Teraz jest 04 wrz 2025, 09:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Odpryski IV RP i inne... 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Odpryski IV RP i inne...
Komentarze "społeczeństwa":

Pierwsze kłamstwo i manipulacja jest taka, że przypomnę, iż Polska jest w Europie ponad 1000 lat.
Po drugie Kaczyńscy są za Europą (może nie tą pańską i dzięki Bogu) i Traktatem.
Chodzi o gwarancję ochrony polskich praw i wartości moralno-etycznych wyznawanych przez część Polaków.

Gdyby nawet kiedyś okazało się, że ci Polacy dla których te wartości są cenne, są w mniejszości to także mają prawo do ochrony i gwarancji wyznawanych wartości.

Lubie Kondrata za kilka ról, ale mierzi mnie to, że na siłę próbuje się robić z aktorów, piosenkarzy, reżyserów itd autorytety w każdej dziedzinie. Niech może się wypowiada na temat aktorstwa Tuska, a nie polityki, bo na tym sęe nie zna, choć jemu wydaje się inaczej. Czy w tym kraju nie ma ludzi, którzy mają do powiedzenia coś obiektywnie? Szkoda, że Kondrat stał się tuba PO (widziałem go wcześniej u Jakuba Powiatowego).

Można być dobrym aktorem , ale wielkim błaznem

Należę do tej kategorii ludzi, którzy są pogardzani w kręgach elitarnych z powodu braku wykształcenia, nieobycia w świecie i swojego przywiązania do tradycji. We w łasnym kraju stałem się obywatelem drógiej kategorii. Nikt niechce, mnie zrozumieć albo przynajmniej wysłuchać moich racji. Kiedy tylko się odezwę na moją głowę sypią się epitety i poniżające uwagi, zamiast merytorycznych argumentów dyskusję się zamyka cenzurą, każąc mi się zamknąć.Europa nie jest dla mnie wzorcem, z jej zatrutymi rzekami, brudnymi miastami zdominowanymi przez nowych europejczyków z azji i afryki. Chałaśliwe stada innych orientacji plugawiące wszelkie świętości w imię osobisej swobody. Eutanazja i dzieciobójstwo jako prawo człowieka do mniejszego zła. I w reszcie nibykonstytucja, w której silniejsze i bogatsze państwo zawsze ma rację. Bliższe mi są płaskie pola Mazowsza, Lasy tak zielone jak nigdzie indziej [mieszkam w dwumiolionowym blokowisku i mam 200m do lasu], Bliższy mi język, w którym się wychowałem od dziecka i kultura wywalczona przez przodków w latach zaborów. Bliższa też jest mi moralność, w której prawda różni się od kłamstwa a dobro od zła. Potrzebuję Ojczyzny, dziedzictwa z którego byłbym dumny nawet wtedy gdybym nie miał nic innego. Larni morskiej wskazującej spokojne nabrzerze. Drogowskazu, który umiem odczytać. Dlatego potrzebuję Polski. Europa jest inna, wybrała życie bez Boga i zasad, kulturę rozmienia na drobne i szczyci się sztuką dla sztuki [z obowiązkową golizną lub jakąś inną kontrowersją obyczajową w tle]. Z nieludzką siecią interesów gdzie fabryki zatrudniające tysiące ludzi przerzuca się w inne zakątki świata jakby były to pionki do gry w monopol. Nie potrzebuję takiej europy. Dosyć tego Glajszachtowania ["Gleischahtung" - niemiecki przedwojenny termin oznaczający ujednolicanie, wykorzystywane jako hasło do zjednoczenia pod wodzą Adolfa H. wszystkich Niemców z Austrii, Sudetenlandu i z ziem II.R.P. w jednej rzeszy Niemieckiej]. Nie podoba mi się europa, w której rada mędrców w rodzaju byłych socjalistycznych premierów i Lecha ex. elektryka wyznacza mi rolę biernego potakiwacza lub klakiera, ["...tylko aplauz i zaakceptowanie" cyt. z filmu "Rejs"]. Do chrzanu z taką europą, w której intelektualiści zamiast jak Z.Herbert stać pod prąd, idą za stadem kierowanym przez media uzurpujące sobie rolę sędziego nieomylnego. Takiej europy nie potrzebuję.

http://forum2.dziennik.pl/read.php?7,101323

10 mar 2010, 22:46

REJESTRACJA11 lut 2010, 22:35

POSTY        132
Zdecyduj się, czy jesteś za, czy przeciw.
No chyba, że jesteś za, a nawet...

10 mar 2010, 23:06
Fachowiec

POSTY        1667
"Europa nie jest dla mnie wzorcem, z jej zatrutymi rzekami, brudnymi miastami zdominowanymi przez nowych europejczyków z Azji i Afryki. Hałaśliwe stada innych orientacji plugawiące wszelkie świętości w imię osobistej swobody. Eutanazja i dzieciobójstwo jako prawo człowieka do mniejszego zła"

Care31: A Ty jesteś przeciw tej opinii?

11 mar 2010, 19:25

POSTY        132
Stek bzdur napisany prawdopodobnie przez osobę, która nigdy nie była za granicą i nic nie widziała.

