Teraz jest 05 wrz 2025, 23:53

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Szukamy miliardów dla Tuska ! 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Właśnie poszły na eBay-u. :)

Czyżby były w nich te miliardy poszukiwane przez Ducka?

Ostatnio edytowano 13 maja 2008, 19:26 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2008, 19:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2007, 14:49

POSTY        47
Legalizacja i opodatkowanie Agencji Towarzyskich.  :sex:
Same korzyści:
1. Wzrost dochodów państwa  :brawa:
2. Likwidacja przestępczości poprzez likwidację głównego źródła ich dochodów. <_<
3. Poprawa zdrowotności poprzez obowiązkowe badania lekarskie. :dupa:
4. Wzrost dochodów lekarzy badających personel.
5. A gdy państwo będzie chciało zlikwidować ten proceder - wystarczy podnieść podatek

Ostatnio edytowano 13 maja 2008, 21:11 przez Jas1fasola, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2008, 21:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Legalizacja i opodatkowanie Agencji Towarzyskich.  :sex:

A od kiedy są nielegalne i nieopodatkowane ?. Coś przeoczyłem ? Wprawdzie Kaczory swego czasu miały plany zepchnięcia Agencji do podziemia, ale chyba nie zdążyły ?:D

13 maja 2008, 21:20
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
JAŚ FASOLA chciał być nad wyraz poprawny politycznie i napisał "agencji towarzyskich" zamiast "prostytucji" , co czynię za niego. Dodam tylko wymagania: cotygodniowe badania na WR i HIV  oraz ubezpieczenie obowiązkowe OC.

13 maja 2008, 23:57
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315

JAŚ FASOLA chciał być nad wyraz poprawny politycznie i napisał "agencji towarzyskich" zamiast "prostytucji" , co czynię za niego. Dodam tylko wymagania: cotygodniowe badania na WR i HIV  oraz ubezpieczenie obowiązkowe OC.

A WJAWOR udaje, że nie wie o co chodzi?  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 14 maja 2008, 04:52 przez Kasik, łącznie edytowano 1 raz

14 maja 2008, 04:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=29426:date=13. 05. 2008 g. 23:57:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 13. 05. 2008 g. 23:57) [snapback]29426[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Cotygodniowe badania na HIV to z przyczyn diagnostycznych przesada. Jeżeli ma to być element fiskalny, to może każdorazowe?
Składka OC ma być liczona od masy, pojemności czy przebiegu?

14 maja 2008, 06:41

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=29426:date=13. 05. 2008 g. 23:57:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 13. 05. 2008 g. 23:57) [snapback]29426[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tym razem przeoczyłem jakieś zmiany w kodeksie karnym ???
Prostytucja również u nas z tego co wiem ( oczywiście z teorii ) nie jest zabroniona. I nie ma żadnych przeszkód by dochody z tej profesji opodatkować poza jedną - karalne jest czerpanie korzyści z cudzego nierządu i tu organ podatkowy mógłby się narazić na pewną kolizję prawną :D

14 maja 2008, 07:29
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Chyba by trzeba zmienić temat na "Jak zasypać dziurę Tuska"  nieprawdaż?

Drodzy skarbowcy  wujek Tusk potrzebuje pomocy !  Pomagier Waldek wciąż wyciąga rękę po fundusze na swoje beznadziejne pomysły roztrwaniające majątek wspólny a  Vincent  podarował pękatą sakiewkę Islandii.

Może poprosić o jej zwrot ?

25 sty 2009, 16:43
Zawodowiec

POSTY        3465

Drodzy skarbowcy wujek Tusk potrzebuje pomocy !  Pomagier Waldek wciąż wyciąga rękę po fundusze na swoje beznadziejne pomysły roztrwaniające majątek wspólny a  Vincent  podarował pękatą sakiewkę Islandii.

Drogi Tranqilo nie chcę zapeszać, ale zaraz usłyszysz że to są slogany i że nie ma żadnej dziury.
O kryzysie nie wspomnę.
No może gdzieś tam za granicami RP, ale u nas kraj spokojny, kraj wesoły :D

A w ogóle takie działania jak Twoje szkodzą naszej młodej demokaracji :mur:
Jakby powiedział Drogi Bronek.

Ostatnio edytowano 25 sty 2009, 17:27 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

25 sty 2009, 17:26

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=41104:date=25. 01. 2009 g. 16:43:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 25. 01. 2009 g. 16:43) [snapback]41104[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...

