Teraz jest 04 wrz 2025, 12:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
Ś(c)iema św. Jurka, czyli róbta (nas w ...) jak chceta! 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2016, 11:41

POSTY        95
Post Re: Ś(c)iema św. Jurka, czyli róbta (nas w ...) jak chceta!
Moje dziecko miało robione badania sprzętem z serduszkiem, mój chrześniak wcześniak 29tc żyję dzięki sprzętowi z serduszkiem, jakby czekać na sprzęt z NFZ  to nie tylko maleńki Wojtuś by nie przeżył, więc z całą świadomością wrzucam do puszki, nikt nikogo nie zmusza nie nakazuję. Dlaczego jeżeli jednemu dają się miliony z naszych podatków nie pytając nas o zdanie to drugiemu, któremu ludzie dają dobrowolnie robi się nagonkę ?

Dlaczego jak dajesz jesteś z KODu nie dajesz z PiSu czy te podziały nie są chore?
Jeśli maja ujawniać faktury niech ujawnią wszyscy nie tylko Owsiak.

I nie nie krzyczę skoro jesteś przeciwko- podpisz, że nie będziesz korzystać ze sprzętu, bo dlaczego nie masz korzystać ?
Daleka też jestem od stwierdzenia, że Owsiak jest krystalicznie czysty bo nie jest, ale nie tylko on. Idąc typ tropem zbadajmy wszystkie fundację, szkoły pewnego Ojca i całą resztę bo dlaczego nie :mur:

Nie chcesz nie dawaj twój wybór przynajmniej tu go masz. Ja daję czy jestem naiwna może i jestem, ale to mój wybór do którego mam prawo jak każdy z nas, nie krzywdzę tym nikogo, że wrzucę pieniążka do puszki, za to wszyscy plujący jadem owszem.

Dyskusję typu jak Owsiak jest zły są bez sensu, bo Wy nie przekonacie mnie a ja Was.

Ostatnio edytowano 18 sty 2018, 10:47 przez Optymistka31, łącznie edytowano 1 raz

18 sty 2018, 10:42
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Bo mówiłeś...  

Załącznik:
Bo mówiłeś że masz w *** konstytucję a ja akurat chciałem poczytać....jpg

Mówili że PiS...

Załącznik:
Mówili że PiS cofnął nas o 500 lat, to jeszcze nic, Owsiak cofnął nas o 50 tysięcy.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

09 sie 2018, 15:06
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
To jest właśnie to...

Załącznik:
do końca świat i jeden dzień dłużej.jpg

Załącznik:
Jeśli pytaleś o szczyt hipokryzji.jpg

Załącznik:
Plusy i minusy Jurka.jpg

Załącznik:
Słowa mistrza.jpg

12 sty 2019, 21:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Szpital dzień PRZED akcją WOŚP i dzień PO akcji WOŚP.

Obrazek

Obrazek

13 sty 2019, 21:41
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Jest takie określenie "robić sobie jaja z pogrzebu".
Nie wiem, czy to hasło jest opisane w Wikipedii, ale gdyby ktoś chciał opisać to mam gotową ilustrację.

Obrazek

https://twitter.com/Matka_Kurka

16 sty 2019, 00:03
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Rekord tzw. mowy nienawiści WOŚP.

"Zakończenie 23. Przystanku Woodstock.
Kilka słów od Jurka [BEZ CENZURY]
To tylko dwa fragmenty,warto posłuchać "mowy miłości" Pana Jurka Owsiaka w kontekście zamachu w Gdańsku.
Całość na youtube pod tym samym tytułem.
https://twitter.com/i/status/1086719643807612930
Całość: https://www.youtube.com/watch?v=HX15P90isko

Barbara Piela@baspiela
Chyba padł rekord tzw. "mowy nienawiści". Poniższy post ma już 16 tys. samych udostępnień, jest wszędzie na Facebooku, rozprowadzany od 12 stycznia przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, zawsze opatrzany "odpowiednimi" komentarzami. Brawo Owsiak, pańskie żniwo!
Obrazek

Życzenia "wyznawców Owsiaka" dla Barbary Piela:
Załącznik:
Życzenia dla Barbary Piela.jpg

Twitter nie stwierdza "mowy nienawiści":
Załącznik:
Barbara Piela - skarga na tweet o plastusiach.jpg

Ostatnio edytowano 20 sty 2019, 18:38 przez kasowski, łącznie edytowano 1 raz

20 sty 2019, 18:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2015, 19:00

POSTY        43
@Kasowski wrzuć dla równowagi trochę tekstów z internetów pisanych przez hejterów Owsiaka. Daleko szukać nie musisz... Pytanie brzmi, co jest przyczyną, a co skutkiem.

21 sty 2019, 12:55
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Nie chodzi o to aby przerzucać się hejtem jednych na drugich.
Różnica jest taka, że hejt na Owsiaka jest blokowany, a hejt od Owsiaka jest aprobowany.

