Teraz jest 06 wrz 2025, 11:07

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

P.S. Osobiście nie podoba mi się ingerowanie w kandydatury danej partii przez większość parlamentarną; jeśli wcześniej była zgoda na wicenmarszałkow dla każdej partii. Szkoda, że PO idzie za przykładem PiSu sprzed dwóch lat ( "wykoszenie" Niesiołowskiego ) i robi to samo.

Kto sieje wiatr ten zbiera burzę...

07 lis 2007, 10:49

REJESTRACJA23 lis 2006, 23:38

POSTY        57
Cytat dla miłośników pewnego "senatora" : <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->OTO CO POWIEDZIAŁ WCZORAJ W TVN24 p. Romaszewski -  

''Jeśli nie zostanę  wicemarszałkien senatu, to będę mniej zarabiał i miał więcej pracy a także utracę przywileje takie jak np. samochód służowy'' Te słowe przekreślają go jako człowieka i jako polityka !
Oto cały PiS - przywileje i jeszcze raz przywileje...

Folkstorm , 07.11.2007 11:09 <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

07 lis 2007, 14:06

REJESTRACJA28 wrz 2007, 20:50

POSTY        104

P.S. Osobiście nie podoba mi się ingerowanie w kandydatury danej partii przez większość parlamentarną; jeśli wcześniej była zgoda na wicenmarszałkow dla każdej partii. Szkoda, że PO idzie za przykładem PiSu sprzed dwóch lat ( "wykoszenie" Niesiołowskiego ) i robi to samo.

Ale WJAWOR uległeś sugestii PiS, że PO nie chce marszałka z PiS, to kłamstwo, konkretnie chodzi o to, że PO a przede wszystkim p. Borusewicz nie chcą Romaszewskiego, inny kandydat jest do przyjęcia, tak przynajmniej twierdzi Borusewicz. Boruszewicz zapytany w Polskim Radio o to dlaczego nie chce Romaszewskiego, odpowiedział, że jest to człowiek "nieprzewidywalny", i że nawet 2 lata temu kiedy PiS wygrał wybory, nie było zgodny w PiS na Romaszewskiego. Romaszewskiego chce jeden człowiek... Jarosław Kaczyński, dlaczego... można tylko zgadywać... ale na pewno nie dlatego, że to najlepszy kandydat PiS na to stanowisko   :nonono:

ps. Pana Jarosława K. chyba już wszyscy poznaliśmy, jest to człowieczek złośliwy, inteligentny i tyleż przebiegły co nieudolny... a co gorsza wydaje się że swoje ambicje stawia wyżej niż interes „większości ogólnonarodowej” :lol:

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 16:44 przez Kanadyjczyk, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 16:42

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=17826:date=06. 11. 2007 g. 23:09:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 06. 11. 2007 g. 23:09) [snapback]17826[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Ale WJAWOR uległeś sugestii PiS, że PO nie chce marszałka z PiS, to kłamstwo, konkretnie chodzi o to, że PO a przede wszystkim p. Borusewicz nie chcą Romaszewskiego, inny kandydat jest do przyjęcia, tak przynajmniej twierdzi Borusewicz...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Muszę przyznać, że kilka razy ponownie przeczytałem swoją wypowiedź, której fragment cytujesz. Tezy którą mi przypisujesz nie znalazłem ani w powyższym fragmencie, ani w reszcie mojej wypowiedzi.  :piwo:

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 20:28 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 18:10
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Cytat dla miłośników pewnego "senatora" : <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->OTO CO POWIEDZIAŁ WCZORAJ W TVN24 p. Romaszewski -  

''Jeśli nie zostanę  wicemarszałkien senatu, to będę mniej zarabiał i miał więcej pracy a także utracę przywileje takie jak np. samochód służowy'' Te słowe przekreślają go jako człowieka i jako polityka !

