Wystarczy wspomnieć na forum, że nie podoba się jednostronność zamieszczanych na forum treści politycznych, a natychmiast pojawiają się ataki na autora. To jest właśnie ta wolność o której ostatnio było głośno ,,na górze".
Wystarczy powiedzieć na ulicy, że popiera się PIS a natychmiast pojawiają się ataki na autora. Inwektywy, bluzgi. Czy w telewizji. Jeden z wielu przykładów, to Krzysztof Ziemiec który postanowił zrezygnować z prowadzenia "Wiadomości", bo szykanowano jego rodzinę otrzymywał realne groźby. Inny przykład to Magdalena Ogórek. Pamiętasz? A dziennikarka TVP Info atakowana i wyzywana od "ku.ew" przez Farmazona. Stała mu się jakaś krzywda z tego powodu? Nie przypominam sobie. Atak na "nas" to hejt, atak na "nich" to krytyka. Tak jest w całym kraju.
Ostatnio edytowano 25 sie 2019, 09:59 przez kasowski, łącznie edytowano 1 raz
25 sie 2019, 09:57
Re: Uwagi do forum
@Kasowski, tylko czy to wszystko usprawiedliwia robienie tego samego, ale w drugą stronę?
26 sie 2019, 06:54
pkuzmiak
@Kasowski, tylko czy to wszystko usprawiedliwia robienie tego samego, ale w drugą stronę?
Jak najbardziej. Jest to nawet usprawiedliwione prawem Prawem Kalego
29 sie 2019, 12:21
vanitas
Jak najbardziej. Jest to nawet usprawiedliwione prawem czytaj=--=== Prawem Kalego ;)
To już bardziej kodeksem Hammurabiego, ale on chyba został już wygasł - nie znalazłem żadnego tekstu jednolitego w Dzienniku Ustaw
Szkoda że nie zauważyłaś, iż ta strona to witryna NSZZ "Solidarność". A bł. ks. Jerzy Popiełuszko to kapelan "Solidarności". Poza tym bł. ks. Jerzy Popiełuszko to kapłan ludzi pracy, takich, jak my. Należy Mu się szacunek, a nie jazgotanie swołoczy takiej samej w gruncie rzeczy, jak zomowcy.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
20 paź 2019, 20:20
ruda4774 może czytać Wyborczą i czytać tam artykuły pióra Stasińskiego, Wrońskiego, Czuchnowskiego, Maleszki, Kublik czy Wielowieyskiej. Albo Michnika, Blumsztajna, Najsztuba, Geberta i innych Żydów. A wróć! Maleszka już nie pisuje dla Wyborczej!
Może również je komentować, ale pod jednym warunkiem: że dokona prenumeraty. Dlaczego? Bo zyski Wyborczej od dawna padają na pysk i dlatego ratują się przymusową prenumeratą.
Trzeba mieć tupet żeby zadawać takie pytanie. No ale jak ktoś jest mentalnie tam gdzie ZOMO...
Też jestem żywotnie zainteresowany podwyżkami i nagrodami ale nie samym chlebem człowiek żyje, a śledząc forum odnosi się takie wrażenie. Nie dziwię się, że ludzie są zainteresowani czy będą podwyżki, kiedy i jakie i nie mam nikomu tego za złe. Sam też się interesuje. Ale już klikanie i pytanie co chwila jaka jest kwota nagrody w którym urzędzie i czy już wypłacona, a jeśli nie to kiedy wydaje się mi trochę żenujące. Przy jednoczesnym całkowitym braku zainteresowaniu innymi niemniej żywotnymi sprawami. Na przykład wyniki wyborów nikogo nie interesują? Nikt nie ma własnego zdania?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano 21 paź 2019, 17:31 przez kasowski, łącznie edytowano 2 razy
21 paź 2019, 17:26
Urzędnik ma być apolityczny więc teoretycznie nie powinno go obchodzić kto rządzi tylko pilnować zasad przestrzegania ustanowionego prawa. A że w naszej polityce jedni warci drugich to się nie dziwię że ludzie trzymają się z daleka od tego bagna.
21 paź 2019, 18:09
Sport, muzyka, kultura, historia, etc, też nie interesuje? Etyka, moralność, obyczaje, religia? A literatura? Mamy nową noblistkę
Obawiasz się że Cię ktoś namierzy i ukarze jak się wypowiesz na temat np. choćby sytuacji powyborczej? Ja jakoś nie czuję strachu
21 paź 2019, 18:27
kasowski
Sport, muzyka, kultura, historia, etc, też nie interesuje?
Jeśli o mnie chodzi to na forum skarbowców wchodzę żeby poczytać o sprawach dotyczących skarbowców, a jeśli mam ochotę na poczytanie o sporcie to wchodzę na sport.pl czy inne tam. Wolałbym żeby to forum było forum tematycznym, a nie portalem o wszystkim. Dlatego udzielam się tylko w kwestiach nas dotyczących (zasadniczo merytorycznych) i trzymam się z daleka od wątków politycznych.
22 paź 2019, 07:20
pkuzmiak
Jeśli o mnie chodzi to na forum skarbowców wchodzę żeby poczytać o sprawach dotyczących skarbowców, a jeśli mam ochotę na poczytanie o sporcie to wchodzę na sport.pl czy inne tam.
To tak samo jak ja. Jak czegoś nie wiem to szukam w googlach lub w wikipedii.
Nie chodzi o to aby czerpać wiedzę o sporcie czy muzyce z portalu skarbowców tylko żeby dyskutować, wymieniać się opiniami. Każdy portal branżowy ma dział poboczny. Nawet celnicy mają Hyde Park. Tylko że tak jak tutaj niepodzielnie panuje "dyskusja" na temat nagród kwartalnych ile, gdzie i kiedy, tak u nich tematy "kiedy zlikwiduja KAS" i "kiedy przywrócą emki". Poza tymi 2 kwestiami świat nie istnieje. No jeszcze ostatnio doszedł wątek Banasia. O, tutaj mogą się wyżyć! Temat rozpalony do czerwoności.
starszypan
Urzędnik ma być apolityczny więc teoretycznie nie powinno go obchodzić kto rządzi tylko pilnować zasad przestrzegania ustanowionego prawa.
Ale, ale... czy oni nie są przypadkiem również członkami KAS? A skoro tak to czy przypadkiem nie są również członkami służby cywilnej? A skoro tak to czy przypadkiem nie obowiązują ich zasady służby cywilnej?
Ostatnio edytowano 22 paź 2019, 18:36 przez kasowski, łącznie edytowano 1 raz