Premier, ministrowie, szef służby cywilnej, wojewodowie i ich zastępcy zarabiają często mniej od swoich podwładnych. Ale rząd nie ma planów podwyższenia płac, zamrozi natomiast wynagrodzenia urzędników do 2016 r. – donosi "Dziennik Gazeta Prawna". Jak wylicza "DGP", zarobki ministrów są często na 20., a nawet 40. miejscu pod względem płac w urzędach. Szefowa Kancelarii Senatu Ewa Polkowska przyznaje, że jedynym rozwiązaniem byłoby podwyższenie pensji osobom zajmującym kierownicze stanowiska w państwie m.in. ministrom, wojewodom. Ale w czasach kryzysu nie zostałoby to dobrze przyjęte, dlatego premier nie zdecyduje się na podwyżki – dodaje. Co więcej, jak ustalił dziennik, Stały Komitet Rady Ministrów przyjął już dokument w sprawie budżetu na 2013 r. Zakłada on zamrożenie płac urzędnikom na kolejne trzy lata, do końca 2015 r.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
wcisnąć Ctrl + f wpisać zasługuje, enter i będziecie od razu przy sondzie.
Mamy obecnie 53%
30 kwi 2012, 08:16
Re: Pora na protest
NO jak ładnie i już mamy 57 % Proszę KLIKAĆ !!!
30 kwi 2012, 08:47
Re: Pora na protest
Kliknięte.
30 kwi 2012, 14:21
Kto najbardziej zasługuje na podwyżkę w 2013 r.?
Kto najbardziej zasługuje na podwyżkę w 2013r.? - z taką dzielącą społeczeństwo sondą wystartował dziś portal Gazeta Prawna. Sonda ogranicza możliwość tylko do jednego wyboru z czterech kategorii. To jak wskazówka dla rządu ,który posiłkuje się wyłącznie sondażami i demonstracjami w swoich działaniach.
Ale jeśli masz partnera strażaka lub policjanta to będziesz mieć dylemat.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
30 kwi 2012, 14:21
Re: Kto najbardziej zasługuje na podwyżkę w 2013 r.?
Kliknięte Ale spadło do 50 %
30 kwi 2012, 16:54
Podbiłem na 54%
____________________________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
30 kwi 2012, 17:33
I ja też zagłosowałam ;-).
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
30 kwi 2012, 19:44
Do 2015r? Ja już mam depresję... Dwoje dzieci na utrzymaniu. W kinie, teatrze od lat nie byłam. Książek nie kupuje. Na jedzeniu oszczędzam. Ubrania donaszamy stare. Ja długo można tak żyć? Przecież kłopoty finansowe wpływają na nasza pracę. O pustym żołądku ciężko się myśli konstruktywnie... Jeszcze trochę i ostatnim zakupem będzie sznurek
30 kwi 2012, 21:00
56%
30 kwi 2012, 21:47
Też podbiłem. Ale nadal 56%
____________________________________ Ważne, aby mąż był syty, a żona miała pracę ...
30 kwi 2012, 22:00
Kliknięte. Jest 58%.
30 kwi 2012, 23:15