Teraz jest 01 wrz 2025, 12:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
Post Re: Uwagi do forum
Informacje z Ministerstwa Finansów
https://www.skarbowcy.pl/blaster/extart ... e_id=27298

mrpagoda03-05-2020 (20:18)        
Po pierwsze pisałem na szybko na telefonie i stąd te błędy za które przepraszam.  Po drugie czy szanowna koleżanka nie ma większych problemów w tym momencie? Myślę też że przy obecnych wydarzeniach których niestety jesteśmy świadkami stawianie celników i ich forum jako negatywnego przykładu jest co najmniej chybione. Możemy dalej walczyć z interpunkcją lub przejść do konkretów jak ONI tam przejść potrafią.
Przepraszam wszystkich za offtop i pozdrawiam Pana administratora.

Załącznik:
mrpagoda - uwaga administratora.jpg

Załącznik:
mrpagoda-beataroszkowska.jpg

Jak z małymi dziećmi. Spieszyłem się...
A później sto osób męczy wzrok żeby to odczytać albo macha ręką i nie kończy czytania.

Przy drobnych błędach to byłoby jeszcze zrozumiałe, ale prawie w każdym wyrazie? Drobne błędy sama poprawiam bez dawania ostrzeżeń, ale aż tyle? Ty nie masz czasu na pisanie, a ja mam mieć czas na poprawianie?
Administrator też nie ma czasu - ma tyle ważniejszych spraw na głowie, cały czas też trwa udoskonalanie funkcjonalności portalu, ale poświęcił go na wypunktowanie błędów. Na pewno ostatni raz. Następny czyjś taki wpis będzie usunięty. Ten pozostał jako "wzorzec z Sevres".

Regulaminy, tak jak przepisy po coś chyba są, nie? Więc trzeba ich przestrzegać.
Każdy rejestrując się miał obowiązek przeczytać Regulamin. I stosować się do niego.
https://www.skarbowcy.pl/regulamin.htm
Na marginesie dodam, że publiczne dyskutowanie na takie tematy jak ten jest zabroniona.
Dlatego przeniosłam odpowiedź na forum.

Nie stawiam celników i ich forum jako negatywnego przykładu. Zauważyłam tylko, że u nich może nie zwracają na to uwagi, może nie mają takich zapisów w ich regulaminie (nie sprawdzałam), bo wiszą tam nawet 3-4 posty jeden pod drugim napisane czasie 3-4 minut. Ich sprawa i nie obchodzi mnie to. Napisałam, tak bo na ich forum może nikomu nie przeszkadzałoby, ale to nie jest forum Celników (Dużą Literą, zauważyłeś?) tylko Skarbowców, gdzie jest taki Regulamin jaki i jest. A skoro jest, to musi być przestrzegany. Nie może być ignorowany.
Na marginesie: jak to niektórzy są przewrażliwieni i jak zaraz wszystko traktują jako atak, hejt, mowę nienawiści. Jak dzieci. Albo politycy.

Szanowna koleżanka ma swoje problemy jak każdy. I w pracy i w domu, ale tutaj mam  zadanie pomagać administratorowi. I właśnie walczyć z takimi problemami. A przez taki wpis jak Twój i administrator stracił czas, Ty straciłeś czas na swoje wyjaśnienia i ja tracę czas na wyjaśnianie wyjaśnień.
Moja kolejna nauczka jako początkującego moderatora. Następnym razem będzie usuń + ostrzeżenie.
Krótko i bez tracenia czasu na bezsensowne pogadanki. Jesteśmy wszyscy dorośli. W dodatku urzędnikami, nie trollami z #sokzburaka.
Ale mam nadzieję, że to będzie też i nauka dla wszystkich Użytkowników. Nauki wszak nigdy za dużo.

Załącznik:
Regulamin.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

03 maja 2020, 21:34
Moderator

POSTY        87
Pojawiają się takie głosy:
Załącznik:
kpek Ktoś blokuje moje komentarze.jpg

https://www.skarbowcy.pl/blaster/extart ... e_id=27310

Posty nowozarejestrowanych użytkowników wymagają akceptacji admina lub moda. To dmuchanie na zimne.
Jeśli ktoś ma zablokowany komentarz to niech pisze, zgodnie z Regulaminem, do admina lub moda, a nie ogłasza publiczne, że dzieje mu się krzywda. Twoich postów do zaakceptowania nie widzę. A żadnych nie usuwałam.

07 maja 2020, 20:36
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
BeataRoszkowska                    

Pojawiają się takie głosy:
Załącznik:
kpek Ktoś blokuje moje komentarze.jpg

https://www.skarbowcy.pl/blaster/extart ... e_id=27310

Posty nowozarejestrowanych użytkowników wymagają akceptacji admina lub moda. To dmuchanie na zimne.
Jeśli ktoś ma zablokowany komentarz to niech pisze, zgodnie z Regulaminem, do admina lub moda, a nie ogłasza publiczne, że dzieje mu się krzywda. Twoich postów do zaakceptowania nie widzę. A żadnych nie usuwałam.

Za poprzedniej administracji tego portalu działy się złe rzeczy (chociażby ban za interpunkcję) więc może kolega myśli że jest po staremu ;)

07 maja 2020, 20:41
Moderator

POSTY        87
UWAGA!

Przy odświeżaniu strony pojawia się komunikat o powtórnym przesłaniu treści.
W ten sposób niektórzy powielają 2 a nawet 3-krotnie ten sam wpis.

Załącznik:
mixmax x3.jpg

Załącznik:
mixmax x2.jpg

Załącznik:
Odświeżanie.jpg

Unikajcie odświeżania strony.

Zamiast "Prześlij ponownie" należy wybrać "Anuluj"
kliknąć STRONA GŁÓWNA i następnie tytuł Artykułu.

Jest jakaś wada systemu, ale "ten typ tak ma".
Być może uda się usunąć tę wadę. A może nie...

14 maja 2020, 22:07
Znawca

REJESTRACJA20 lut 2020, 18:34

POSTY        146
Aby wpisy się nie dublowały po dodaniu posta należy wyjść do strony głównej (nie odświeżać) i potem można ponownie wejść w interesujący nas artykuł.

15 maja 2020, 06:27
Moderator

POSTY        87
blacksheep                    

Aby wpisy się nie dublowały po dodaniu posta należy wyjść do strony głównej (nie odświeżać) i potem można ponownie wejść w interesujący nas artykuł.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I wężykiem, wężykiem.

Dokładnie tak!  :brawa:

Wystarczy przeczytać komunikat
Aby wyświetlić tę stronę, Firefox musi ponownie przesłać dane, które spowodują powtórzenie zadań wykonanych wcześniej (takich jak przeszukiwanie czy potwierdzenie zlecenia).
i pomyśleć.

Być może dotyczy to tylko tej przeglądarki?

15 maja 2020, 07:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2020, 12:41

POSTY        13
Szanowna pani beato Roszkowska.
Ma pani jakąś fobię szukania wrogów i przeszukiwania "wrogiego" forum celników.
Jeszcze raz oświadczam, że nie mam nic wspólnego z użytkownikiem "Mrhide" z forum celników. Nie jestem celnikiem i nie piszę na tamtym forum. Jeśli ma pani jakąś fobię na moim punkcie to mogę polecić dobrego specjalistę.

P.S. Miałem kiedyś na tym forum nick "mr hyde" (pisany bez błędu). Ale zostałem zbanowany, bo źle się wyraziłem o PiS i Kaczyńskim, któremu wy wszyscy (wierchuszka tego forum) (...) (że się posłużę klasykiem).
Teraz też robicie za V kolumnę PiS-u, bo czemu ma służyć odwlekanie podwyżek do 1 lipca? (....)

POKAŻ UWAGI ADMINISTRATORA

25 maja 2020, 22:00
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2019, 08:09

POSTY        44
Wiem, że to nie w tym temacie ale do adekwatnego nie mam dostępu. Może teraz dostanę odpowiedź jak ten wpis pójdzie do moderacji. Postanowiłem napisać tutaj ponieważ do PW nie mam dostępu a maile wysłane poprzez portal do administratora pozostają bez odpowiedzi (wysłałem w piątek, sobotę i trzeci w niedzielę już nie przez portal ale na adres  inspektor@hot.pl - dostaje zwrotną informację, że nie można dostarczyć wiadomości)
Ostatni mail jaki wysłałem do inspektora brzmiał:
"Dzień dobry
Piszę do Pana na ten adres ponieważ na poprzednie 2 wiadomości wysłane poprzez zakładkę kontakt na forum (jedna w piątek, druga w sobotę) nie dostałem żadnej odpowiedzi, również nie mogę wysłać wiadomości PW, gdyż mam je zablokowane. Chciałem się dowiedzieć dlaczego moje konto zostało zablokowane, nikogo nie obraziłem, nie złamałem regulaminu, nie używałem wulgaryzmów. Do wczoraj jeszcze mogłem czytać artykuły natomiast dzisiaj nawet do tego mam zablokowany dostęp. Mam nadzieję, że teraz dostanę odpowiedź i dowiem się o co chodzi. (czy to już na stałe, czy czasowo czy może z rozpędu przez przypadek mam zablokowane).
pozdrawiam
Piotr
mój login z forum: niesmialy22"

Jeśli chodzi o czytanie to pewnie było jakieś zawirowanie bo już można.
Mam nadzieję, że teraz dostanę jakąś informację z jakiego powodu mam zablokowane konto.
Pozdrawiam

POKAŻ UWAGI ADMINISTRATORA

01 cze 2020, 15:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2011, 15:04

POSTY        4
Dzień dobry, mam pytanie z jakiego powodu mój komputer w pracy na Skarbowcach, wyświetla komunikat: ten komputer został zbanowany. Zostałeś pozbawiony dostępu do forum na zawsze?

10 cze 2020, 16:27
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2017, 10:48

POSTY        39

LOKALIZACJAŚląsk
tam nie ma mowy o komputerze tylko o IP

10 cze 2020, 21:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2011, 15:04

POSTY        4
Yfcia                    

tam nie ma mowy o komputerze tylko o IP

Dobrze, ale jaki powód?

10 cze 2020, 22:15
Moderator

POSTY        87
Nie ma sprawy...

Kontroli z KPRM przetargu i wdrożenia Poltax 2B Plus nie będzie.

Czy przetarg na Poltax2b Plus (i jego realizacja) powinny być skontrolowane?

karuzelaaa01-07-2020 (18:05)        
@herbatnick
Nie tylko kraj jest chory. Artykuł przejrzało 2811 osób, a w ankiecie i zainteresowanych tematem (jak na ten moment) 161. Smutne.

https://www.skarbowcy.pl/blaster/extart ... e_id=27394

Wyświetleń: 4408
Zainteresowanych osób: 304

02 lip 2020, 07:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2009, 16:58

POSTY        15
Czy odblokujecie komentarze na forum od zablokowanych użytkowników

10 lip 2020, 22:23
Moderator

POSTY        87
mejzi                    

Czy odblokujecie komentarze na forum od zablokowanych użytkowników

To są indywidualne sytuacje i indywidualne decyzje.
A decyzja należą wyłącznie do Inspektora.

11 lip 2020, 09:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76  Następna strona