Teraz jest 07 wrz 2025, 09:15

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2007, 19:34

POSTY        12
A ja zaczynam się bać bo powraca wizja akcji zmiany ludzi na wszelkich możliwych (ważnych politycznie i finansowo) stanowiskach na innych czyt. "lepszy" gdzie w poprzedniej kadencji zmiany te nie zawsze faktycznie były lepsze.
Pożyjemy zobaczymy....

22 paź 2007, 11:15
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
KRYCHU niestety to jest FAKT. PiS ma wiecej niż miał w 2005r., bez wzgledu na to co myślisz o mentalności jego wybroców. Głos każdego z nich jest tak samo ważny jak Twój. Na tym też polega demokracja.

A jeśli o tym nie wiesz to przed 1989 rokiem nie było wolnych i demokratycznych wyborów.

22 paź 2007, 11:34
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

A ja zaczynam się bać bo powraca wizja akcji zmiany ludzi na wszelkich możliwych (ważnych politycznie i finansowo) stanowiskach na innych czyt. "lepszy" gdzie w poprzedniej kadencji zmiany te nie zawsze faktycznie były lepsze.
Pożyjemy zobaczymy....

Zmiany były, są i będą ale Pis-u chyba nie przebiją

22 paź 2007, 11:37

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Pierwsze kłamstwo zdemaskowane. W totalitarnym i policyjnym państwie opozycja nie wygrywa wyborów. Czołgi też nie wyjechały na ulice.
(...)
I proszę nie zapominać, że jednak PiS otrzymało ponad 30% głosów. Do tej pory nie zdarzyło sie by partia rządząca poprawiła wynik z ostatnich wyborów. (...)

Zarzucając innym kłamstwo, sama też mijasz się z prawdą. O takim przypadku już pisałem na tym forum.

helvet                    

<!--quoteo(post=14555:date=30. 08. 2007 g. 00:44:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 30. 08. 2007 g. 00:44) [snapback]14555[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Która rzadząca partia w Polsce miała po 2 latach sprawowania władzy takie poparcie jak w dniu wyborów? Może SLD lub AWS-UW?

Oj Millan, Millan. Widzę, że u Ciebie z wiedzą kulawo. Po języku polskim pora na korepetycje z historii najnowszej.
Wybory AD 1993 - SLD 20,41%.
Wybory AD 1997 - SLD 27,13% (po czterech latach współrządzenia wzrost o prawie siedem punktów procentowych). (...)<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Mam nadzieję, że to tylko luka w pamięci i zwykłe przeoczenie.

A biorąc pod uwagę, że JarKacz połknął elektorat przystawek ( Samoobrona miała ponad 11% teraz ok. 1,5%, LPR zjechał z prawie 8% na nieco ponad 1% - gdy w 2005 r. na sam UPR głosowało więcej ) to wynik wcale na kolana nie rzuca ( choć z drugiej strony należy przyznać, że jest znaczący ).

Kasik                    

Życze nam wszstkim dobrych rządów w naszym kraju. Ja Donaldowi nie zaufałam (cały czas widze jak liczył głosy w sejmie w 1992r. aby odwolać rząd Olszewskiego - rząd wybrany demokratycznie), pozostaje mieć nadzieje, że sie myliłam.

Tamten wybrany demokratycznie rząd, równie demokratycznie ( przez sejm ) został odwołany. Wtedy też na ulicach nie pojawiły się czołgi.

22 paź 2007, 11:55
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

Krychu - mam nadzieje że sobie ufasz

Absolutnie nie.
Kogo jak kogo ale siebie znam, to i nie ufam.
Bez ruszania dziadków.
A czy ja startuję w jakichkolwiek wyborach jako kandydat do czegokolwiek? Nie.
ps Chyba się nie zrozumieliśmy. Moje odczuwanie "sytuacji z dziadkiem Tuska" najlepiej można zobrazować skróconym opisem: Latami całymi będę jeszcze zrywać się w środku nocy zlany potem i z okrzykiem na ustach: "Donaldzie, jak mogłeś mieć dziadka w Wehrmachcie?!?" Kurtyna opada. :)

Ostatnio edytowano 22 paź 2007, 12:20 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

22 paź 2007, 12:10
Zobacz profil WWW
Specjalista

POSTY        315

Zarzucając innym mijanie sie z prawdą, sam też manipulujesz. O takim przypadku już pisałam na tamtym forum.

