Teraz jest 04 wrz 2025, 09:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Kto głosował na PO
paoloss                    

(...) nie każdy (...) ogląda non stop telewizję (nie ważne jaką) i zbiera jad do plucia

III zasada dynamiki Newtona (zasada akcji i reakcji)
Jeśli ciało A działa na ciało B siłą F (akcja), to ciało B działa na ciało A siłą (reakcja) o takiej samej wartości i kierunku, lecz o przeciwnym zwrocie.
W wersji skróconej:
Każdej akcji towarzyszy reakcja równa co do wartości i kierunku, lecz przeciwnie zwrócona.

O kpinach z prezesa już zapomniałeś? No chyba, że wyznajesz zasadę Kalego. ;)

achlarwa                    

Poszukaj sobie w necie np. "szklarz Trzaskowski".  :dokuczacz:

Poszukałem sobie i znalazłem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

25 sie 2018, 19:50
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
"Puste Obietnice. Oszukali kiedyś. Oszukają teraz"

Załącznik:
Puste Obietnice.jpg

http://www.programPO.pl

"Puste obietnice. Oszukali kiedyś. Oszukają teraz"

- pod takim hasłem PiS uderza w swojego największego rywala, Platformę Obywatelską.

Partia rządząca rozlicza PO za osiem lat rządów.
To najnowszy pomysł obozu władzy w kampanii samorządowej.

Platforma Obywatelska wraz z Nowoczesną organizuje w sobotę konwencję programową.
PiS postanowiło uderzyć w rywali jeszcze przed eventem: partia rządząca uruchomiła stronę internetową programpo.pl,
na której wylicza wszystkie niespełnione (zdaniem PiS) obietnice wyborcze (doliczyliśmy się 43) PO z poprzednich lat.

Załącznik:
Tych pieniędzy nie ma.jpg

http://www.programPO.pl

Źródło: https://wiadomosci.wp.pl/oszukali-kiedy ... 721887873a

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

08 wrz 2018, 16:41
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

On loda każdemu zrobi.

Co przemilczał Onet w swoich taśmach?
Wulgarne uwagi o R. Sikorskim ze strony byłego szefa PGE

Wczoraj po publikacji Onetu nt. "Taśm Morawieckiego" przez polskie media przetoczyła się prawdziwa burza.
Portal opublikował nagrania i spisał spory fragment rozmowy, mający być "kłopotem" dla premiera Mateusza Morawieckiego.
Sęk jednak w tym, że zdaniem wielu komentatorów nic szczególnego na tej taśmie nie ma,
natomiast najbardziej palącego fragmentu - o rzekomym kupowaniu przez Morawieckiego nieruchomości "na słupa" - nie znaleziono.
Onet pominął natomiast inny ciekawy fragment rozmowy,
w którym ówczesny prezes PGE Krzysztof Kilian ostro podsumowuje Radosława Sikorskiego.

Obrazek
screen YT

- On jest klasycznym przykładem gościa, który nie ma czegoś takiego jak kręgosłup. W jego ciele nie stwierdzono.
On ma urządzenie, które stoi w pionie i to wszystko - mówił Krzysztof Kilian o Radosławie Sikorskim.
Morawiecki w odpowiedzi stwierdził, że Sikorski "ma pełną elastyczność zachowania".
    - No nie, no, loda każdemu zrobi. Tam nie ma o czym gadać - odparł Kilian.
    - Nie tylko Niemcom - dodał Mateusz Morawiecki.
   -  Nie ma w ogóle o czym o czym gadać, daj spokój - podsumował Krzyszof Kilian.

Źródło: http://tysol.pl/a24430--AUDIO-Co-przemi ... -szefa-PGE

Video: https://twitter.com/i/status/1047457558674518016

03 paź 2018, 17:21
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Prawo prawem, ale... „sprawiedliwość musi być po naszej stronie” - czyli opozycja w pigułce.