Drogi Tranqilo nie chcę zapeszać, ale zaraz usłyszysz że to są slogany i że nie ma żadnej dziury.
O kryzysie nie wspomnę...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Właściwie to obecnemu rządowi zarzuca się brak własnych ustaw, brak reform itd. Wychodzi mi z tego, że w pierwszym roku panowania realizował budżet na 2008r. PISu oraz musiał się poruszać w "gorsecie" prawa pozostawionego mu przez poprzedników. Część ustaw "reformatorskich" ( nie oceniając czy słusznych i dobrych ) albo zawetowal Prezydent, albo dopiero wchodzi w życie. Tak więc tą dziurą z pewnością można obdzielić całą trójkę braci kaczej. Gdybyśmy też odeszli od retoryki walki politycznej, a bliżej spojrzeli w mechanizmy ekonomiczne kreujące gospodarkę to moglibysmy zapytać dlaczego trzy ostatnie ekipy rządzące w trakcie bardzo dobrej sytuacji gospodarczej ( solidny wzrost ) nie reformowały naszego państwa ?
Jak więc słyszę Jarka i wtórującego mu miłościwie panującego nam Lecha, iż należy rozliczyć Tuska za dziurę budżetową - to trochę mnie to śmieszy, bo winne jej są zarówno wszystkie trzy kaczory ( Donald, Jarek, Lech ) jak i SLD ( we wszystkich odmianach ).

Ostatnio edytowano 25 sty 2009, 18:53 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

25 sty 2009, 18:49
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
No cóż jak zauważyliście nie szukam winnych. Staram się pomóc  Donaldowi w tej trudnej sytuacji.  Jestem pewien , że gdyby wcześniej wiedział o dziurze to nie poleciałby do Peru. ;-))

Teraz szuka pieniędzy w emeryturach rolników i żołnierzy ... a potem ... tak jak poprzednie rządy spróbuje zamrozić nasze pensje (ponownie)  bo to sprawdzona metoda jest.

Dlatego myślę, że lepiej podsunąć mu jakieś mądrzejsze propozycje - nieprawdaż?

25 sty 2009, 19:52
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Teraz szuka pieniędzy w emeryturach rolników i żołnierzy ... a potem ...

Trochę już w tym względzie zrobił: 87zł (dodatek specjalny) x 45.000(ilość pracowników skarbówki, bez celników) = 3.915.000zł

3.915.000zł x 12 miesięcy = 46.980.000zł

Szukam dalej... B)))

25 sty 2009, 20:23
Zawodowiec

POSTY        3465

Jak więc słyszę Jarka i wtórującego mu miłościwie panującego nam Lecha, iż należy rozliczyć Tuska za dziurę budżetową - to trochę mnie to śmieszy, bo winne jej są zarówno wszystkie trzy kaczory ( Donald, Jarek, Lech ) jak i SLD ( we wszystkich odmianach ).

A wszystko zaczęło się do Gierka.
Tyle że ten już nie żyje :(

25 sty 2009, 20:24
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
A jak czytam to co tu jest napisane to nie chce mi się wierzyć że inteligentni ludzie mogą pisać takie rzeczy. Dziura budżetowa powinna być na poziomie 3% PKB, PiS miał mniejszą i to jest powód do radości? Bo dla mnie jest to totalna porażka tej partii, która wykazała się rażącą nieudolnością w zarządzaniu finansami Państwa. I nie wiem czy z nich są tacy idioci czy już prowadzą kampanię wyborczą (wiem, pytanie retoryczne) żeby oskarżać rząd Tuska, że założył dziurę na 18mld, spodziewa się 25mld a może być jeszcze więcej??? Wystarczy spojrzeć na jedną kwestię, o której tyle mówi się wszędzie, mianowicie dotacje unijne. Mamy do wydania 70mld euro. Rząd dostaje zwrot środków po zakończonej inwestycji. Ile rząd PiSu podpisał umów na budowę drug czy innych inwestycji, które mogą być dotowane z Uni? Niestety ze względu na słabe łącze (21 wiek i nie mogę mieć normalnego Internetu w domu) nie mogę odnaleźć dokładnych danych, ale była to znikoma ilość umów. Rząd Tuska zawarł ich setki jeśli nie więcej. W związku z tym musi wydać ogromne ilości pieniędzy na inwestycje, za które po ukończeniu część zwróci Unia. I to takie dziwne, że jest dziura budżetowa? Jeśli nie będzie miał 3% dziury to dla mnie będzie dupa a nie premier!

25 sty 2009, 21:03
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona