć nowy. W tym celu użyj funkcji Szukaj.

Jeśli tamten temat ma sens istnienia jako samodzielny, to wyłącznie w formie zaproponowanej przez Słoniu. Wprawdzie Kominiarzu uważasz, iż Twoje uwagi były na temat, ale polecam uwadze punkty 29 i 32 regulaminu  :nonono:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Szanowny Panie Redaktorze, Moderatorze, Cenzorze, Wjaworze.

Przepraszam, że tak późno ale ma ociężałość umysłowa nie pozwala mi na szybką rozpustę, czy też ripostę, ach te słówka.
Jestem nader skromną i prostą kobietą, a ten cały internet bardzo mnie onieśmiela, te wystąpienia publiczne, światła reflektorów i mikrofony, po prostu troszkę się wstydzę. Każde moje wystąpienie starannie rozważam, do którego tematu najbardziej mnie interesującego coś dopisać. Staram się by to cóś było przynajmniej dla mnie ważne, a czasem bulwersujące.
Jom ja sobie śniadanko, pysznu słoninkę, mniam. A tu moje wypociny z tematu „Oszczędności głupcze” uciekły. Tak się starałam i na trudziłam aby to umieścić i udostępnić innym. Myślem se pewnie ABW lub na Świętokrzyskiej je wycieli, jaki ten świat małostkowy i cyniczny, nie mówiąc, że podły. A tu a kuku niespodzianka, wspaniałomyślny Główny Moderator nie mylić z Manipulator wziął i przeniósł do „Rząd PO zobowiązania i obietnice, czy jakoś tak”. Choć to i tak dobrze, że nie do „Polityka i politycy” w sam środek interesującej dyskusji o zwierzętach, zresztą bardzo na temat. Brakowało tylko jednemu misiowi „fugas chrustas”. Tera wyszedłam na POdDebilkę. No bo jak się to ma do obietnic i zobowiązań PełO.
Wiem dokładnie, że uwielbiane PO nie obiecywało szwadronów śmierci, ani zemsty za bycie z nadania PiS, ani Ojca Kryzysa. Tak jakoś samo wyszło i wszystko samo do nas przyszło, i się mocno utrwaliło, chyba jakieś cuda, cuda. Moją intencją było pokazanie Państwa niestety bezprawia i porażenia instytucji. Czym zatem dla naszych rządzących jest zwolnienie 5 000 (słownie pięć tysięcy) ludzi zatrudnionych w skarbówce, bo o to chyba pytał Słoniu? Już to widzę jak Wincent z Andrzejem hamletyzują „być albo nie być”, mieć czy miedź. Już to widzę jak im przykro zwolnić naszych kolegów, jak bardzo są przejęci losem i krzywdą przyszłych bezrobotnych. :dupa:  Słyszałam niedawno o trosce tylko nie o ludzi tu chodzi. Oszczędności głupcze w „naszym” wykonaniu to wysłanie ludzi na zasiłek dla bezrobotnych, co troszeczkę wygląda jak przekładanie biedy z jednej kieszeni do drugiej. Oszczędności głupcze, raczej powinno być dla głupich, same z siebie się nie biorą ale są konsekwencją twórczych umysłów.
Drogi Wjaworze kładź się wcześniej spać, a nie siedzisz do 3 w nocy i POtem masz problemy z percepcją. Wcale nie jest to dyskusja z Tobą tylko małe żale i znowu może wyjść paragraf 13 do spółki z 15. Biednej kobiecie wiater w oczy. :nonono:

04 lut 2009, 20:49
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Przepraszama Cię WolnaAzjo, że nie POczekałem na riPOstę Wjawora. Jednak Donald z każdym dniem przechodzi sam siebie.

Tusk podkreślił, że "oczekuje trochę zaufania". - Dzisiaj Polska jest krajem mocno zadłużonym – to przemawia za cięciem wydatków, a nie zwiększaniem deficytu. W jego ocenie gra idzie o duże sumy. - Nie mogę przegrać wojny nerwów – ocenił premier, wskazując na presję ze strony banków.
Jak dodał, jest to sprawa publicznych pieniędzy. Szef rządu ocenił, że obecnie banki czekają na gwarancje, z którymi mogłyby udzielać kredytów. - Nie jest moim celem pomagać bankom, ale ich klientom – podkreślił Donald Tusk.
a teraz wężykiem Tusk zaznaczył, że należy zmusić banki do kredytowania przedsiębiorców.