Folkstorm , 07.11.2007 11:09

:)  czysta prawda! No chyba, że wolsz, żeby politycy mówili, że to dla dobra Polski zostają np. posłami, ministrami czy Prezydentem RP! Nie bądź naiwna to przecież ja jestem ten "młody".
pozdrawiam  :piwo:

07 lis 2007, 19:13
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
[quote name='mac' post='17838' date='07. 11. 2007 g. 00:11']
w ostatnich wyborach PO zdobyła 80 % wśród więźniów i aresztantów (twardy elektorat), więc proponuje ostrożnie z przydziałem głosów meneli
[/quote]
[quote name='Ramona' post='17840' date='07. 11. 2007 g. 00:26']
Tak, tak - pocieszaj się - to w stylu towarzyszy z Kremla - "a u was murzynów biją ".
[/quote]
A co ma PIERNIK DO WIATRAKA?
Ty zarzucasz innym ze na PIS głosowali jakoby "mniej mądrzejsi od Ciebie", a ktoś inny przywołuje PRAWDZIWE dane o wynikach wyborów w zakładach karnych. Stosując Twoją retorykę to przecież ty TEŻ  krzyczysz z braku argumentów: "a u was murzynów biją"!.
Tak zabolało? Tak prawda boli? Prawda i tak pozostanie prawdą.
A tak odnieść się do meritum posta (PO zdobyła 80% wśród przestępców), to już główka za mała?

[quote name='raf' post='17854' date='07. 11. 2007 g. 11:49']
Kto sieje wiatr ten zbiera burzę...
[/quote]

[quote name='Kanadyjczyk' post='17866' date='07. 11. 2007 g. 16:42']
[quote name='wjawor' post='17826' date='06. 11. 2007 g. 23:09']
Ale WJAWOR uległeś sugestii PiS, że PO nie chce marszałka z PiS, to kłamstwo, konkretnie chodzi o to, że PO a przede wszystkim p. Borusewicz nie chcą Romaszewskiego, inny kandydat jest do przyjęcia, tak przynajmniej twierdzi Borusewicz...
[/quote]
Muszę przyznać, że kilka razy ponownie przeczytałem swoją wypowiedź, której fragment cytujesz. Tezy którą mi przypisujesz nie znalazłem ani w powyższym fargmencie, ani w reszcie mojej wypowiedzi.
[/quote]
Jak widać każdy (Raf i Kanadyjczyk) widzi to co chce zobaczyć.  :rolleyes:

[quote name='Ramona' post='17864' date='07. 11. 2007 g. 15:06']
Cytat dla miłośników pewnego "senatora":

OTO CO POWIEDZIAŁ WCZORAJ W TVN24 p. Romaszewski -

[/quote]
:rotfl: PO to co innego!!! Nie?
Przecież on nie żałuje tych przywilejów. Mówi jedynie, że ich nie będzie miał.
A to jest tak samo śmieszne jak to że 2+2=4.
Z CZEGO więc ten śmiech? Chyba, ze z samej siebie . :lol:

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 20:25 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 20:30
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Tusk apeluje do urzędników państwowych      

Szef PO, kandydat tej partii na premiera Donald Tusk zwrócił się do "urzędników państwowych, aby nie podejmowali żadnych działań, które mogą być potraktowane jako działanie niezgodne z prawem".   Tusk powiedział dziennikarzom w Gdańsku, że niepokoją go sygnały płynące z niektórych urzędów i instytucji. Chciałbym zwrócić się z gorącym i jednocześnie stanowczym apelem do wszystkich urzędników państwowych, bez wyjątku, aby nie podejmowali żadnych działań, które mogą być potraktowane, jako działanie niezgodne z prawem - podkreślił szef Platformy.     Jak dodał, zwraca się do wszystkich urzędników państwowych, "aby poważnie potraktowali swoje obowiązki - także w związku ze zmianą gabinetu"....  

<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2669" target="_blank">Czytaj dalej</a>

Żarty się skończyły!

