Teraz jest 06 wrz 2025, 08:08

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Po złożeniu dymisji przez Jarosława Kaczyńskiego, Lech Kaczyński powierzy misję tworzenia nowego rządu Waldemarowi Pawlakowi.
Do trzech razy sztuka. :D
[attachmentid=299]

To byłby baaardzo mniejszościowy rząd. Ale cyborg już nie z takich opałów wychodził obronną ręką.

05 lis 2007, 22:47

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) to jeszcze Kuchciński tak go "zarekomendował", że zrobił z niego pośmiewisko a z siebie durnia ^2  :D

A do annałów słowotwórstwa przejdzie zwrot "większość ogólnonarodowa która jest dzisiaj w opozycji ".  :D

06 lis 2007, 15:41

REJESTRACJA28 wrz 2007, 20:50

POSTY        104
"większość ogólnonarodowa która jest dzisiaj w opozycji "

No i tak Kuchciński chcąc czy nie chcąc ujawnił nam sposób myślenia egzekutywy PiS.
Przekładając to na j. polski idea IV RP a la Bracia jest tak piękna, że większość ogólnonarodowa musi być ZA.

ps. przypomnę, że idea IV RP zrodziła się w środowisku intelektualistów a jej ostateczny kształt miał wypracować prof. Śpiewak (związany z PO), natomiast PiS zawłaszczył sobie to określenie i kompletnie je wypaczył... i niestety obecnie mówiąc o IV RP ma się na myśli Kaczystan.

Ostatnio edytowano 06 lis 2007, 16:14 przez Kanadyjczyk, łącznie edytowano 1 raz

06 lis 2007, 16:10
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Te pisiaki to nigdy nie zmądrzeją - nie dość że najgorszego głupa wystawili na marszałka, to jeszcze Kuchciński tak go "zarekomendował", że zrobił z niego pośmiewisko a z siebie durnia ^2  :D

Droga Ramono.  Nie jestem ani PISiak ani POpapraniec ani żaden "inny taki".
Czytając jednak czy słysząc takie czy podobne teksty nie pozostaję obojętny.
Skoro uważasz się za "tę lepszą część społeczeństwa" (wykształconą, a więc w domyśle "mądrzejszą"), to może powinnaś świecić przykładem tej "gorszej" (według Ciebie) części społeczeństwa? I dawać jej przykład taktu i kultury.
"pisiaki to nigdy nie zmądrzeją", "najgorszego głupa wystawili", "zrobił z niego pośmiewisko a z siebie durnia".
Nie uchodzi. No, nie uchodzi wykształciuchowi TAKIE słownictwo. W dodatku w ustach damy. Widzisz źdźbło w czyimś oku, a belki w swoim nie dostrzegasz. Wyśmiewasz "pisiaków".
A czy wiesz, że nie są lepsi "popaprańcy"?
I nie tylko wyborcy, ale i ich wybrańcy?!

Tak mi się jakoś samo zrymowało...
Czy wiesz, że np. niektórzy z nich nie znają znaczenia słowa "alternatywa"?!
"...Senator Platformy Mieczysław Augustyn powiedział, że senatorowie z jego partii obawiają się, że Romaszewski - jako wicemarszałek - będzie nadużywał regulaminu w czasie prowadzenia obrad. Z naszego doświadczenia ostatnich dwóch lat wynika, że byłby to wybór między dżumą a cholerą - między jedną niedobrą alternatywą a drugą... "
Niby wykształciuchy, a takie niedouczone. Prawda? :(
Chcesz być szanowana? Szanuj innych. Pozdrawiam. :)
Źrodło: <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1635719,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1635719,11,item.html</a>
P.S
O ile w kwestii sposobu rekomendacji przez posła Kuchcińskiego sam mam "mieszane uczucia", to do dziwnych wątpliwości, jakie niektórzy mają do osoby P. Romaszewskiego - jeszcze większe!

Ostatnio edytowano 06 lis 2007, 21:23 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

06 lis 2007, 21:17

REJESTRACJA23 lis 2006, 23:38

POSTY        57
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Skoro uważasz się za "tę lepszą część społeczeństwa" (wykształconą, a więc w domyśle "mądrzejszą"), to może powinnaś świecić przykładem tej "gorszej" (według Ciebie) części społeczeństwa? I dawać jej przykład taktu i kultury.
"pisiaki to nigdy nie zmądrzeją", "najgorszego głupa wystawili", "zrobił z niego pośmiewisko a z siebie durnia".
Nie uchodzi. No, nie uchodzi wykształciuchowi TAKIE słownictwo. W dodatku w ustach damy. Widzisz źdźbło w czyimś oku, a belki w swoim nie dostrzegasz. Wyśmiewasz "pisiaków".<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->Tak uważam się za tą lepszą część społeczeństwa, i nie mam wcale zamiaru się wstydzić z tego powodu !
W tym temacie popieram Korwina-Mikke, który powiedział kiedyś, że "jeśli głos dwóch meneli spod budki z piwem jest więcej wart niż głos jednego profesora uniwersytetu, to taka demokracja jest do d..y".
I to by było na tyle - PIS to jest dno - i pokazuje to na każdym kroku swego działania - i wcześniej i teraz.
A Romaszewskiego, to nawet nie wspominaj - całą swoją chlubną przeszłość zaprzepaścił przez ostatnie dwa lata - plujący jadem kolega Maciarewicza, to nie jest dla mnie żaden wzór polityka i słusznie dostał to co mu się należało !
Pozdrawiam  :angry2:

Ostatnio edytowano 06 lis 2007, 21:49 przez Ramona, łącznie edytowano 1 raz

06 lis 2007, 21:46
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Tak uważam się za tą lepszą część społeczeństwa, i nie mam wcale zamiaru się wstydzić z tego powodu !

i słusznie dostał to co mu się należało !

