____________________________________ always look on the bright side of life
24 lis 2008, 12:01
- Dopadło mnie najgorsze ze sportowych uczuć, czyli zniechęcenie. Nie chciało mi się rywalizować i walczyć o najwyższe miejsca, bo wiedziałem, że nie mam szans - powiedział Adam Małysz na łamach "michnikowego szmatławca", tuż przed startem nowego sezonu Pucharu Świata. - Teraz udało się zmienić podejście. Z uśmiechem podchodzę do każdego startu. Wróciło stare hasło: najważniejsze są dwa równe skoki - powiedział.
I tak nas Adaś walił w trąbę przez cały roczek. Obyśmy nie musieli czekać kolejnych 12 miesięcy na wyznania byłego mistrza.
24 lis 2008, 19:27
oktan
- Dopadło mnie najgorsze ze sportowych uczuć, czyli zniechęcenie. Nie chciało mi się rywalizować i walczyć o najwyższe miejsca, bo wiedziałem, że nie mam szans - powiedział Adam Małysz na łamach "michnikowego szmatławca", tuż przed startem nowego sezonu Pucharu Świata. - Teraz udało się zmienić podejście. Z uśmiechem podchodzę do każdego startu. Wróciło stare hasło: najważniejsze są dwa równe skoki - powiedział.
I tak nas Adaś walił w trąbę przez cały roczek. Obyśmy nie musieli czekać kolejnych 12 miesięcy na wyznania byłego mistrza.
Cóż nie po raz pierwszy różnimy się zdecydowanie w interpretacji tekstu. Ja tam nie wyczytałem tez, które mogłyby być podstawą takich twierdzeń
oktan
I tak nas Adaś walił w trąbę przez cały roczek.
Jak się jest bez formy, albo co gorsze wydaje się że powinna być, a nic nie idzie to samopoczucie, o którym mówi Adam raczej jest jak najbardziej adekwatne do sytuacji. To że ma teraz nadzieję na lepszy tegoroczny sezon to chyba też dobrze, a jak będzie - zobaczymy.
Leć Adaś i nie przejmuj się malkontentami. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 21:12 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
24 lis 2008, 21:12
Z całym szacunkiem dla Adasia ale nawet jeżeli już nigdy nie wygra żadnego konkursu w PŚ, nie zdobędzie żadnego medalu różnych maści mistrzostw to i tak dziękuje mu z całego serca: - za te miłe chwile które w zimowe weekendy (i nie tylko) przeżywałem dzięki niemu, - za to że pokazał że sportowiec/gwiazda z pierwszych stron gazet może ciągle zostać tym samym Adasiem z Wisły, - że "nauczył" nas polaków skoków narciarskich - bo tak szczerze ilu z nas interesowało się skokami przed erą "małyszomanii"? (sam tylko sporadycznie oglądałem skoki na eurosporcie - i tylko z posuchy polsko- sportowej zimą).
P.S. Nie to żebym nie wierzył w Adasia - ale zrobił już tyle.... szacun :piwo:
W czwartek mecz Lecha - jakieś typy?
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
25 lis 2008, 16:33
Nicolae
[...] W czwartek mecz Lecha - jakieś typy?
... no ja raczej niestety optymistą zbyt wielkim nie jestem... ale liczę na walkę i "gryzienie trawy", bo tego chyba Franz potrafi nauczyć i wymagać... sądzę, że remis z CSKA na wyjeździe będzie sukcesem...
Ostatnio edytowano 26 lis 2008, 07:51 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
26 lis 2008, 07:50
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Polacy mistrzami świata po dziewięciu latach.
Męska sztafeta 4x400 m po dziewięciu latach została ... mistrzem świata. Rada IAAF, która obradowała w Monte Carlo przyznała Polakom złoty medal za mistrzostwa świata w 1999 roku i brązowy za zawody tej samej rangi, ale dwa lata wcześniej. Decyzja ta została podjęta po tym jak Antonio Pettigrew przyznał się do stosowania w latach 1997-2003 zarówno ludzkiego hormonu wzrostu, jak i EPO. W Monako Rada IAAF unieważniła wszystkie wyniki Amerykanina od 1997 roku, osiągnięte w biegach indywidualnych i sztafetowych.
W polskiej ekipie w Sewilli w 1999 roku wystąpili Tomasz Czubak, Robert Maćkowiak, Jacek Bocian i Piotr Haczek. Dwa lata wcześniej natomiast zamiast Bociana biegł Piotr Rysiukiewicz.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
26 lis 2008, 13:57
Selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, przyznał w wywiadzie dla holenderskiej stacji radiowej Radio Rijnmond, że rozważa rezygnację z funkcji trenera polskiej kadry. Holendrowi nie podoba się zamieszanie w polskiej piłce związane z aferą korupcyjną. Ponadto Beenhakker uważa, że nowe władze PZPN nie ułatwiają mu zadania. - Muszę przyznać, że nie mam teraz łatwego życia. Władze PZPN zamiast iść do przodu robią krok w tył. - Mam już 66 lat i nie mogę sobie pozwolić na szarpanie nerwów każdego dnia - przyznał Holender.