07 lis 2007, 20:32

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
<!--quoteo(post=17866:date=07. 11. 2007 g. 16:42:name=Kanadyjczyk)--><div class='quotetop'>(Kanadyjczyk @ 07. 11. 2007 g. 16:42) [snapback]17866[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=17826:date=06. 11. 2007 g. 23:09:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 06. 11. 2007 g. 23:09) [snapback]17826[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Muszę przyznać, że kilka razy ponownie przeczytałem swoją wypowiedź, której fragment cytujesz. Tezy którą mi przypisujesz nie znalazłem ani w powyższym fargmencie, ani w reszcie mojej wypowiedzi.
Jak widać każdy (Raf i Kanadyjczyk) widzi to co chce zobaczyć.  :rolleyes:
...
Faktycznie dość często każdy widzi co chce zobaczyć, ale Kominiarz przebiłeś przy okazji obu.
Jak zamieniłeś w swoim poście wypowiedzi moje i Kanadyjczyka, pozostanie Twoją słodką tajemnicą. :D

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 20:37 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 20:37
Zawodowiec

POSTY        3465

Tusk apeluje do urzędników państwowych      
Żarty się skończyły!

I coteraz będzie ????????   <_<

07 lis 2007, 20:44

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Tusk apeluje do urzędników państwowych      
... Jak dodał, zwraca się do wszystkich urzędników państwowych, "aby poważnie potraktowali swoje obowiązki - także w związku ze zmianą gabinetu"....  

Żarty się skończyły!

kominiarz                    

I co teraz będzie ????????   <_<

Chyba będziemy musieli zlikwidować topic "Pośmiejmy się". :D

07 lis 2007, 20:48
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=17880:date=07. 11. 2007 g. 20:30:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 07. 11. 2007 g. 20:30) [snapback]17880[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...
<!--quoteo(post=17866:date=07. 11. 2007 g. 16:42:name=Kanadyjczyk)--><div class='quotetop'>(Kanadyjczyk @ 07. 11. 2007 g. 16:42) [snapback]17866[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
......

.....
...
Faktycznie dość często każdy widzi co chce zobaczyć, ale Kominiarz przebiłeś przy okazji obu.
Jak zamieniłeś w swoim poście wypowiedzi moje i Kanadyjczyka, pozostanie Twoją słodką tajemnicą. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Kurde! Nie wiem jak to się stało. Chyba za dużo grzebałem przy nich, aby nie cytować całych postów i w efekcie zamieniłem Ciebie z Kanadyjczykiem :D

07 lis 2007, 20:50
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Szef PO, kandydat tej partii na premiera Donald Tusk zwrócił się do "urzędników państwowych, aby nie podejmowali żadnych działań, które mogą być potraktowane jako działanie niezgodne z prawem".   Tusk powiedział dziennikarzom w Gdańsku, że niepokoją go sygnały płynące z niektórych urzędów i instytucji. Chciałbym zwrócić się z gorącym i jednocześnie stanowczym apelem do wszystkich urzędników państwowych, bez wyjątku, aby nie podejmowali żadnych działań, które mogą być potraktowane, jako działanie niezgodne z prawem - podkreślił szef Platformy.     Jak dodał, zwraca się do wszystkich urzędników państwowych, "aby poważnie potraktowali swoje obowiązki - także w związku ze zmianą gabinetu"....  

<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2669" target="_blank">Czytaj dalej</a>

Żarty się skończyły!

Ja nie zmieniam gabinetu  :D

wjawor                    

Jak zamieniłeś w swoim poście wypowiedzi moje i Kanadyjczyka, pozostanie Twoją słodką tajemnicą. :D

Montowali, montowali, aż zmontowali.

07 lis 2007, 21:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 22:31

POSTY        29

Tak, tak - pocieszaj się - to w stylu towarzyszy z Kremla - "a u was murzynów biją ".

nie, nie - nie pocieszam sie :lol: zbyt duzo wybórów sie przezyło, aby stwierdzić iz zmiany słuzą temu by nic sie nie zmieniło,

z całym szacunkiem (dla Twoich autorytetów też ) ale chyba pomyliłaś kierunki wschód-zachód i kierunki wykształcenia :D
Na Kremlu sie nie kształciłem, a szkoda, gdyz nie zagladałbym na to forum, lecz byłbym jakąś postacią biznesu/mediów/wojska w RP (czołową zapewne)

gratuluję też ze umiesz liczyć i szacować słuchaczy RM na 5mln (mały błąd szacunkowy hehe)