Ale najistotniejsze w tym co napisałem jest to, że "plastusie" są mową nienawiści.
Owsiak poczuł się jak... w Auschwitz!
A zbiórka na płatnego mordercę Kaczyńskiego jako część sztuki teatralnej "Klątwa" jest... "kulturą".
Jak ma się czuć Kaczyński?

<_<

Co jest przyczyną?
Podałem: https://www.youtube.com/watch?v=HX15P90isko

Ostatnio edytowano 21 sty 2019, 19:05 przez kasowski, łącznie edytowano 2 razy

21 sty 2019, 19:04
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Prezes to brzmi dumnie.

Załącznik:
Prezes.jpg

Załącznik:
Siema! Jestem sobie apolityczny Jurek!.jpg

21 sty 2019, 21:17
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Załącznik:
Tak się teraz porobiło.jpg

Tak to się teraz porobiło   <_<

22 sty 2019, 21:32
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Chłopiec bez puszki
Załącznik:
ochroniarz.jpg

24 sty 2019, 21:13
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
kasowski                    

Barbara Piela@baspiela
Chyba padł rekord tzw. "mowy nienawiści". Poniższy post ma już 16 tys. samych udostępnień, jest wszędzie na Facebooku, rozprowadzany od 12 stycznia przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, zawsze opatrzany "odpowiednimi" komentarzami. Brawo Owsiak, pańskie żniwo!
Obrazek

Obrazek

18 kwi 2019, 19:10
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
"Polacy, wstydźcie się!"
"To wstyd, obciach"

Jurek Owsiak skrytykował Polaków.

Obrazek

- Trzeba wziąć na przetrzymanie i trzeba wziąć się w garść - nawołuje Jurek Owsiak.

Bardzo krytycznie odnosi się też do Polaków, którzy nie wzięli udziału w wyborach.
Chociaż frekwencja w wyborach do Parlamentu Europejskiego była rekordowa i wynosiła ok. 46 proc.,
ponad połowa uprawnionych do głosowania nie skorzystała z tej możliwości.

https://wiadomosci.wp.pl/wyniki-wyborow ... 344022145a

27 maja 2019, 19:54
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Owsiak musi przeprosić blogera Piotra Wielguckiego

Obrazek

Wyrok jest prawomocny.

14 października 2014 roku Jerzy Owsiak na portalu Kręcioła.tv zamieścił film, w którym pomówił blogera Piotra Wielguckiego ps. Matka Kurka o ukrywanie dochodów oraz określał go mianem "marginesu społecznego". Wielgucki postanowi rozwiązać sprawę sądownie.

Jak uznał sąd, Owsiak naruszył dobra osobiste powoda, kierując pod jego adresem nieprawdziwe sformułowania. Sąd zobowiązał także Owsiaka do zamieszczenia przeprosin o następującej treści: "Przepraszam Pana Piotra Wielguckiego, posługującego się pseudonimem Matka Kurka, za nieprawdziwe sformułowania dotyczące ukrywania przez niego dochodów, a także nieuzasadnione oceny określające go człowiekiem z marginesu społecznego, naruszające jego dobra osobiste w postaci czci i dobrego imienia w filmie opublikowanym w dniu 14 października 2014 r. na stronie http://www.kreciola.tv. Jerzy Owsiak". Na zamieszczenie przeprosin twórca WOŚP ma 7 dni.

https://dorzeczy.pl/kraj/105730/Sad-Ows ... kiego.html

Hejter Owsiak przegrywa proces.

I musi przeprosić Matkę Kurkę za „ukrywanie dochodów” i „nieroba”!

Obrazek

Wczoraj, 12 czerwca 2019 roku, o godzinie 10.00, w sali nr 209, Sąd Apelacyjny w Warszawie prawomocnie ogłosił, że Jerzy Owsiak („Jurek”) poprzez pomówienia i zniewagi naruszył dobra osobiste Piotra Wielguckiego (Matka Kurka). Wyrok zapadł po pięciu latach od oszczerczej publikacji zamieszczonej na portalu http://www.kreciola.tv i jest pierwszym prawomocnym wyrokiem, jaki „hejter” Owsiak usłyszał za naruszenie dobór osobistych. Wcześniej „Jurek” przegrał proces karny, za te same czyny i to również był pierwszy taki przypadek, gdy sąd uznał „wielkiego dyrygenta” za oszczercę i „hejtera”. W sumie Owsiak przegrał prawomocnie dwa procesy, każdy z nich dotyczył „mowy nienawiści”, a przede wszystkich kłamstw na temat moich dochodów i źródeł utrzymania.

