Informacje z Ministerstwa Finansów
https://www.skarbowcy.pl/blaster/extart ... e_id=27298Jak z małymi dziećmi. Spieszyłem się...
A później sto osób męczy wzrok żeby to odczytać albo macha ręką i nie kończy czytania.
Przy drobnych błędach to byłoby jeszcze zrozumiałe, ale prawie w każdym wyrazie? Drobne błędy sama poprawiam bez dawania ostrzeżeń, ale aż tyle? Ty nie masz czasu na pisanie, a ja mam mieć czas na poprawianie?
Administrator też nie ma czasu - ma tyle ważniejszych spraw na głowie, cały czas też trwa udoskonalanie funkcjonalności portalu, ale poświęcił go na wypunktowanie błędów. Na pewno ostatni raz. Następny czyjś taki wpis będzie usunięty. Ten pozostał jako "wzorzec z Sevres".
Regulaminy, tak jak przepisy po coś chyba są, nie? Więc trzeba ich przestrzegać.
Każdy rejestrując się miał obowiązek przeczytać Regulamin. I stosować się do niego.
https://www.skarbowcy.pl/regulamin.htmNa marginesie dodam, że publiczne dyskutowanie na takie tematy jak ten jest zabroniona.
Dlatego przeniosłam odpowiedź na forum.
Nie stawiam celników i ich forum jako negatywnego przykładu. Zauważyłam tylko, że u nich może nie zwracają na to uwagi, może nie mają takich zapisów w ich regulaminie (nie sprawdzałam), bo wiszą tam nawet 3-4 posty jeden pod drugim napisane czasie 3-4 minut. Ich sprawa i nie obchodzi mnie to. Napisałam, tak bo na ich forum może nikomu nie przeszkadzałoby, ale to nie jest forum Celników (Dużą Literą, zauważyłeś?) tylko Skarbowców, gdzie jest taki Regulamin jaki i jest. A skoro jest, to musi być przestrzegany. Nie może być ignorowany.
Na marginesie: jak to niektórzy są przewrażliwieni i jak zaraz wszystko traktują jako atak, hejt, mowę nienawiści. Jak dzieci. Albo politycy.
Szanowna koleżanka ma swoje problemy jak każdy. I w pracy i w domu, ale tutaj mam zadanie pomagać administratorowi. I właśnie walczyć z takimi problemami. A przez taki wpis jak Twój i administrator stracił czas, Ty straciłeś czas na swoje wyjaśnienia i ja tracę czas na wyjaśnianie wyjaśnień.
Moja kolejna nauczka jako początkującego moderatora. Następnym razem będzie usuń + ostrzeżenie.
Krótko i bez tracenia czasu na bezsensowne pogadanki. Jesteśmy wszyscy dorośli. W dodatku urzędnikami, nie trollami z #sokzburaka.
Ale mam nadzieję, że to będzie też i nauka dla wszystkich Użytkowników. Nauki wszak nigdy za dużo.