04 lut 2009, 20:59
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Tusk podkreślił, że "oczekuje trochę zaufania".

:rotfl:

oktan                    

- Nie jest moim celem pomagać bankom, ale ich klientom – podkreślił Donald Tusk.
a teraz wężykiem Tusk zaznaczył, że należy zmusić banki do kredytowania przedsiębiorców.

Które?
Niemieckie? Francuskie?
Przeciez polskich banków już nie ma.

Ostatnio edytowano 04 lut 2009, 22:49 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

04 lut 2009, 22:41

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Drogi Wjaworze kładź się wcześniej spać, a nie siedzisz do 3 w nocy i POtem masz problemy z percepcją. Wcale nie jest to dyskusja z Tobą tylko małe żale i znowu może wyjść paragraf 13 do spółki z 15. Biednej kobiecie wiater w oczy. :nonono:

Twoje małe żale raczej podpadają pod paragraf 29 do spółki z 32. Nie wiem w jakim jesteś wieku, kobiety o to podobno pytać nie wypada. Ale chyba nie znasz pojęcia "Cenzor". Narazie Twoje wypowiedzi nie znalazły się w koszu, przynajmniej nie w wyniku mojej ingerencji. Ponieważ twierdzisz, iż są to małe żale, a nie dyskusja z moderatorem - nie skorzystam z uprawnień wynikających z par. 29. Mam też nadzieję, że nie będzie to powodem dalszych komentarzy czy słusznie czy nie i gdzie coś przeniosłem. Zresztą następnym razem jak już wspomniałem, nie w ramach cenzury ( co sugerujesz ), a w ramach obowiązków moderatora będę usuwał tego rodzaju posty, nie patrząc ile to pracy ktoś w nie włożył. :piwo:  
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości - zapraszam na priv, bo tam jest miejsce do tej dyskusji ( żali ).

05 lut 2009, 08:33
Fachowiec

POSTY        1034
Oto real POmysłów Adama, "Lewiatana", Jamusza, a najogólniej pseudo liberałów z PO:

"Wręczanie wypowiedzeń w środku nocy, eskorta ochroniarzy i specjalne autobusy, które od razu rozwiozły zwolnionych ludzi do domu - tak "michnikowy szmatławiec" opisuje na swoich stronach internetowych ubiegłotygodniowe wydarzenia w firmie Lear Corporation w Tychach. W ten sposób pożegnała się ona z 300 swoimi pracownikami."

06 lut 2009, 19:09

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Oto real POmysłów Adama, "Lewiatana", Jamusza, a najogólniej pseudo liberałów z PO:...

Któryś jest udziałowcem tej spółki, czy nią kieruje ? Pewnie PO stoi również za wszystkimi zwolnieniami w wielu firmach motoryzacyjnych zarówno w Europie jak  i w USA.
Balcerowicz musi odejść.  :mur:

06 lut 2009, 20:25
Fachowiec

POSTY        1034
Wjaworze, tu tylko chodzi o klasę biznesmenów. A jak PIP-owi założono kaganiec, to teraz można pisać na Berdyczów...!!!!!!

06 lut 2009, 20:32

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Wjaworze, tu tylko chodzi o klasę biznesmenów. A jak PIP-owi założono kaganiec, to teraz można pisać na Berdyczów...!!!!!!

A mi chodzi tylko o klasę i poziom postów  :D
A na marginesie, od kiedy Wybiórcza stała się dla Ciebie wyrocznią ?  :piwo:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Lear Corporation: zwolnienia konieczne i legalne
(PAP, ak/06.02.2009, godz. 16:40)

Zwolnienie ponad 200 pracowników przez firmę Lear Corporation w Tychach (Śląskie) było spowodowane trudną sytuacją rynkową branży motoryzacyjnej i zostało przeprowadzone zgodnie z prawem - podała w piątek dyrekcja firmy.

O zwolnieniach w tyskiej fabryce poszyć i foteli dla przemysłu samochodowego od tygodnia informują regionalne śląskie media, w czwartek przeciwko formie tych zwolnień zaprotestowała Śląska Rada Wojewódzka Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Kontrowersje wzbudził fakt, że wypowiedzenia wręczono pracownikom nocnej zmiany w nocy, wcześniej odbierając im używane w pracy ostre narzędzia. Następnie wywieziono ich z zakładu autobusami pod eskortą ochrony.