(jeżeli nie zrozumiałem czegoś to przykro mi że nie dorosłem do TEJ LEPSZEJ CZEŚCI SPOŁECZEŃSTWA)

kominiarz                    

<!--quoteo(post=17882:date=07. 11. 2007 g. 21:32:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 07. 11. 2007 g. 21:32) [snapback]17882[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Tusk apeluje do urzędników państwowych      
Żarty się skończyły!

I coteraz będzie ????????   <_<

...schody...albo cud (wróci elektorat z UK i zastąpi niepoważnych urzedników :( ),
ale dopiero od roku 2008-2009, bo teraz jest jak zwykle powyborcza faza analiz i układania programu

aż strach pomysleć co będzie gdy cudu nie będzie

17 Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało być ujawnione, ani nic tajemnego, co by nie było poznane i na jaw nie wyszło. 18 Uważajcie więc, jak słuchacie.  Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, temu zabiorą i to, co mu się wydaje, że ma   (Łk 8,16-18)

07 lis 2007, 22:21

REJESTRACJA23 lis 2006, 23:38

POSTY        57

<!--quoteo(post=17838:date=07. 11. 2007 g. 00:11:name=mac)--><div class='quotetop'>(mac @ 07. 11. 2007 g. 00:11) [snapback]17838[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
w ostatnich wyborach PO zdobyła 80 % wśród więźniów i aresztantów (twardy elektorat), więc proponuje ostrożnie z przydziałem głosów meneli

Ramona                    

A co ma PIERNIK DO WIATRAKA?
Ty zarzucasz innym ze na PIS głosowali jakoby "mniej mądrzejsi od Ciebie", a ktoś inny przywołuje PRAWDZIWE dane o wynikach wyborów w zakładach karnych. Stosując Twoją retorykę to przecież ty TEŻ  krzyczysz z braku argumentów: "a u was murzynów biją"!.
Tak zabolało? Tak prawda boli? Prawda i tak pozostanie prawdą.
A tak odnieść się do meritum posta (PO zdobyła 80% wśród przestępców), to już główka za mała?

Ramona                    

Cytat dla miłośników pewnego "senatora":<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
OTO CO POWIEDZIAŁ WCZORAJ W TVN24 p. Romaszewski -  

:rotfl: PO to co innego!!! Nie?
Przecież on nie żałuje tych przywilejów. Mówi jedynie, że ich nie będzie miał.
A to jest tak samo śmieszne jak to że 2+2=4.
Z CZEGO więc ten śmiech? Chyba, ze z samej siebie . :lol:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->Wydawało mi się, że tu piszą ludzie na poziomie, ale niestety @kominiarz przywrócił mnie do rzeczywistości !.
Jak chcesz koniecznie, to Ci wytłumaczę dlaczego ludzie z ZK głosowali na PO (chociaż to oczywiste !).
1) Jest tam sporo ludzi inteligentnych, którzy tylko co nieco zbłądzili, ale rozum im pozostał ,
2) w więzieniach nie są tylko skazani, ale i oczekujący na procesy i dla nich każda inna władza mogła być tylko lepsza niż ta z tow. "0" Ziobro vel"niszczarka", który twierdził -> "jeśli nie ma dowodów, to znaczy że zostały zniszczone", czyli nie ma dowodów to Cię skażemy za niszczenia dowodów - ciekawe, nieprawdaż - i bardzo zgodne z prawem, domniemaniem niewinnosci itd.  ???
A co do tego gościa co -> <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Przecież on nie żałuje tych przywilejów. Mówi jedynie, że ich nie będzie miał.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jak to nie żaluje ? - w tym problem, że taki "patriota i społecznik" najbardziej żałuje braku kasy i limuzyny - i to jest naprawdę dołujące, że tego nie widzisz !
:nonono:

07 lis 2007, 22:43
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 94  Następna strona