Obrazek

Dzisiaj na konferencji prasowej wojewoda łódzki Zbigniew Rau ocenił, że Hanna Zdanowska jako osoba prawomocnie skazana za przestępstwo karne, zgodnie z obowiązującym prawem nie może być burmistrzem, ani prezydentem miasta.
W odpowiedzi na słowa wojewody Komitet Wyborczy Wyborców Hanny Zdanowskiej złożył dziś w prokuraturze doniesienie ws. (uwaga!) "przekroczenia uprawnień, wprowadzenia w błąd opinii publicznej i usiłowania wpływania na swobodę głosowania wyborców i ich decyzje wyborcze", przez Zbigniewa Raua.

Gdyby nie fakt, że jej kadencja dobiega końca, wszcząłbym postępowanie zmierzające do wygaszenia jej mandatu - poinformował.
Dodał, że przychyla się do tych głosów opinii publicznej, które wzywają Hannę Zdanowską, "by dla dobra wspólnego, dobra łodzian, zrezygnowała z ubiegania się o fotel prezydenta Łodzi".

Wkrótce po oświadczeniu wojewody Komitet Wyborczy Wyborców Hanny Zdanowskiej (KWWHZ), w którym działają członkowie lokalnych struktur PO, SLD, Nowoczesnej, złożył w łódzkiej prokuraturze zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez Raua. KWWHZ zapowiedział też złożenie na niego skargi do Państwowej Komisji Wyborczej.
   Nie ma zgody, by publiczny urzędnik włączał się w kampanię wyborczą. Nie ma zgody, by wojewoda łódzki realizował politykę rządu PiS i prezesa Kaczyńskiego. Dlatego składamy doniesienie do prokuratury na Zbigniewa Raua. Podpisaliśmy je ponad podziałami - PO, SLD i Nowoczesna. Nie możemy pozwolić, by łodzianie byli oszukiwani, mamieni i żeby Nowogrodzka decydowała o zaprzestaniu rozwoju naszego miasta - podkreślił szef łódzkiego SLD wiceprezydent Łodzi Tomasz Trela.

Zgodnie ze złożonym zawiadomieniem, Komitet zarzuca Rauowi, że podczas konferencji w Urzędzie Wojewódzkim w Łodzi przekroczył swoje uprawnienia, informując opinię publiczną, iż w razie objęcia przez Hannę Zdanowską urzędu prezydenta miasta w wyniku wygranych przez nią wyborów, zamierza wszcząć procedurę zmierzającą do jej odwołania. Zdaniem zawiadamiających, wojewoda wprowadził opinię publiczną w błąd, twierdząc iż osoba skazana na karę grzywny "w polskim porządku prawnym nie może w sposób trwały pełnić funkcji prezydenta miasta". Według nich Rau "działa na szkodę interesu publicznego, usiłując wpłynąć na swobodę głosowania wyborców i ich decyzje wyborcze.

Pod koniec września Sąd Okręgowy w Łodzi uznał Zdanowską za winną poświadczenia w 2008 r. nieprawdy w dokumentach w celu uzyskania kredytu przez jej partnera i skazał ją na karę 20 tys. zł grzywny.
Zgodnie z kodeksem wyborczym obecna prezydent miasta może startować w wyborach, ale ustawa o pracownikach samorządowych zakazuje obejmowania urzędu osobom prawomocnie skazanym. W takim wypadku wojewoda może zawnioskować o wygaszenie mandatu Zdanowskiej. Zgodę na to musi wyrazić Rada Miejska. Jeśli rada się nie zgodzi wojewoda rozporządzeniem zastępczym wygasza mandat. To rozporządzenie podlega zaskarżeniu najpierw do WSA, a później jest skarga kasacyjna do NSA. Orzeczenie NSA jest ostateczne

Źródło: http://niezalezna.pl/241034-prawo-prawe ... -w-pigulce

Czytaj również: Nie zgadniecie, kto bronił dziś skazanej Zdanowskiej?
Wielokrotnie karany "Farmazon".
Obrazek
Źródło: http://niezalezna.pl/241009-nie-zgadnie ... y-farmazon

Czytaj również: Złamią statut własnej partii, byle bronić skazanej Zdanowskiej?
Schetyna krzyczy: Murem za Hanką!