"Pragniemy poinformować, że konieczność grupowych zwolnień części pracowników została spowodowana trudną sytuacją rynkową, która w ostatnich miesiącach dotknęła wiele firm branży motoryzacyjnej na całym świecie" - głosi piątkowe oświadczenie dyrekcji firmy.

Jak wyjaśnia dyrekcja, planowana redukcja zatrudnienia obejmuje grupę 300 pracowników, tj. około 15 proc. załogi. Do czwartku wypowiedzenia zostały wręczone 225 pracownikom. "Zwolnienia zostały przeprowadzone z zachowaniem wszystkich wymaganych procedur i przepisów prawa. O zamiarze ich dokonania w wymaganym terminie powiadomiony został Powiatowy Urząd Pracy w Tychach. O sytuacji na bieżąco informowani są również przedstawiciele strony społecznej" - podkreśla dyrekcja.

W piśmie zaznaczono, że fakt wręczenia części wypowiedzeń podczas nocnej zmiany wynika z trójzmianowego trybu pracy zakładu. Zwolnienia proporcjonalnie objęły pracowników zatrudnionych na wszystkich zmianach, a wypowiedzenia zostały im wręczone w trakcie ich trwania. W porze nocnej otrzymało je ok. 60 pracowników. Rzeczniczka Okręgowego Inspektoratu Pracy w Katowicach Magdalena Skalmierska potwierdza, że zwolnienie w nocy zatrudnionych na nocną zmianę pracowników jest legalne.

Dyrekcja podkreśla też, że "niezależnie od związanych z tym niedogodności", zwolnienia zostały przeprowadzone zgodnie z przepisami. Zapewnia, że firma stara się zminimalizować negatywne skutki zwolnień grupowych. Wszyscy zwolnieni pracownicy mają mieć możliwość wzięcia udziału w szkoleniach, pomocnych w znalezieniu nowego zatrudnienia. Przygotowano również informację o ofertach pracy.

Przewodniczący śląskiej Rady Wojewódzkiej SLD Zbyszek Zaborowski ocenia jednak, że okoliczności tych zwolnień "urągały ludzkiej godności".

"Wyrażamy stanowczy protest przeciwko działaniom osób odpowiedzialnych za taki stan rzeczy, a zjawiska, które miały miejsce w Learze kwalifikujemy jako naruszające godność ludzką i ewidentne łamanie praw pracowniczych gwarantowanych przez prawodawstwo polskie" - ocenił.

Państwowa Inspekcja Pracy przypomina, że każdy zwolniony pracownik może zasięgnąć w inspektoratach porady prawnej.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Nie mi rozstrzygać o klasie paru zagranicznych biznesmenów, którzy postanowili kiedyś u nas zainwestować. Ale z pewnością nie ma potrzeby by PO przypisywać, że jest winna iż dzisiaj padało, gdy właśnie chciałeś się opalać, czy też, że akurat świeciło słońce i raziło Cię podczas gdy Ty musiałeś jechać do pracy. Codziennie jest sporo faktycznych wpadek, zaniechań, czy nietrafnych posunięć rządzących ( niestety każdej opcji od paru kadencji ).    :(

06 lut 2009, 20:54
Fachowiec

POSTY        1034
Mądry kolego Wjaworze, klasa jak klasa, POziom jak POziom. Wybiórcza jak Wybiórcza, lecz fakty przytacza z większą dokładmością niż CIA. Tym samym życzę trochę skromności w ferworze walki. A jeśli POlegnę to zamelduj koniowi, ....

06 lut 2009, 21:08

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... Tym samym życzę trochę skromności w ferworze walki. A jeśli POlegnę to zamelduj koniowi, ....

Zameldowałem :piwo:

06 lut 2009, 21:11
Fachowiec

POSTY        1034
Nie wiem czy wiesz, ale mój koń jest na Helu.

06 lut 2009, 21:21

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Nie wiem czy wiesz, ale mój koń jest na Helu.

Następnym razem bądź bardziej precyzyjny niż Premier, gdzie to napisałeś, że mam szukać Twojego ?
Zameldowałem mojemu, mam go zawsze pod ręką.  :D

06 lut 2009, 21:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 185  Następna strona