„Od wzniosłości do śmieszności jest tylko jeden krok.”

„Kiedy ludzie stają się naprawdę źli, jedynym uczuciem, jakie im pozostaje, jest radość z cudzej krzywdy.”

06 lis 2007, 22:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
P.S
O ile w kwestii sposobu rekomendacji przez posła Kuchcińskiego sam mam "mieszane uczucia", to do dziwnych wątpliwości, jakie niektórzy mają do osoby P. Romaszewskiego - jeszcze większe!

Osobiście mam wiele szacunku dla Senatora Romaszewskiego, choć nie zawsze zgadzam się z jego poglądami.

Natomiast nie bardzo rozumiem o co ma pretensje PiS do PO.
Przecież dwa lata temu to liderzy PiS nie obdarzyli zaufaniem swojego Senatora i nie wybrali go do szacownego gremium marszałków tej Izby. Już wtedy był przecież jedynym senatorem od czasów "wolnych wyborów" po wpadce wyborczej senatora Stokłosy.
Co takiego się zmieniło przez dwa lata, że nagle PiS zauważył jego walory ?  :mur:

P.S. Osobiście nie podoba mi się ingerowanie w kandydatury danej partii przez większość parlamentarną; jeśli wcześniej była zgoda na wicenmarszałkow dla każdej partii. Szkoda, że PO idzie za przykładem PiSu sprzed dwóch lat ( "wykoszenie" Niesiołowskiego ) i robi to samo.
Obie partie są tu warte siebie, zarówno za etap typowania swoich kandydatów, jak i za etap korzystania z "demokratycznego" głosowania większości.

06 lis 2007, 22:09
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Nadir, daj spokój. Nie ma sensu dyskutować z ludźmi, którzy z góry zakładają, że są lepsi i potrafią tylko innych obrażać.
Lepsza część społeczeństwa ! :rotfl: I skromniejsza !!!!!

A tak na marginiesie. Póki co w Polsce mamy demokrację. Stawiam więc pytanie, czyżby w ostatnich wyborach na partię zwycięską głosowali menele spod budki z piwem? Przecież profesorowie w naszym kraju jeszcze nie stanowią większości.

Żegnam czule. :rotfl:

06 lis 2007, 22:27
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

P.S

Ja jako wierny widz TV i fan najmądrzejszej z wybitnych redaktorek P. Jaworowicz wiem ,że bywały w wielu  z jej najlepszych  programów senator Romaszewski  to musi być też wybitną osobą .
P.s nie bez powodu prowadząca program i przyklaskujący jej gość tak zgodnie ferowali swe jedynie słuszne zdanie o wszyskich i każdym problemie (szczególnie z tematów poświęconych tak licznym ofiarom represji skarbowych ).
Jedyny problem miałbym jakbym musiał wybierać pomiędzy tym wybitnym znawcą wszelkich tematów a innym gościem redaktorki znanym exporterem wyrobów garażowych do Słowacji znanym expertem i niedoszłym Min. Fin. P Kluską .

06 lis 2007, 22:34

POSTY        57
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Stawiam więc pytanie, czyżby w ostatnich wyborach na partię zwycięską głosowali menele spod budki z piwem?<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->@KASIK - dobrze kombinujesz ... , tylko nie w tą stronę  :D
Gdyby głos meneli i tych nawiedzonych z RM liczył się za 1/2, to PIS miałby nie 32 a 16%  :brawa:

06 lis 2007, 22:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 22:31

POSTY        29
w ostatnich wyborach PO zdobyła 80 % wśród więźniów i aresztantów (twardy elektorat), więc proponuje ostrożnie z przydziałem głosów meneli

17 Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie miało być ujawnione, ani nic tajemnego, co by nie było poznane i na jaw nie wyszło. 18 Uważajcie więc, jak słuchacie.  Bo kto ma, temu będzie dane; a kto nie ma, temu zabiorą i to, co mu się wydaje, że ma   (Łk 8,16-18)

06 lis 2007, 23:11

POSTY        57
Tak, tak - pocieszaj się - to w stylu towarzyszy z Kremla - "a u was murzynów biją ".

06 lis 2007, 23:26

REJESTRACJA28 wrz 2007, 20:50

POSTY        104

A ja mam wątpliwości co do stanu zdrowia umysłu p. Romaszewskiego, bo niestety ten człowiek bardzo łatwo traci panowanie nad sobą i się strasznie podnieca tym co sam mówi, od razu jak słyszę Romaszewskiego to przychodzi mi na myśl p. Niesiołowski, który w pewnym sensie zachowuje się podobnie. Moim zdaniem obaj ci Panowie powinni raczej zająć się niańczeniem wnuków niż polityką, odpoczęliby i być może dobry Bóg zwrócił by im równowagę umysłową  :lol:

ps. Nadir a co to znaczy: mieć jescze większe "mieszane uczucia" do dziwnych wątpliwości ?? ;)

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 00:51 przez Kanadyjczyk, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 00:46
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

ps. Nadir a co to znaczy: mieć jeszcze większe "mieszane uczucia" do dziwnych wątpliwości ?? ;)

Zamień to na "niesmak z awersji PO do Romaszewskiego". Satisfied? :)

Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 09:30 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

07 lis 2007, 09:30
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 94  Następna strona