Niezwykle istotne jest to, że pozwany w ciągu siedmiu dni, licząc od dziś, musi zamieścić bardzo konkretną formę i treść przeprosin, zgodnie z sentencją wyroku I instancji, który został utrzymany przez Sąd Apelacyjny w Warszawie:

zobowiązuje pozwanego Jerzego Owsiaka do opublikowania w terminie 7 dni od daty uprawomocnienia się orzeczenia, przez okres 3 dni nagrania video na stronie głównej http://www.kreciola.tv, na którym Jerzy Owsiak odczyta oświadczenie o następującej treści: „Przepraszam Pana Piotra Wielguckiego, posługującego się pseudonimem „Matka Kurka”, za nieprawdziwe sformułowania dotyczące ukrywania przez niego dochodów, a także nieuzasadnione oceny określające go > oraz > (człowiekiem z marginesu społecznego), naruszające jego dobra osobiste w postaci czci i dobrego imienia w filmie opublikowanym w dniu 14 października 2014 r. na stronie http://www.kreciola.tv. Jerzy Owsiak.”

Zwracam najwyższą uwagę na fragment przeprosin, gdzie jest mowa o rzekomym ukrywaniu dochodów i życiu na cudzy koszt. Słowa te wypowiedział człowiek-kompromitacja, który od 27 lat żyje z tego, co dzieci nazbierają do puszek, który jako prezes zarządu WOŚP ma na koncie 15 wyroków WSA i NSA stwierdzających naruszenie ustawy o dostępie do informacji publicznej, w tym wyroki nakładające karę i wyrok stwierdzający niewykonanie prawomocnego wyroku NSA. Nieróbstwo i życie na koszt Żony zarzucił manipulant przez lata okłamujący opinię publiczną, że nie czerpie żadnych korzyści z fundacji WOŚP, podczas gdy na konto firmy swojej żony, Lidii Niedźwiedzkiej-Owsiak i partnera swojej córki, Jacka Stachery, przelewał z puszek dzieci miliony złotych.

Ukrywanie dochodów zarzucił mi ktoś, kto się całkowicie skompromitował i odmówił sądowi dostarczenia dokumentacji finansowej WOŚP oraz firm związanych z rodziną Owsiaków. O nieróbstwie i „bezrobociu” opowiadał ten sam Owsiak, który przez długie lata żył z dochodów uzyskiwanych przez firmy należące do jego bliskich i powiązane z fundacją WOŚP. „Murem” (żulem) żebrzącym na piwo i upośledzonym nazywał mnie typ biegający z obłędem w oczach po stole i posługujący się językiem marginesu społecznego, za co również usłyszał wyroki.

Wygrałem dwa procesy z Owsiakiem oraz dwa procesy z płatnym trollem Owsiaka, ponieważ w przeciwieństwie do notorycznych kłamców z WOŚP, dostarczyłem do sądu wszystkie dokumenty związane z dochodami, zarówno moimi jak i mojej Żony. Fakty i wyroki mówią, a wręcz krzyczą same za siebie.

Po jednej stronie mamy potężną machinę propagandową, która z kłamcy i manipulatora posługującego się „mową nienawiści”, uczyniła transparentnego „filantropa”. Po drugiej mamy prostego chłopa z Biskupina, oblewanego szambem od 6 lat, przez wszelkie możliwe „autorytety” i „wolne media” i ten chłop bez profesjonalnego pełnomocnika wielokrotnie udowodnił, z jakim Owsiakiem mamy do czynienia.

Oddzielny wątek tej i wszystkich pozostałych spraw, to finanse. Oskarżony i pozwany Owsiak na „hejcie”, „mowie nienawiści” i oszczerstwach najzwyczajniej w świecie zarabia. Pełnomocnictwo opłaca mu WOŚP z pieniędzy zebranych przez dzieci, natomiast zasądzone koszty procesów, a podkreślę, że za ten proces i wygrany proces karny, w sumie muszę zapłacić około 10 tysięcy złotych, idą na osobiste konto Owsiaka. I tak w skrócie działa „filantrop”, koszty przerzuca na puszki dzieci, zyski na swoje konto.

Zakończyłem pewien etap, ale intensywne prace nad „hejterem” i oszczercą recydywistą nadal trwają i zmierzają w stronę kolejnej sprawy karnej, jak również całej serii spraw przed WSA i NSA. Na koniec chcę jeszcze raz potwierdzić, że zasądzone koszty procesowe opłacę z własnej kieszeni i nie wezmę ani złotówki z konta zbiórki, co wcześniej obiecałem. Środki ze zbiórki będą służyć wyłącznie sfinansowaniu nowych spraw sądowych. Dziękuję wszystkim za wsparcie, bez Was nie zrobiłbym absolutnie nic i to nie jest żaden truizm, tylko DONIOSŁY FAKT.

https://www.kontrowersje.net/hejter_ows ... _i_nieroba

13 cze 2019, 13:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 193 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona