Zgłupiałam! To co to znaczy?! :blink: PS Jezdem blądynka
Zastanów się, kto zapełniał więzienia przez ostatnie dwa lata
A tak po przeczytaniu tego newsa zastanawiam się gdzie się podziało ponad 8% których do setki brakuje ? Aż tyle bylo jeszcze innych komitetów, że żaden nie dostał więcej od LPR ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
23 paź 2007, 20:56
wjawor
Zastanów się, kto zapełniał więzienia przez ostatnie dwa lata
A tak po przeczytaniu tego newsa zastanawiam się gdzie się podziało ponad 8% których do setki brakuje ? Aż tyle bylo jeszcze innych komitetów, że żaden nie dostał więcej od LPR ?
Znaczy - wszyscy niewinni?!
Gdzie się podziało ponad 8%? A Samoobrona??
Ostatnio edytowano 23 paź 2007, 20:59 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz
23 paź 2007, 20:59
Zeta
Znaczy - wszyscy niewinni?!
Gdzie się podziało ponad 8%? A Samoobrona??
Faktycznie chyba jezdeź błądynka.
Zgodnie z Twoim newsem <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Najwyższe poparcie wśród więźniów uzyskała PO (76,2 proc.) na którą zagłosowało 46 978 osób. Na LiD zagłosowało 7,6 proc. uprawnionych, czyli 4679 osób. Tylko te dwie partie przekroczyły próg wyborczy.
Poniżej niego znalazło się PiS, które poparło 1711 aresztowanych i skazanych (2,8 proc.), Samoobronę 1372 osób (2,2 proc.). Polska Partia Pracy uzyskała 1,5 proc. poparcia w więziennych komisjach wyborczych, a Liga Prawicy Rzeczypospolitej - 1,4 proc.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
23 paź 2007, 21:06
Fragment wywiadu udzielonego przez JarKacza dla tygodnika "Wprost", opublikowanego 30 lipca bieżącego roku. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) - Jeśli PiS wygra wybory, komu zaproponujecie koalicję: LiS czy PO?
- Staram się zwalczać defetyzm w partii, więc pozwólcie państwo , że sam nie będę go siał.
- Jak to?
- Tak, że wynik poniżej 280 mandatów uznałbym za przegraną. I powód do zdymisjonowania całego kierownictwa i przegnania naszych wszystkich spin doktórów.
- Jeśli jednak nie uzyskacie tych 280 miejsc w Sejmie?
- To jako odwołany prezes partii będę dumał w samotności nad niewdzięcznością narodu. (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Całość dostępna na stronie Kancelarii Prezesa Rady Ministrów pod linkiem <a href="http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=944" target="_blank">http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=944</a>
"My dotrzymujemy danego słowa" i "Zasady zobowiązują".
24 paź 2007, 07:17
Ale musisz Helvet przyznać, że trochę też i prorokował w tymże wywiadzie:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->- A koalicja LiS? Nie będzie dla was w wyborach zagrożeniem?
- Dwugłowe zwierzęta mają marne szanse przeżycia.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=944
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 24 paź 2007, 07:25 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
24 paź 2007, 07:24
elsinore
Ale musisz Helvet przyznać, że trochę też i prorokował w tymże wywiadzie:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->- A koalicja LiS? Nie będzie dla was w wyborach zagrożeniem?
To akurat mu się udało i za doprowadzenie do takiej sytuacji należą się PiS-owi podziękowania ( o rany, chwalę JarKacza ), ale mnie w pamięci lepiej utkwiło inne "proroctwo".
"(...) Jeśli sądzicie, że któregoś dnia dojdziecie do władzy, to się mylicie. Dzięki tej polityce, którą dzisiaj prowadzicie, nie dojdziecie do władzy. Dojdziecie tylko do tego miejsca, w którym już nie ma niczego poza kompromitacją.(...)"
Czekam teraz na komentarz "Słońca Tatr" do tamtych słów...
Ostatnio edytowano 24 paź 2007, 08:20 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
24 paź 2007, 08:19
No, no, no. A jednak został wybrany. Stanisław Stec "załapał" 10.908 głosów. Na posłowanie wystarczyło.
24 paź 2007, 14:24
helvet
Fragment wywiadu udzielonego przez JarKacza dla tygodnika "Wprost", opublikowanego 30 lipca bieżącego roku. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) - Jeśli jednak nie uzyskacie tych 280 miejsc w Sejmie?
- To jako odwołany prezes partii będę dumał w samotności nad niewdzięcznością narodu. (...)
"My dotrzymujemy danego słowa" i "Zasady zobowiązują". <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja bym na to nie liczył... Jarosław Kaczyński pokazał, że jest człowiekiem małym, rozwydrzonym i kompletnie bez kultury politycznej... szkoda bo z drugiej strony jest to człowiek bardzo inteligentny, o silnej osobowości i charyzmie politycznej, i mógłby, gdyby tylko chciał, służyć Polsce... ale jego kompleksy nie pozwalają mu zachować się jak człowiek honoru. Szkoda.
Ostatnio edytowano 24 paź 2007, 15:50 przez Kanadyjczyk, łącznie edytowano 1 raz
24 paź 2007, 15:48
"Giertych zrezygnował ze wszystkich funkcji partyjnych, pozostaje jednak w Lidze. Zarząd LPR powierzył funkcję p.o. przewodniczącego europosłowi Ligi Sylwesterowi Chruszczowi.
Giertych zapowiedział, że wraca do zawodu adwokata i otwiera kancelarię w Warszawie. Jak zastrzegł, że miną lata, zanim znowu zaangażuje się w politykę."
Za to wydarzenie jestem wdzięczny PiS-owi.
24 paź 2007, 16:15
Pikaś
"Giertych zrezygnował ze wszystkich funkcji partyjnych, pozostaje jednak w Lidze. Zarząd LPR powierzył funkcję p.o. przewodniczącego europosłowi Ligi Sylwesterowi Chruszczowi. Za to wydarzenie jestem wdzięczny PiS-owi.
Co prawda, to prawda. Jak mówia mądrzy ludzie należy we wszystkim umieć dostrzec dobrą stronę. I tę dobrą stronę widzę chociażby w tym, że już "buzi" ani Leppera, ani Giertycha nie będzie w TV. Tę koalicję zawsze miałem za złe PiSowi. I głównie ona ich zgubiła. Jarek przeszarżował. Skoro juz o tym mowa, to dodam, ze miałem i mam żal i do Jarka i do Donka o niedogadanie się i nie stworzenie PO-PiSu. Czyja w tym większa wina? BÓG JEDYNY WIE! Choć myśle, że biskup Gocłowski też
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 24 paź 2007, 16:34 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
24 paź 2007, 16:33
PiS po prostu pożarł przystawki... stąd świetny wynik PiS 32%.
Mam też nadzieję, że Lepper teraz odsiedzi te swoje rok i trzy miesiące... jak to kiedyś powiedział Lepper: "Wersalu nie będzie" :zeby:
24 paź 2007, 18:46
Kanadyjczyk...Jak PO wyjaśni wszystkie ciemne strony IV RP to nie wiadomo kto dłużej posiedzi... Może się okazać, że "przystawka" (czyt. Lepper) będzie się cieszyła dużo wczęsniej wolnością...
24 paź 2007, 18:49
Możesz mieć rację... ale ja na PO bym w tej sprawie nie liczył... bo Kruk krukowi oka nie wykole. Tak więc Jarosław K., Zbigniew Z., Antoni M. i Sp-ka mogą raczej spać spokojnie... to jest po prostu OCZYWISTY UKŁAD :rotfl:
Ostatnio edytowano 24 paź 2007, 19:16 przez Kanadyjczyk, łącznie edytowano 1 raz