11 mar 2010, 19:38
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
care31                    

Stek bzdur napisany prawdopodobnie przez osobę, która nigdy nie była za granicą i nic nie widziała.

M.in. dlatego narzucono nam program "Natura 2000" bo tam już tego nie uświadczysz <_<

11 mar 2010, 20:37
Fachowiec

POSTY        1667
care31                    

Czyżbyś nie widział zagrożenia muzułmańskiego w Europie? Wielka Brytania już zezwoliła na stosowanie szariatu w tamtejszej wspólnocie muzułmańskiej. Najpopularniejsze imię w ostatnich latach w Europie to Muhammad i jego wszelkie kombinacje. Mnożą się zabójstwa "honorowe" - ojcowie mordują dzieci, bo chcą się przyjaźnić swoimi europejskimi kolegami (imigranci nie chcą się integrować, nie uczą się języka, tylko wyciągają rękę po socjal). Francuzi już nie czuja się bezpiecznie w swoim kraju, a rozrywką imigrantów są podpalenia aut w całym kraju. Tymczasem świecka Europa walczy z chrześcijaństwem, krzyżem i "homofobią". W Wielkiej Brytanii tworzone są rejestry osób posługujących się mową nienawiści (trafiają tam 5 latkowie!). Świetlówki, krzywizna banana, ślimak rybą lądową, a marchew owocem....

Musisz niestety się jeszcze wiele nauczyć o tym świecie. Poszerzaj horyzonty i włącz myślenie

11 mar 2010, 21:01

POSTY        132
Daruj sobie to ustawiczne pouczanie.

Podejrzewam, że o świecie wiem znacznie więcej od Ciebie i znacznie więcej świata widziałem.

Zaczynam się bać takich tekstów jak Twój, bo jeszcze chwila, a usłyszę o "czystości rasowej" i "Polsce dla Polaków", a stąd już tylko jeden krok do... (mam nadzieję, że masz na tyle szerokie horyzonty i wiedzę, że potrafisz się domyśleć, co mam na myśli).

11 mar 2010, 21:17
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Tadeo74                    

care31                    

Musisz niestety się jeszcze wiele nauczyć o tym świecie. Poszerzaj horyzonty i włącz myślenie

Próżny trud Tadeo74  :wysmiewacz:
On już jest wykształcony i nie musi się uczyć.
A jak zajdzie potrzeba to dostanie sms'em instrukcję od Grzecha i będzie wiedział jak zareagować.
To nara!  Szkiełko kontaktowe chyba zaraz się zacnie. Pa  :piwo:

11 mar 2010, 21:21

POSTY        132
Poziom powyższego posta mówi sam za siebie, a także świadczy o poziomie jego autora.
Jak brakuje argumentów, to sięga się po  insynuacje i próbuje zdyskredytować, a nawet obrazić interlokutora.
Smutne.  :(

11 mar 2010, 21:37
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
:wacko:

Powyżej nie ma żadnego posta  :zly1:

11 mar 2010, 21:52

POSTY        132
care31                    

Poziom powyższego posta mówi sam za siebie, a także świadczy o poziomie jego autora.

11 mar 2010, 21:55
Fachowiec

POSTY        1667
care31                    

Daruj sobie to ustawiczne pouczanie.

Podejrzewam, że o świecie wiem znacznie więcej od Ciebie i znacznie więcej świata widziałem.

Zaczynam się bać takich tekstów jak Twój, bo jeszcze chwila, a usłyszę o "czystości rasowej" i "Polsce dla Polaków", a stąd już tylko jeden krok do... (mam nadzieję, że masz na tyle szerokie horyzonty i wiedzę, że potrafisz się domyśleć, co mam na myśli).

A co to ja Gowin, czy Hołownia żebym Cię pouczał?
Szkoda mi tylko, że masz klapki na oczach i nie da się z Tobą podyskutować na różne tematy. Czyby indoktrynacja PO/GW/RMF/ZET/NIE/TVN/FAKTYiMITY zrobiła swoje  :( Kiedy dotrze do Ciebie, że można mieć inny punkt widzenia niż "salonowy".
Czyż by fakty o Europie tak Cię przerażały, że sugerujesz mi  :D rasizm  :wacko: Demokracja ma różne oblicza, za ok. 20 lat dzieci imigrantów uzyskają prawa wyborcze, pójdą na wybory i wprowadzą (demokratycznie i większościowo) szariat. Możesz to nazwać bajką, pouczaniem, SF, lub rasizmem - nie dbam o to.
Choć może to ja powinienem bać się Ciebie i Twoich jedynie słusznych poglądów.
Spory PIS - PO to tylko zabawa w piaskownicy na osiedlu. Odłóż zabawki i rozejrzyj się co na tym osiedlu się dzieje.

11 mar 2010, 22:19

POSTY        132
Znów pouczasz.  :(

11 mar 2010, 22:21
Fachowiec

POSTY        1667
Popatrz jak zwyczaje z sali obsługi wchodzą człowiekowi w krew  :D

11 mar 2010, 22:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 130 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona