Teraz jest 12 wrz 2025, 05:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Skoro jest to efekt domowego wychowania, to może już lepiej było wychowywać się na podwórku...

Żenujący spektakl w wykonaniu dwóch żenujących aktorów. Niestety czeka nas następny - czy ktoś potrafi wyjaśnić po co w ogóle mamy Sejm, skoro posłowie mają na akord przegłosować ustawy których nawet nie czytali, że nie powiem o zrozumieniu?

18 paź 2008, 14:30
Zaawansowany

REJESTRACJA03 lip 2007, 17:39

POSTY        87

LOKALIZACJAHanyska

<!--quoteo(post=35697:date=18. 10. 2008 g. 08:03:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 18. 10. 2008 g. 08:03) [snapback]35697[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Skoro jest to efekt domowego wychowania, to może już lepiej było wychowywać się na podwórku...

Żenujący spektakl w wykonaniu dwóch żenujących aktorów. Niestety czeka nas następny - czy ktoś potrafi wyjaśnić po co w ogóle mamy Sejm, skoro posłowie mają na akord przegłosować ustawy których nawet nie czytali, że nie powiem o zrozumieniu?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jak to po co? Poseł nie ma rozumieć, tylko nacisnąć guzik zgodnie z dyscypliną partyjną!

18 paź 2008, 14:39
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

"Wynajęcie samolotu - 250.000 zł
Klepnięcie Donka w plecy - bezcenne"

No i kolejne koszty - druga fala emigracji.
Najpierw Wałęsa do Rady Mądrości, a teraz <a href="http://biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/balcerowicz-wyrazil-zgode-na-ratowanie-swiata,1196841" target="_blank">Balcerowicz wyraził zgodę na ratowanie świata</a>

Przypomnijmy tylko że Balcerowicz to m.in były Minister Finansów.

Otusik                    

Jak to po co? Poseł nie ma rozumieć, tylko nacisnąć guzik zgodnie z dyscypliną partyjną!

Drogi w utrzymaniu ten "wciskacz guziczków"....

18 paź 2008, 17:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296

<!--quoteo(post=35602:date=16. 10. 2008 g. 10:37:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 16. 10. 2008 g. 10:37) [snapback]35602[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

"Wynajęcie samolotu - 250.000 zł
Klepnięcie Donka w plecy - bezcenne"

No i kolejne koszty - druga fala emigracji.
Najpierw Wałęsa do Rady Mądrości, a teraz <a href="http://biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/balcerowicz-wyrazil-zgode-na-ratowanie-swiata,1196841" target="_blank">Balcerowicz wyraził zgodę na ratowanie świata</a>

Przypomnijmy tylko że Balcerowicz to m.in były Minister Finansów.

Otusik                    

Drogi w utrzymaniu ten "wciskacz guziczków"....

Stanisław MICHALKIEWICZ "Polska znów musi się poświęcić?"
Komentarz  ·  „Dziennik Polski” (Kraków)  ·  2008-10-17  |  www.michalkiewicz.

"prof. Balcerowicz już raz pomógł ginącemu światu, a jeśli nawet nie całemu światu, to w każdym razie jego części, reprezentowanej przez żydowskich grandziarzy ze wschodniego wybrzeża USA. W roku 1990 weszła w Polsce w życie zaproponowana przezeń ustawa o uporządkowaniu stosunków kredytowych, wprowadzająca tzw. zmienną stopę oprocentowania kredytów, np. z 4 proc. rocznie do 40 proc. miesięcznie. Równolegle wzrosło do 80, a nawet 100 proc. oprocentowanie wkładów w bankach komercyjnych, zaś kurs dolara został utrzymany na poziomie 9,5 tys. zł. W rezultacie grandziarze ze wschodniego wybrzeża USA zamieniali dolary na złotówki, lokowali je w polskich bankach, po roku wycofywali je ze 100-procentowym przebiciem, po czym wymieniali na dolary po tym samym kursie i wracali do domów z walizkami pełnymi forsy wyssanej z biednej Polski. Mówi się nawet o 17 miliardach dolarów, a więc wielokrotności całej pomocy, jaką w latach 80-tych CIA przekazała dla „Solidarności”. To wtedy właśnie prof. Balcerowicz zyskał reputację „eksperta w dziedzinie finansów” i nawet miał dostać Nagrodę Nobla, ale jakoś się obeszło"

18 paź 2008, 18:40

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
A o nagrodzie Pulitzera dla Michalkiewicza, też jakoś nie słychać...