Gadanie, gadanie, gadanie.

22 paź 2007, 12:24

POSTY        2176

HELVET

Zarzucając innym mijanie sie z prawdą, sam też manipulujesz. O takim przypadku już pisałam na tamtym forum.

Widzę, że koleżanka lubi żartować.
Ja, mówiąc o mijaniu się z prawdą, wskazuję kontkretny przykład.
Umiesz się zrewanżować w ten sam sposób?

22 paź 2007, 13:18
Specjalista

POSTY        315

<!--quoteo(post=16975:date=22. 10. 2007 g. 14:24:name=Kasik)--><div class='quotetop'>(Kasik @ 22. 10. 2007 g. 14:24) [snapback]16975[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
HELVET

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jaki przykład?
Sorry ale nie śledze na bieżąco Twojej twórczości.
Poza tym pierwsza dobra wiadomość: kandydat na Ministra Finansów to były minister w rządzie SLD.
By żyło sie lepiej !!!
<a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Gronicki" target="_blank">http://pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Gronicki</a>
<a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Belka" target="_blank">http://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Belka</a>

22 paź 2007, 13:41
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Gratulacje dla PO  :brawa: niestety będą rządzić w koalicji :( , ale mam nadzieję, że uda się im przynajmniej w jakiejś części spełnić obietnice wyborcze.
PS. dziwnie zareagowała GPW na tak wysoką wygraną PO.  <a href="http://www.gpw.pl/wyniki/tabelki.asp?Indeks=WIG20&lang=PL" target="_blank">http://www.gpw.pl/wyniki/tabelki.asp?Indeks=WIG20&lang=PL</a>

Cieszę się, że się odezwałeś. Już się bałam, że spakowałeś walizki. :)
Mam nadzieję, że teraz będzie normalniej. Zauważ, że nie piszę, że będzie normalnie.
Jesteśmy na to za młodą demokracją.

22 paź 2007, 14:11

POSTY        2176

Jaki przykład?
Sorry ale nie śledze na bieżąco Twojej twórczości. (...)

Przeczytaj jeszcze raz ( jak trzeba to i dwa razy ) mój post nr 1026. Ale cały. To co w ramkach też.
Gdy w dalszym ciągu będziesz miała kłopoty, daj znać na priv'a.

I jeszcze jedno. Gdy się prowadzi dyskusję, dobrze jest choć trochę znać jej meritum.
W innym przypadku to rzeczywiście tylko gadanie, gadanie, gadanie...

22 paź 2007, 14:18
Specjalista

POSTY        315

<!--quoteo(post=16975:date=22. 10. 2007 g. 14:24:name=Kasik)--><div class='quotetop'>(Kasik @ 22. 10. 2007 g. 14:24) [snapback]16975[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
HELVET

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Odpowiadam
Sojusz Lewicy Demokratycznej był koalicją wyborczą lewicowych ugrupowań politycznych: partii, związków zawodowych i ich federacji oraz stowarzyszeń społecznych, utworzoną jako komitet wyborczy w 1991 r.; główną siłą była Socjaldemokracja Rzeczypospolitej Polskiej. Koalicja ta była ponownie, aczkolwiek w różnym składzie, odtwarzana w kolejnych wyborach parlamentarnych w latach 1993 i 1997; każdorazowo zawierano nowe umowy koalicyjne.

W związku z wejściem w życie nowej Konstytucji RP, która prawo do zgłaszania kandydatów na posłów i na senatorów przyznała partiom politycznym i wyborcom, wykluczając organizacje społeczne, w dniu 15 kwietnia 1999 r. SLD przekształcił się w partię polityczną, część partii składowych koalicji (m.in. PPS, RLP, Proletariat) odmówiło przystąpienia do nowej partii.

Gdy sie prowadzi dyskusje dobrze znać jej meritum. Pisałam o PiS jako partii a  SLD w 1993 i 1997 roku było koalicją wyborczą a nie partią.

Sam Kwaśniewski w debacie z Tuskiem uświadomił Donalda, że nigdy nie był członkiem SLD. Niektórzy niedouczonych mądrali nazywają wykształciuchami.

Ostatnio edytowano 22 paź 2007, 14:59 przez Kasik, łącznie edytowano 1 raz

22 paź 2007, 14:49
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

22 paź 2007, 15:37
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

TRAFIŁA KOSA NA KAMIEŃ  :lol:

Odpowie ci tylko wiatr...

Cisza jakaś zapanowała na forum. A przecież cisza wyborcza już odwołana!
A co piszą inni?
"Donek, czekam na realny wzrost mojej pensji"
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1,15,11,36159444,98033932,4214887,0,forum.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1,15,...87,0,forum.html</a>

Wśród internautów serwisu wiadomości Onet.pl panują tradycyjnie bardzo skrajne opinie na temat wyników wczorajszych wyborów parlamentarnych. "Wybrałem normalność" - deklaruje 18latek. "Miałem już dość klerykalizowania Polski i pieniactwa PiSekstremistów" - pisze w swoim komentarzu 18latek.

"No cóż Donek wygrałeś teraz czekam na realny wzrost mojej pensji?" - ironizuje yanco38 - "Ale znając życie się nie doczekam".

"To nie będzie mój rząd, to nie będzie mój premier, to nie jest moja Ojczyzna" - zaznacza gorzko internauta o nicku acdc.

Komentarzy rozgoryczonych internautów jest sporo, na przykład "Mieciu chrzanów" pisze: "Wyniki mówią, że Polacy nie chcą normalności, wolą afery, korupcję i układy. Znowu przegrała Polska, zwyciężyło kłamstwo, przegrała młodzież, która się dała omamić!!!".

Mimo wyraźnego spolaryzowania głosów internautów - za PO, przeciwko PiS oraz za PiS, przeciwko PO, niektórzy zauważają też, że do parlamentu dostały się inne partie: "LID 13%? a któż to na to coś głosował? Ludzie mózgi pogubili?" - pyta internauta o nicku ja sie pytam?

"TO WIELKI DZIEŃ DLA POLSKI. Po raz pierwszy od 1939 roku przegrali socjaliści. Hurra!!!" - napisał Misiek.

Internauta, który podpisał się nickiem Kujawiak stwierdza optymistycznie: "PO ma wystarczającą ilość mądrych autentycznie ludzi, aby podołać wysiłkowi odbudowy zniszczonego przez PiS państwa! Nie jestem ich zwolennikiem! Ale dostrzegam w ich programie, hasłach i prowadzonej kampanii wyborczej...! cywilizacyjną nadzieję na normalność! na przyzwoitość!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak się zaczytałem w postach, że zapomniałem, by się podzielić nimi z Wami i zaoszczędzieć Wam czasu. Wybrałem te najbardziej reprezentatywne i skopiowałem. POczytajcie sobie też.  Przyjemnej lektury.

Dodaj swój komentarz >>

=>   Donek, czekam na drugą Irlandię. Masz pamiętać o emerytach, pielęgniarkach,  lekarzach itd.
Chcemy dobrych zarobków, autostrad, mieszkań. Masz dwa lata na dotrzymanie obietnic.   Nie wymiguj się z premierostwa. Masz podobno "receptę" na wszystkie sprawy w Polsce.   Ty jesteś ten dobry kaczor Donald... Czekamy i rozliczymy. Zegar już bije. Bez przekrętów Doniu.   ~kolo  

=>  CZESĆ KOMUSZKI !! JAKI JEST SZCZYT CHAMSTWA ??? ZAGŁOSOWAĆ NA PO I NIE WRÓCIĆ ZE ZMYWAKA DO POLSKI!  22.10.2007 19:53 antek_emigrant@v...

=>   Ten Donald to okropnie fałszywy człowiek kto na niego glosował to tylko małolaty Mam Nadzieje że niedługo będą obiecane podwyzki bo inaczej ...  ~omo  

=>   Jak tylko PIS zdobył władze zaczeła sie krytyka!No to P. z PO czekam na wypłate-w budżetówce!Jak będzie taka jaka jest to wyjade na wyspy! Macie mi jak obiecywaliście zrobic kraj piękny! Don będzie pięknie musi być pięknie haha!  peter108@op.pl, 22.10.2007 12:27

=>1-WSZEGO SPODZIEWAM SIE OBIECANEJ PODWYZKI DONKA - ILE  TO będzie. CZEKAM NA CUD----- NO ZOBACZYMY----- SLOWO DONKA ! ~...mordy wy moje..., 22.10.2007 17:39

=> Dziś powiedziełm szefowi: Wygrało PO, więc chcemy podwyżek płac zgodnie z obietnicą jaką dał nam Pan Tusk. Szefowi szczęka opadła ... 22.10.2007 20:01 ~Tusku obiecałeś...  

=> Donald Tusk odniósł pierwszy sukces - w Berlinie powstanie Centrum Wypędzonych.  Tak Angela Merkel zareagowała na zmianę ekipy w Polsce...   22.10.2007 20:00 ~Propis

=>  jaki wzrost pensji??? platforma ma filozofie:  radz sobie sam, jak nie potrafisz to jestes sam sobie winien ...  22.10.2007 20:01 ~wwyborca myslacy

=>   Pan Chlebowski juz sie wycofuje rakiem. Pierwszy ktoremu strach zajrzal w kaprawe oczka na mysl o tym ze teraz trzeba będzie samemu cos pokazac. Do tej pory wystarczylo pluc na prof. Gilowska. Zobaczycie ze najdalej za rok bedziecie blagac Kaczynskiego by pogonil platformiarzy. Ale sami tego chcieliscie, jak bydleta prowadzeni na rzez przez "wolne" media. Szkoda Polski ...  22.10.2007 16:36   ~Herr Batnick  

=>  Rzeź to zrobił PiS gdyż wygonił za chlebem i leprzym życiem Polaków za granicę. I czym to sie chwalić tym, że rozpieprzyli Polskę jeszcze bardziej, że chcieli mi wchodzić w prywatne życie z butami i kontrolować ...  22.10.2007 12:49  ~normalny Polak   

=>  Pierwszego maja 2004, gdy otwierano granice rzadzil PiS? I to PiS przed 2004 rokiem doprowadzil do sytuacji, ze ludzie majac szanse rzucili sie za granice? A to ciekawe... Zlosc odbiera ci rozsadek.     22.10.2007 13:05 ~Herr Batnick

=> Mozliwość emigracji Polaków za pracą na Zachód była  "atutem" w propagandzie PO w czasie agitacji za aneksją Polski do Unii.  22.10.2007 16:33 ~pamiętliwy  

=> A póżniej zrobili z tego zarzut PISowi i ogłupili młodzież. A starego wróbla na plewy nie nabierzesz.  ~Stary_wróbel.

=> Dzisiaj wieczorem ma wylądować pierwszy samolot z  powracającymi polakami z Wysp. Podobno trudno juz o bilety powrotne.  22.10.2007 15:59 ~Lataj LOTem  

=>   normalny polaku - teraz to powinny tlumy wracac z  "emigracji", a nikt nie powinien wyjezdzac do pracy od nowego roku - jak myslisz , w ktora strone będzie wiecej pasazerow? hahhaahahahahahahahahahahahahahaapsik ..  22.10.2007 16:19 ~prof matol  

=> oczekujemy obniżenia kosztów pracy likwidacji ZUS i KRUS, utrzymywania emerytów i rencistów z podatków, obniżenia podatków i ograniczenia ich mnogości, likwidacji 75% miejsc urzędniczych!!!, znisienia inwigilacji biznesu, głosowania na posłow a nie na listy z posłami, zniesienia dotacji partiom i zaprzestania wykorzystywania narodu, wymagania odpowiedzialności prawnej i majątkowej od ludzi zarządzających państwowym majątkiem, osadzania w więzieniach polityków ulegających korupcji i korumpujących innych, ... To trudne zadanie Panie Donaldzie, ale do wykonania ~Joanna, 22.10.2007 19:59

=>  zapomniałaś o obozach "spokojnej starości z wycieńczenia" dla emerytów i rencistów...  22.10.2007 20:15 ~s.pryk  

=>  Tusk zbuduję II IRlandię tak jak Wałesa zbudował II Japonię. 22.10.2007 20:34  ~polityk  

=>  Panie Tusk! Od wielu dni myslę POzytywnie i... NIC. Zupełnie NIC. Proszę o instrukcje, wskazówki i inne pomoce ...   22.10.2007 20:33 ~wyborca

=>  tuskowy sen !!! WON DO LOGOPEDY donek nową bryką wyjade z mojej willi i austostrada podjade pod pływalnie hehehehhehe 18 lat temu miała być Japonia a teraz to juz jest Disneyland. ~marek, 22.10.2007 20:00

=>   Donald- masz 1,5 roku na zbudowanie autostrad,  bezpłatnych oczywiście, czekam też na wyższą pensję za ...  22.10.2007 16:35  ~tom  

=>   Donek, zacznij od emerytur Zacznij od tego zeby były wypłacane pełne emerytury dla...   22.10.2007 16:34  ~polejmi  

=>   Te wybory wygrały przede wszystkim media które tak zaprogramowały 6 mln kurzych móżdżków,że ...  22.10.2007 16:34  buterfly24  

=>  Donek, czekam na realny wzrost mojej pensji w Francji rządzą socjaldemokraci w Angli też i jak tam ...  22.10.2007 19:52  ~jagoda -łodzianka  

=>  hamerykański Kaczorze! My Piguły żeśmy Cie wspierały! obiecałeś podniś nam kasę. ...  22.10.2007 19:51 ~Donata  

=>    CZESĆ KOMUSZKI !!! CZY PAN KRAUZE JUZ WRACA ???  22.10.2007 16:34 antek_emigrant@v...  
Cześć DONEK!!!  

=>  21ego dzieci sprzedały swoich rodziców za Tuskowe  obiecanki w cud gospodarczy ,ale oliwa zawsze sprawiedliwa i dzieci dzieci muszą sie na kimś uczyć   ~dorosły 22.10.2007 19:51

=> Donaldu Tusku  Czy my już są w Irlandii????   22.10.2007 19:49 ~kasia

=> " MORDY WY MOJE "- O ILE WZROSLY WAM PLACE ? CZY SA OZNAKI  CUDóW,-BO JA NIE ZAUWAZYLEM. A WY ??? ~"By zylo sie lepiej" (PO), 22.10.2007 19:25

=> wybory 2007 donald to karierowizc  polacy to ciemny narod -zlodzieje gora popieraja tuska w 100% ~profes, 22.10.2007 19:49

=> CZEKAJMY NA CUDA I GODZIWE PIELEGNIARKI  EMERYTOW LUDZI IRLANDZKICH ZAROBKOW KOGUCIKOW NA PATYKU I CUKROWEJ WATY  22.10.2007 20:02 jan12@autograf.pl  

=>    POLACY 2007 = GŁUPCY 2007  
Zniszczą Polske spadkobiercy KLD i UW i to na waszą wyrażną prośbe...Takich naiwniaków to juz dawno nie widziałem...Aha mam informacje z dobrze poinformowanych źródeł...chłopcy z PO przygotowali już plan prywatyzacji(uwłaszczenia się na majątku) POCZTY POLSKIEJ i PKP...o szpitalach to już chyba wiecie...więc to was nie zaskoczy...faktycznie będą działy się cuda....A wy zostaniecie największymi cudakami Europy...przez grzecznośc nie nazwe was frajerami ;-))..chociaż nie wątpliwie nimi jesteście...ale o tym przekonacie się sami ...i to szybciej niz myślicie... ~Kroton, 22.10.2007 19:51

=>  Masz dwa lata na to abym był naocznym świadkiem tego CUDU gospodarczego w POLSCE!!!  TAK SAMO jak PIS miało szanse choć cudu nie było bo go nie obiecywali ale cos dla tej Polski zrobili!!! Jeżeli za dwa lata nie będzie w Polsce DRUGIEJ IRLANDII to spadaj sie z tego kraju albo sami Cie wywalimy na zbity DZIUB!!! ~wyborca Pisu, 22.10.2007 16:12

=>  Mamy bardzo głupie społeczeństwo. Wygrała Kampania, TVN, i Ci niestety którzy w dalszym ciągu będą się bogaćić moim kosztem. Dziękuje wam rodacy. ~już emigrant., 22.10.2007 16:33

=>  Zgadzam się w 100%.    22.10.2007 16:40 ~ja też emigruje

=> ..ja w sprawie obiecanego cudu gospodarczego -  czy pan Donald Tusk nie mógłby go przyspieszyć..
22.10.2007 16:27   ~vik,

=>   Również czekam na realny wzrost mojej pensji Donaldzie T  Wg mnie skoro ma być u nas Irlandia to podniesiesz mi ...   22.10.2007 16:33  ~majorbat  

=>  Otuskmanianie narodu przyniosło zamierzony skutek Gratulacje Donaldinku czy jak Ci tam 22.10.2007 17:35  ~neko

=>  hehehe, ja sie nawet ciesze!!!! bedzieci mieli ta swoja irlandie (a raczej białoruś) jak juz niedługo wejdzie podatek katastralny i wprowadzą euro(liberały do tego sa pierwsi) 22.10.2007 17:22  ~będzie dziadownia.. hehe

=>  ja się nie martwię, bo wiem, że dam radę. Ale co zrobią te POmroczne stworki, które głosowały na Donka i Spółę? Z resztą nie mój to biznes. Będą mieli za swoje...    22.10.2007 17:35 ~PiSuarek  

=>   zobaczymy jak wam będzie szło rządzenie w kraju przy codziennych stajkach i czekaniu na to co obiecaliście ... 22.10.2007 17:45  ~20tka  

=> nie wierze w obietnice Tuska Zobaczymy jak się Pan Donald wywiąże ze swoich obietnic   22.10.2007 17:46 ~Kasia123  

=>  Tusk to marionetka wykonywał będzie polecenia Michnika, Geremka i całego tego towarzystwa stojacego za nim.  22.10.2007 17:43 ~abc  

=>  Kwa ,kwa donaldzik...cudotwórca ,czy raczej - obiecanki cacanki ,  macie oszołomy swego nieudacznika,miejcie nadzieję ,że się ...    22.10.2007 17:43 ~Cytat.

=>  POLSKA IRLANDIA: niestety większość polskiej młodzieży  nie znającej historii,  wychowanej na ściądze.pl i video-lekturkach dało się wpuścici w kanał przez obiecującego "gruszki na wierzbie" Tuska. A jemu chodziło tylko o Irlandię z XVIII i XIX wieku: głód, emigracja, nędza i kartofle...! ~zibi, 22.10.2007 17:37  

=> CUDU.......CUDU .....dla   LUDU !!!!!!!!!!!  Na CUD  czekamy i obietnice pamiętamy.  22.10.2007 17:41 ~Donaldtyhuju

=>  Gdzie ten cud? Mija już ósma godzina a cudu jak nie ma tak nie ma Donek gdzie ta Irlandia? gdzie moja pensja 5000 funtów? gdzie szybkie pociągi? Gdzie autostrady? Chciałbym iść pograć w tenisa a nie mam kortów na moim osiedlu. Donek kiedy mi to wybudujesz? W Irlandii takie rzeczy są a u Nas co? Przecież Polska to od wczoraj juz IRLANDIA. hehehehe Polacy to chory naród. Dać sie tak omotać TVN i PO. PO wypad! ~antyPO, 22.10.2007 17:27

=>  Panie Donku ja mam taką do pana sparwę  Bo widzi pan, obiecałeś te podwyżki. No i kiedy kasa będzie? Jak by można było to proszę o szybkie rozpatrzenie mojej prośby. ~lekarz, 22.10.2007 17:35

=>   jak nie dostaniemy od zaraz po  3 tys, na łapkę/nie do łapki/ to zrobimy białe ,zimowe miasteczko  22.10.2007 19:56 ~pielęgniarka

=>  Jestem młodym nauczycielem zdycham z głodu. Kiedy zapowiadany cud nastąpi panie Tusk? 22.10.2007 19:54 ~Sławek

=> No i powrot  Buzka, Balcerowicza, Lisa, Michnika - 3 rzeczpospolita bis. Lapowki, afery, bezprawie - Rosjanie i niemcy sie ciesza, ...   22.10.2007 20:30 ~zusa  

=> Jak myslicie ? Z  jakiego powodu wybuchnie pierwsza duza afera ?  Lapowki  Prywatyzacja szpitali, ustepowanie we wszystkim Niemcom czy Rosjanom ? Wasze typy bo juz to przerabialismy w 3 Rzeczpospolitej.
~dziadunio ss, 22.10.2007 20:30

=> już buduje  - zobaczcie na wyniki giełdy, kapitał odpływa  22.10.2007 20:38 ~olek  

=> Coście tacy niecierpliwi cuda się zdarzają sam Dodzio JEST TYM  cudem..... 22.10.2007 20:37  ~czekający  

=>  Noo!!!! Lekarze ... i pielegniarki !!! Kiedy strajk?!!!! Czy już Wam dobrze od wczoraj?! ...   22.10.2007 20:35 ~Zdrowa  

=>    zwolennicy PO wiecie gdzie ma  was dzis ukochany Donek ? jeszcze zapłaczecie.  22.10.2007 17:34~abc  

=> Czekamy na te podwyzki i ten cud nad Wisłą panie Tusk. Rozliczymy z tych obietnic. 22.10.2007 17:34~PiS  

=>  No, Donaldu Tusku caly czas skomlales,ze pis to, pis tamto.  Zobaczymy jak tobie pojdzie ze spelnieniem tych wszystkich obietnic. Teraz masz w koncu szanse, jestesmy bardzo ciekawi. ~POgrzebani zywcem, 22.10.2007 20:30

=>  Polacy to chyba najgłupszy naród na świecie...   [182 odpowiedzi]
W 1989r., roku przełomowego w polskiej historii, do urn wyborczych poszło zaledwie 60% Polaków...
Mieli szansę pokazać swoją siłę, mieli, ale nie pokazali...
Później, parę lat po odzyskaniu po raz kolejny niepodległości wybierają Millera na premiera - komunistę
Czyżby Polacy zapomnieli o tym, kto ich prześladował i podstawowe prawa zaledwie kilka lat wcześniej? Kwaśniewski - kolejny komunista - prezydent polski przez całe dziesięć lat! Czy to jest normalne?
Człowiek wywodzący się z PZPR, rozkradający całą Polskę tyle rządzi? I jak reprezentuje nasz kraj?
W końcu następuje przełom... W 2005r. wydaje się, że naród sięgnął po rozum do głowy (dosłownie), nie mógł wybrać Kwaśniewskiego na kolejną kadencję, nie chciał skrajnego liberała, wziął i zagłosował na Lecha Kaczyńskiego oraz na Jarosława...
To oni chcieli dobrze dla biednych, kończyli z łapówkarzami, korupcją, osiągnęli świetny wzrost gospodarczy, zarobki się podniosły. Ich polityka pokazałam że nie można być potulnym jak baranek, trzeba walczyć o swoje! I wywalczyli Joaninę, co oczywiście Pan Komorowski skomentował: "walka o pietruszkę"...
W państwie zaczęło się dziać, dużo, bardzo dużo. Polaków i opozycję widocznie przerosła skala korupcji w naszym kraju, zaczęli się bać! Manipulacja mediami (oczywiście na korzyść PO), komentarze w telewizjach, nie przychylne dla PiS, wytykanie samych błędów, niedostrzeganie pozytywów, obrażanie premiera, brak jakiejkolwiek kultury nawet podczas debat telewizyjnych i w końcu skrucha posłanki...
W końcu radykalni liberałowie, których dokładny wygląd przedstawiłem przed chwilą przekonali głupich Polaków, bo Polacy nie chcą być dobrzy, uczciwi, nie! To za wiele, lepiej uwierzyć w głupie obietnice, nie możliwe do zrealizowania o drugiej Irlandii...
~Artur Guzy, 22.10.2007 13:49

Ciekawe?

22 paź 2007, 19:57
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Dziękuję koleżankom i kolegom z Poznania!

Czy to znaczy że Z.G. jest za burtą?

22 paź 2007, 20:17
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 94  Następna strona