Przyszło nowe i skończyły się konfitury przygotowane przez Liska.
Ostatnio edytowano 27 lis 2008, 18:40 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz
27 lis 2008, 18:40
Sezon rozpoczęty. Mogło być nieco lepiej, ale chyba przyjdzie powoli przyzwyczajać się do klasyfikacji końcowej zawodów bez Adama na pudle. Ale i tak za to co zrobił wcześniej należy mu się największe uznanie.
Ostatnio edytowano 29 lis 2008, 20:27 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
29 lis 2008, 20:26
Jeszcze trzydzieści dwa dni i kolejny rok przejdzie do historii. Ponieważ parę osób zagląda do tego tematu ( nawet płeć piękna ), proponuję małe resume połączone z zabawą w wytypowanie ( oczywiście w ujęciu subiektywnym ), najlepszych sportowców 2008 roku ( coś na wzór Plebiscytu PS ). Klasyfikacja - według Helveta - winna wyglądać w taki oto sposób. 1. Tomasz Majewski. 2. Leszek Blanik. 3. Konrad Wasielewski, Marek Kolbowicz, Michał Jeliński i Adam Korol. 4. Maja Włoszczowska. 5. Szymon Kołecki. 6. Piotr Małachowski. 7. Adam Wiercioch, Tomasz Motyka, Radosław Zawrotniak, Robert Andrzejuk. 8. Paweł Rańda, Miłosz Bernatajtys, Bartłomiej Pawełczak, Łukasz Pawłowski 9. Beata Mikołajczyk, Aneta Konieczna. 10. Natalia Partyka.
Typowanie niby łatwe. Wszak w tym roku odbyły się letnie Igrzyska Olimpijskie ( nie mylić z Olimpiadą ). Dziesięć miejsc, dziesięć medali. Na dziesiątym miejscu powinna się znaleźć Agnieszka Wieszczek, ale postanowiłem w sposób symboliczny uhonorować wysiłek sportowców niepełnosprawnych. :brawa: Stąd w zestawieniu osoba Natali Partyki.
29 lis 2008, 21:09
helvet
... najlepszych sportowców 2008 roku ( coś na wzór Plebiscytu PS ). Klasyfikacja - według Helveta - winna wyglądać w taki oto sposób. 1. Tomasz Majewski. ...
i komentarz internauty: "tylko Euzebio potrafił się zachować i nie starał się strzelić gola za wszelką cenę. "
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
30 lis 2008, 00:24
Drago
<!--quoteo(post=38553:date=29. 11. 2008 g. 21:09:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 29. 11. 2008 g. 21:09) [snapback]38553[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... najlepszych sportowców 2008 roku ( coś na wzór Plebiscytu PS ). Klasyfikacja - według Helveta - winna wyglądać w taki oto sposób. 1. Tomasz Majewski. ...
i komentarz internauty: "tylko Euzebio potrafił się zachować i nie starał się strzelić gola za wszelką cenę. " <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> No przecież w tym zestawieniu nie ma ani Schetyny ani Drzewieckiego. A Eusebio jest Portugalczykiem urodzonym w Mozambiku. Jego uwzględnić nie mogłem...
30 lis 2008, 11:55
Czyżby czekał nas blamaż?
<a href="http://miasta.gwno.pl/warszawa/1,95190,6005303,Na_Euro_2012_PKP_wita_was_w_kontenerach.html" target="_blank">Na Euro 2012 PKP wita was w kontenerach</a>
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
30 lis 2008, 14:32
Termin zgłaszania kandydatur na trenera męskiej reprezentacji w piłce siatkowej upłynął o północy 30 listopada.
Kandydatury jakie napłynęły do Polskiego Związku Piłki Siatkowej:
1. Wiktor Sidelnikow (Rosja) 2. Veselin Vuković (Macedonia) 3. Jon Uriarte (Argentyna) 4. Roberto Santilli (Włochy) 5. Augusto Jose Sabbatini (Brazylia) 6. Giuseppe Cuccarini (Włochy) 7. Flavio Gulinelli (Włochy) 8. Hugh D.McCutcheon (Nowa Zelandia) 9. Daniel Castellani (Argentyna) 10. Grzegorz Wagner (Polska) 11. Dariusz Marszałek (Polska)
Parę nazwisk kompletnie mi nieznanych. Ciekawe zawody... A wygra ...?
Ostatnio edytowano 02 gru 2008, 14:36 przez Corben, łącznie edytowano 1 raz