Źródło: http://niezalezna.pl/240998-zlamia-stat ... m-za-hanka

Załącznik:
Jaka partia takie standardy.png

17 paź 2018, 20:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2015, 19:00

POSTY        43
A dlaczego, jeśli jedna ustawa pozwala, a druga nie pozwala, to wg Rau i Pisu obowiązuje ta, która nie pozwala?
A dlaczego w Rabce rządzi pisowska burmistrz, mająca taki sam wyrok, co Hanka?
I wreszcie, dlaczego Rau wie lepiej, co jest dobre dla łódzian niż ponad 60% łódzian?
:mur:

19 paź 2018, 15:03
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Mondzik                    

A dlaczego, jeśli jedna ustawa pozwala, a druga nie pozwala, to wg Rau i Pisu obowiązuje ta, która nie pozwala?
A dlaczego w Rabce rządzi pisowska burmistrz, mająca taki sam wyrok, co Hanka?
I wreszcie, dlaczego Rau wie lepiej, co jest dobre dla łódzian niż ponad 60% łódzian?
:mur:

Pan Rau może sobie twierdzić co chce. Co wcale nie musi zaraz znaczyć, że ma rację.
Na przykład, może sobie twierdzić, że ziemia jest płaska.
Albo, wzorem Wałęsy, podważając teorię Kopernika, że słońce krąży wokół ziemi.
A skoro w Rabce rządzi pisowska burmistrz, mająca taki sam wyrok, co Zdanowska,
to (moim zdaniem) jest to skandal i wojewoda powinien za to "beknąć".
Jest to złamanie art. 6. 2. ustawy z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (t.j. Dz.  U.  z  2018r. poz. 1260, 1669)
Pracownikiem  samorządowym  zatrudnionym  na  podstawie  wyboru  lub powołania może być osoba, która spełnia wymagania określone w ust. 1 oraz nie była  skazana  prawomocnym  wyrokiem  sądu  za  umyślne  przestępstwo  ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe.

To był to 25-letni imigrant z Maroka

Obrazek

Ekstremalna odwaga 21-letniej Polki. Ocaliła kobietę przed gwałtem.
21-letnia Polka ocaliła Niemkę przed gwałtem i doprowadziła do ujęcia napastnika.

- Siedział na niej okrakiem, miał rozpięte spodnie. Zapytałam tę dziewczynę, czy wszystko w porządku.
Wtedy spojrzała na mnie i powiedziała: "Pomóżcie mi, proszę" - opowiada Karolina Smaga.
(...)
Wiedziałam już, że to zamiennik gwałtu – mówi Karolina, która długo się nie zastanawiała.
Natychmiast zaczęła działać. - Krzyczałam "Złaź z niej!", ale on dalej ją napastował. Wtedy siłą zwaliłam go na ziemię - relacjonuje.
(...)
Mężczyzna wyrwał telefon Polce, a gdy ta próbowała go odzyskać, uderzył ją pięścią w twarz i uciekł.
- Po drugiej stronie ulicy stała grupka chłopaków, krzyczałyśmy do nich, żeby nam pomogli, ale oni tylko się patrzyli - mówi Linda.

Kiedy Karolina ocknęła się z pierwszego szoku, pędem pobiegła za oprawcą.
- Ja nie myślałam. Ja po prostu chciałam go dorwać – mówi.
– Biegliśmy chodnikiem w stronę dużego parkingu, po drodze mijaliśmy ludzi, krzyczałam do nich, żeby pomogli mi zatrzymać tego faceta, że on przed chwilą chciał zgwałcić kobietę. I wiesz co? Wszyscy tylko patrzyli. Nikt nic nie zrobił.

Gdy dobiegli do parkingu, mężczyzna chwycił za jeden z zaparkowanych tam rowerów i chciał odjechać. Ale Karolina była szybsza. Złapała za bagażnik i pociągnęła, zrzucając napastnika na ziemię.
- Spojrzał na mnie. Wyjął z nerki, którą miał przewieszoną w pasie nóż i zaczął nim wymachiwać. Ugodził mnie w rękę, ale ja nawet nie czułam bólu.
Zaczął dalej uciekać… a ja za nim. Niestety, po kilkunastu metrach straciłam go z oczu.
(...)
Policja zaalarmowana przez Lindę podjęła natychmiastową akcję, dzięki której oprawca został złapany kilkaset metrów od miejsca,
w którym Karolina zrezygnowała z pościgu.
Okazało się, że był to 25-letni imigrant z Maroka. Został zatrzymany.
(...)
O niezwykłej "Polce na obcasach" rozpisują się media w Niemczech. Informacja o bohaterskim czynie przyjaciółek rozchodzi się także w mediach społecznościowych. "Dziękujemy dziewczyny!", "Wielu facetów nie dorasta wam do pięt", "Bohaterki" - komentują z zachwytem niemieccy internauci.
W sprawie głos zabrała rzeczniczka policji w Bielefeld - Sarah Siedschlag.
- Te młode kobiety wykazały się ogromną odwagą, w przeciwieństwie do innych osób, które były na miejscu i zignorowały sytuację – mówiła Siedschlag w rozmowie z dziennikarzami "Neue Westfälische".
- Trzeba jednak powiedzieć, że same również naraziły się na wielkie niebezpieczeństwo. Ta sytuacja mogła skończyć się dużo gorzej. Pamiętajcie, by ratując kogoś innego, nie zapominać także o swoim bezpieczeństwie – apelowała rzeczniczka policji.
(...)
https://kobieta.wp.pl/ekstremalna-odwag ... 672833153a

Czy dla tych kozo...ców liczy się coś poza seksem?

ROK 2015
Jesteśmy gotowi przyjąć każdą liczbę imigrantów.

Weźmiemy na klatę wszystkie decyzje, które podejmiemy ws. uchodźców.

Obrazek
- Jako kraj jesteśmy przygotowani właściwie na każdą liczbę
– stwierdził rzecznik rządu Cezary Tomczyk (PO).
Read more: http://www.pch24.pl/rzecznik-rzadu-rp-- ... z5UOiRlpAW

19 paź 2018, 18:19
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

W aresztach zdecydowanie wygrywa Trzaskowski

66,49 proc. - taki wynik wyborczy Rafał Trzaskowski uzyskał w areszcie śledczym w Białołęce.
Zaledwie 13,9 proc. osadzonych oddała głos na Patryka Jakiego.
W areszcie dla kobiet w Grochowie również wygrywa Trzaskowski - kandydata Koalicji Obywatelskiej poparło 58,06 proc. wyborczyń.

Obrazek
Rafał Trzaskowski prawdopodobnie wygrywa w I turze Foto: PAP

Według sondaży Rafał Trzaskowski wygrywa w I turze wyborów na prezydenta Warszawy. Exit poll dają kandydatowi KO 54,1 proc. głosów. Drugi na podium, Patryk Jaki, zdobył 30,9 proc. Na trzecim miejscu znalazł się Jan Śpiewak, jednak wynik nie jest imponujący - zaledwie 3 proc. Ogółem w warszawskich wyborach startowało 14 kandydatów na prezydenta stolicy.

Według danych z aresztów w Białołęce i Grochowie, osadzeni również postawili na Rafała Trzaskowskiego.
Wśród osadzonych w Białołęce zdobył aż 66,49 proc. głosów, w Grochowie - 58,6 proc.
Na drugim miejscu znalazł się Patryk Jaki, ale jego wynik jest niższy niż ten z exit poll - 13,9 w Białołęce i 16,3 w Grochowie.

W obu zakładach na trzecim miejscu uplasował się Marek Jakubiak z Kukiz'15 - 5,24 proc. w Białołęce i 9,68 w Grochowie.
Stosunkowo dobry wynik uzyskał również Piotr Ikonowicz - odpowiednio 5,24 i 4,84 proc.
Osadzeni z Białołęki dali 3,66 proc. poparcia dla Janusza Korwin-Mikkego.
Osadzone z Grochowa natomiast popierały Jacka Wojciechowicza - 4,84 proc. i Jana Śpiewaka - 3,23 proc.
Pozostali kandydaci w obu zakładach nie zdobyli więcej niż 2 proc. głosów.

Źródło: https://warszawa.onet.pl/w-aresztach-w- ... ki/bmlfv6v

22 paź 2018, 19:04
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Kamienice aktualne

Załącznik:
kamienice aktualne.jpg

23 paź 2018, 18:18
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Matka zmieniła opcję i krytykuje teraz nie PO, a PiS - córka zostanie warszawską radną!

Joanna Staniszkis (córka Jadwigi Staniszkis) zostanie warszawską radną.

Obrazek

Jadwiga Staniszkis zapewniała, że nie zagłosuje na córkę. Nastąpił przełom.

Gdy 3 lata temu startowała do Sejmu, jej matka zapewniała, że nie odda na nią głosu.
- Zmieniła opcję i krytykuje teraz rząd PiS, więc bardzo dobrze się dogadujemy - mówi Wirtualnej Polsce nowa radna stolicy.

W 2015 roku Joanna Staniszkis kandydowała do Sejmu z list Nowoczesnej.
Zdobyła tylko 10 tys. głosów i nie dostała się do parlamentu.

- Do polityki powinni iść ludzie, którzy mają taki bakcyl i się angażują. Nie przypominam sobie, żeby córka działała w jakichś organizacjach - mówiła wtedy w TVN24 prof. Jadwiga Staniszkis. Przyznawała, że w rodzinie podzieliła ich polityka i nie odda swojego głosu na córkę.
Teraz Joanna Staniszkis osiągnęła duży sukces, bo w wyborach do Rady m.st. Warszawy otrzymała 8168 głosów i zostanie radną.

Patryk Osowski: W 2015 roku prof. Jadwiga Staniszkis zapowiadała, że nie będzie na panią głosować. A teraz?
Joanna Staniszkis, Koalicja Obywatelska: Teraz chciała, ale nie mogła, bo głosowała w Podkowie Leśnej. Wspierała mnie i nawet przed chwilą z nią rozmawiałam. Jest dumna. Cieszy się i mówi, że to będzie ciekawe doświadczenie.
A ja przecież wiem, że ten wyborczy sukces jest w dużej mierze dzięki niej. Ludzie, którym w kampanii rozdawałam ulotki, często pytali o mamę i dobrze się o niej wypowiadali.

- Czyli jakoś się panie dogadały, bo kiedyś było trochę spięć.
- Mama zmieniła opcję i krytykuje teraz rząd PiS, więc bardzo dobrze się dogadujemy. Wspiera mnie i po dawnych konfliktach nie ma już śladu.
(...)

Źródło: https://wiadomosci.wp.pl/jadwiga-stanis ... 483448449a

24 paź 2018, 17:32
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Platforma na Święcie Niepodległości

Załącznik:
likwidator majątku narodowego.jpg

Załącznik:
Liczenie.jpg

Po drugiej zwrotce hymnu Schetyna chciał się pożegnać, ale Tusk nie podał mu ręki.
Załącznik:
po drugiej zwrotce Schetyna chciał się pożegnać, Tusk nie podał mu ręki1.jpg

Załącznik:
po drugiej zwrotce Schetyna chciał się pożegnać, Tusk nie podał mu ręki2.jpg

Załącznik:
po drugiej zwrotce Schetyna chciał się pożegnać, Tusk nie podał mu ręki3.jpg

Może preferuje żółwiki?
Załącznik:
po drugiej zwrotce Schetyna chciał się pożegnać, może preferuje żółwiki....jpg

Film: https://twitter.com/i/status/1061560436775108614

Załącznik:
Uśmiechnięci i szczęśliwi.jpg

Załącznik:
Radość i smutek.jpg

Załącznik:
Polacy świętują 100-lecie niepodległości Polski.jpg

12 lis 2018, 20:23
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

"Polski Macron" i "Trudeau Wschodu"

Obrazek

"Der Spiegel" zachwyca się wielkim "sukcesem" Rafała Trzaskowskiego, jakim jest "zwycięstwo z PiS".
Autor artykułu pisze o jednej z pierwszych decyzji nowego prezydenta Warszawy - czyli o rezygnacji z fajerwerków w Sylwestra.
O rekomunizacji ulic i wycofaniu się z obietnic wyborczych ws. bonifikat jednak nie wspomniał.
Co więcej dziennikarz w pewnym momencie trochę się zagalopował, nazywając Trzaskowskiego "polskim Macronem", czy nawet "Trudeau Wschodu".
Tylko czy to na pewno komplementy?
Gazeta zachwyca się przede wszystkim tym, że w końcu komuś udało się pokonać PiS. Autor artykułu zadaje nawet pytanie, czy w końcu opozycja znalazła sposób na zwycięstwo w całym kraju. A Trzaskowskiego kreuje na bohatera, któremu udało się sprzeciwić "wrogiemu Unii Europejskiej nacjonalizmowi i autorytaryzmowi partii PiS”.

Dalej robi się naprawdę zabawnie...
Gazeta twierdzi, że od czasu zwycięstwa Trzaskowskiego w Warszawie porównywany jest on do prezydenta Francji Emmanuela Macrona,
a niektórzy nazywają go „Trudeau Wschodu” (Justin Trudeau - premier Kanady).
Patrząc na to, co się od kilku tygodni dzieje we Francji, są to wątpliwe komplementy.
Sam Trzaskowski w rozmowie z gazetą twierdzi, że Polacy z niepokojem patrzą na Brukselę, gdyż PiS „spycha kraj na margines UE”.
Nacjonalizm podsycany przez PiS przewiduje walkę przeciwko wrogom narodu, a kosmopolityczne elity też do nich należą.
Równocześnie narodowi konserwatyści obiecują narodową harmonię, której jednak nie są w stanie zapewnić – przekonuje autor.
A na koniec artykułu wzmianka o Donaldzie Tusku, który rzekomo w 2007 r. swój sukces wyborczy zawdzięczał "polityce miłości".

Źródło: http://niezalezna.pl/250449-polski-macr ... ili-niemcy

Rada Warszawy miała odwagę wycofać się z błędów rozdawnictwa.

Obrazek

„Rada Warszawy miała odwagę wycofać się z błędów rozdawnictwa i zadbać o budżet miasta.
Dziękuję w imieniu wszystkich, którzy skorzystają dzięki temu z rozszerzonych miejskich programów społecznych, edukacyjnych, antysmogowych i zdrowotnych”

– napisał na Twitterze wiceprezydent Warszawy Paweł Rabiej.

Stołeczni radni przegłosowali projekt uchwały obniżki bonifikaty przy przekształceniu użytkowania wieczystego.
Bonifikata została zmniejszona z 98 proc. do maksimum 60 proc.
Przeciw zmianie protestowali radni Prawa i Sprawiedliwości.

W połowie października przed wyborami samorządowymi rada miasta przyjęła uchwałę ustającą 98-proc. bonifikatę jako standardową, a 99-proc. w przypadku użytkowania wieczystego trwającego powyżej 50 lat. Te stawki miały obowiązywać od stycznia.
Wówczas stosowny projekt uchwały przedstawił wiceprzewodniczący rady Dariusz Figura (PiS), ale poparli go jednomyślnie wszyscy radni biorący udział w głosowaniu.

W czwartek projekt uchwały ws. obniżenia bonifikaty wniósł na sesję rady miasta wiceprezydent Warszawy Robert Soszyński.
Radny PiS Jacek Ozdoba stwierdził przy tym, że projekt był inicjatywą prezydenta Rafała Trzaskowskiego. W głosowaniu uchwałę poparło 38 radnych, 19 było przeciw, nikt nie wstrzymał się od głosu.

Przyjęcie kontrowersyjnej uchwały skomentował na Twitterze wiceprezydent stolicy Paweł Rabiej.
Jak pisał, wycofanie się z założeń, popieranych przez m.in. PO przed wyborami, wynikało z chęci naprawy budżetu miasta i „błędów rozdawnictwa”.

Do wpisu wiceprezydenta i przyjętej uchwały odniosła się krytycznie rzeczniczka SLD Anna Maria Żukowska.

Anna-Maria Żukowska
@AM_Zukowska
Paweł, serio, zaliczyliście #epicfail  :angry2:
Po cholerę było obiecywać i głosować za uchwałą PiS tuż przed wyborami? I nie mierzi Cię słowo „ROZDAWNICTWO”? SRSLY?