18 paź 2008, 18:47
Znawca
Własny awatar

POSTY        296
nie słychać ....,
cyt. Wikipedia

"Nagroda Pulitzera to amerykańska nagroda literacka przyznawana corocznie w kwietniu

"Nagrodę tę przyznaje się w dziedzinie różnych gatunków dziennikarstwa, literatury, dramatu i muzyki. Zdobywcy nagrody są wybierani przez jury, działające przy Wyższej Szkole Dziennikarstwa Uniwersytetu Columbia. Kandydatów wybiera się jedynie spośród twórców amerykańskich"

Ostatnio edytowano 18 paź 2008, 18:55 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz

18 paź 2008, 18:53

POSTY        2176
A cóż to za trudność dla takiego "wybitnego" publicysty...
W razie czego został jeszcze Nobel...

Ostatnio edytowano 18 paź 2008, 19:00 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

18 paź 2008, 18:58
Znawca
Własny awatar

POSTY        296

A cóż to za trudność dla takiego "wybitnego" publicysty...

Śpieszę z odpowiedzią....
W "Ameryce" jeszcze bardziej niż w J....polonii liczy się właściwe pochodzenie.

18 paź 2008, 19:01

POSTY        2176

A gdzie leży ta J....polonia, bo ja jakoś nie mogę znależć...

18 paź 2008, 19:11
Znawca
Własny awatar

POSTY        296

<!--quoteo(post=35711:date=18. 10. 2008 g. 21:01:name=cyanide3)--><div class='quotetop'>(cyanide3 @ 18. 10. 2008 g. 21:01) [snapback]35711[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

póki co, w zmanipoluwanych umysłach Helvet

Ostatnio edytowano 18 paź 2008, 19:16 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz

18 paź 2008, 19:15

POSTY        2176

<!--quoteo(post=35712:date=18. 10. 2008 g. 19:11:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 18. 10. 2008 g. 19:11) [snapback]35712[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

W zmanipulowanych przez Michalkiewicza?

18 paź 2008, 19:18
Znawca
Własny awatar

POSTY        296

<!--quoteo(post=35713:date=18. 10. 2008 g. 21:15:name=cyanide3)--><div class='quotetop'>(cyanide3 @ 18. 10. 2008 g. 21:15) [snapback]35713[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=35712:date=18. 10. 2008 g. 19:11:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 18. 10. 2008 g. 19:11) [snapback]35712[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

W zmanipulowanych przez Michalkiewicza?

Odpowiedź na Twoje pytanie jest prosta..........
"Damnant quod non intellegunt "

18 paź 2008, 20:12
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

No toś się kolego popisał. Patrząc na twoja pogardę dla Profesora Bartoszewskiego stałem się zdecydowanym zwolennikiem aborcji.

A co ci biedny profesor zrobił ???!!! :o

A tak poza tym, to ja myślę, że Ty to jednak masz wielkie szczęście.....!

dapa                    

Kominiarz... po tym poście..., że zacytuję knajacki cytat Lindy..... "nie chce mi się z tobą gadać"..... powodów jest kilka, ale wymienienie najmniej istotnego spowodowałoby zbanowanie mnie przez najbardziej liberalnego moderatora. W tym miejscu muszę zwrócić honor Zielonce. W swojej naiwności uważałem Go za największe zło tego forum,. Zielonka wybacz  :)  bardzo się myliłem. Przepraszam

Dobrze, że to zrozumiałeś.
Lepiej późno niż wcale.
Ale na samokrytykę nigdy za późno ;)

18 paź 2008, 20:57
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2008, 19:08

POSTY        63
I POPiSali się chłopaki w Brukseli, było nawet śmiesznie, 150 000 czy też 250 000 za taki fajny kabaret to pestka. Cóż pan profesor zwany przez innych „Katroflem” był od poczatku przewidywalny, a dżentelmenom z butów zaczęła wychodzić słoma i tyle. Jeden wart drugiego. Premier dobrze zaczął ale chyba marnie skonczy? Expose natchnione jak sam Fidel Castro trwało jakieś 3 czy 4 godziny, a ile z tego zostało? Krowa, która dużo ryczy mało mleka daje, to do rzeźni z taką krową. Dla wrażliwych pozostaje wersja erotomana gawędziarza, z którego też nie ma pożytku a drażni pieprzeniem. Prawda w tych przysłowiach ludowych jest. Jak tak dalej pójdzie, to być może już na wiosnę będziemy mieli nowy rząd, choć jeszcze nie wybory. I skończy się sen o 1000 letniej Rzeszy Peło z ukochanym przywódcą Tuskiem na czele. A nowy rząd to nowe nadzieje na nowych DUKS, DIS, NUS i całe MF to będzie piekne, bo te kubańskie wzorce uwierają.  :piwo: Miała być Irlandia ale nawet pogrążoną w kryzysie jej za 100 lat nie dogonimy, to na razie mamy Kubę ale niestety bez jej słońca i ciepłego oceanu. Nie wiem jak Koleżanki i Koledzy ale ja za swoim DUKS gdyby go wymienili nie będę płakać, zawsze jest szansa, że będzie to lepszy model. :brawa:

18 paź 2008, 21:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 316  Następna strona