Źródło: https://www.tvp.info/40424200/rabiej-ra ... zdawnictwa

Rafał wkrótce będzie mógł ziścić swoje odwieczne marzenie (o którym mówił w debacie przedwyborczej) i - jako pierwszy prezydent polskiego miasta - udzieli ślubu parze gejowskiej: Pawłowi i jego partnerowi.

15 gru 2018, 15:05
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Panie Schetyna, jaki jest program wyborczy PO-KO?
- Odsunąć PiS od władzy  :nonono:

- A jak się nie uda?

- To chociaż Andruszkiewicza...   :blush:

08 sty 2019, 18:25
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429

Jak się czyta „GazetęWyborczą”, czy ogląda TVN, to jest tam nieskrywana już nadzieja na to,
że tragedia gdańska to będzie przełom, że od PiS-u odwróci się spora część tego umiarkowanego elektoratu.

Teraz ten przełom jednak nie nastąpi
- mówi prof. Antoni Dudek, politolog i historyk z UKSW.

POKOwskie hieny cmentarne!  :zygi:

Ostatnio edytowano 21 sty 2019, 19:14 przez kasowski, łącznie edytowano 2 razy

21 sty 2019, 19:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429

Prof. Legutko: PO napompowała Polskę kłamstwem, chamstwem i brutalnością

"PO przypomina rozwścieczonych szaleńców, obsesyjnie wykrzykujących coraz bardziej absurdalne i groteskowe hasła.
W tym rozpędzającym się mechanizmie szaleństwa Tusk odgrywa nadal niemałą rolę"

– powiedział w wywiadzie z Lidią Lemaniak dla "Gazety Polskiej Codziennie" prof. Ryszard Legutko, eurodeputowany Prawa i Sprawiedliwości.

Donald Tusk stwierdził ostatnio, że w Brukseli „nikt na Polskę nie chce się rzucić”.
Czy Pana zdaniem Tusk ma swój wkład w ciągłe ataki na polski rząd?

Tusk nie odgrywa realnej roli w instytucjach UE. Jedyne, co może zrobić, to zaszkodzić polskiemu rządowi i do tego ma zielone światło. Jego ataki na polski rząd nie powinny mieć miejsca, bo to kłóci się z rolą przewodniczącego RE, ale nie tylko nie spotkała go za to żadna reprymenda, lecz nagrodzono go gładkim wyborem na drugą kadencję. Wie, że może sobie na to pozwolić i to robi, nie tylko z myślą o zaszkodzeniu znienawidzonej przez siebie partii, ale także, uważam, z myślą o swojej dalszej karierze politycznej w Polsce.

Tusk powiedział ostatnio, że UE jest dla Polski „ciężarem i kłopotem” oraz zasugerował, że rząd chce wyprowadzić nasz kraj z Unii.
Jak to w końcu jest? Czy rząd chce wyprowadzić Polskę z UE, czy nie?

To właśnie typowy Tusk. Mówi coś obrzydliwego i antagonizującego, ubierając to w  retorykę troski. Całe to opowiadanie o wyprowadzaniu Polski z UE to przykład metody zmasowanego, systematycznego kłamstwa, sączonego w uszy i umysły Polaków. Nie ma żadnych podstaw, żeby snuć takie scenariusze, ale PO tak napompowała Polskę kłamstwem, chamstwem i  brutalnością, że może oni sami już przestali odróżniać kłamstwo od prawdy. Przypominają rozwścieczonych szaleńców, obsesyjnie wykrzykujących coraz bardziej absurdalne i  groteskowe hasła. W  tym rozpędzającym się mechanizmie szaleństwa Tusk odegrał i odgrywa nadal niemałą rolę, choć sam jako supercynik doskonale wie, że kłamie i kiedy kłamie.

Cały wywiad znajduje się w dzisiejszej "Gazecie Polskiej Codziennie"

http://telewizjarepublika.pl/prof-legut ... yiDIvtXzY8

21 sty 2019, 21:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 86  Następna strona