Teraz jest 01 wrz 2025, 12:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Możesz pomóc... 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:35

POSTY        867
Post Możesz pomóc...
Jeżeli ktoś woli pomagać ludziom to tutaj ma wybór  3mmsie--
http://poomoc.pl/

14 lut 2015, 06:30
Specjalista

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:35

POSTY        867
Post Re: Możesz pomóc...
Na stronce http://www.poomoc.pl pojawiło się więcej klikaczy  :brawa:
Jeżeli macie ochotę pomóc - klikajcie  3mmsie--

05 maja 2015, 03:01
Zaawansowany

REJESTRACJA15 paź 2012, 16:28

POSTY        42

LOKALIZACJAKraków
Post Jeśli kto ma ochotę pomóc...
Witam,
mam nadzieję że mnie nie zakrzyczycie. A jeśli nawet to trudno.

Jeśli ktoś ma ochotę wspomóc małą istotę - rocznego chłopca,
to podaję link to artykułu o nim:

http://miasto-info.pl/myslenice/10427,bysina-roczny-chlopiec-ma-raka-oczu-rodzice-prosza-o-pomoc.html

Znam osobiście sprawę.

Pozdrawiam wszystkich.

06 sie 2015, 16:46
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2009, 12:49

POSTY        47
Witam wszystkich skarbowców i nie tylko
Mam wielką prośbę
Jeden z dużych "sklepów z prasą" zorganizował konkurs dla bibliotek szkolnych, w którym 10 szkół z największą liczbą głosów otrzyma po 1000 książek do wyboru. Głosy mogą oddawać tylko osoby mające konto na fb, do 6 listopada 2016 r. - [u]jeden głos dziennie[/u]. Dlatego proszę o wsparcie nowej szkoły w Zalasewie działającej od roku, której biblioteka jest jeszcze nie do końca wyposażona.
podaje link
http://www.empik.com/kultura/biblioteka ... zalasewie/

z góry dziękuje

24 paź 2016, 07:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2009, 12:49

POSTY        47
tomlazari                    

Witam wszystkich skarbowców i nie tylko
Mam wielką prośbę
Jeden z dużych "sklepów z prasą" zorganizował konkurs dla bibliotek szkolnych, w którym 10 szkół z największą liczbą głosów otrzyma po 1000 książek do wyboru. Głosy mogą oddawać tylko osoby mające konto na fb, do 6 listopada 2016 r. - jeden głos dziennie. Dlatego proszę o wsparcie nowej szkoły w Zalasewie działającej od roku, której biblioteka jest jeszcze nie do końca wyposażona.
podaje link
http://www.empik.com/kultura/biblioteka ... zalasewie/

z góry dziękuje

Coś skarbowcy zawodzą.  :(

25 paź 2016, 10:52
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 sty 2018, 16:37

POSTY        1
Post Prośba o pomoc
Witam

Moja Mama walczy o życie - to dla niej jedyna szansa!
Tracimy naszą mamę, codziennie patrzymy, jak zabiera ją rak i śmierć. Błagamy o pomoc, by ją uratować! Podaruj naszej Mamie szansę na życie, nic innego już się dla nas nie liczy... Zwracamy się z prośbą do Pani/Pana o pomoc w zbiórce pieniędzy dla naszej Mamy, która ma nowotwór piersi z przerzutami do kości, płuc, kręgosłupa, wątroby, miednicy. Zbieramy pieniądze na jej leczenie za pomocą portalu siepomaga... https://www.siepomaga.pl/dla-danuty

Drogie koleżanki i drodzy koledzy!!!
Proszę Was o wsparcie finansowe na leczenie mojej Mamy. Wiem, że znajdą się dobrzy ludzie, którzy zechcą nam pomóc.
Udostępnijcie jak możecie na FB, wśród rodziny, znajomych.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Marta - pracownik gdańskiej skarbówki

19 sty 2018, 14:44
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 13:29

POSTY        156
Rehabilitacja i leczenie neurologiczne Patrycji Kiliańskiej

Drogie koleżanki i koledzy,

nasz kolega Robert Kiliański z Urzędu Skarbowego Warszawa-Ursynów założył zbiórkę pieniężną na portalu http://www.zrzutka.pl.

Musi zebrać środki pozwalające na zabezpieczenie półrocznej rehabilitacji żony Patrycji, która 18 września br. doznała pęknięcia tętniaka z rozległym wylewem i krwotokiem podpajęczynówkowym.

Link do zbiórki pt. Rehabilitacja i leczenie neurologiczne Patrycji Kiliańskiej: https://zrzutka.pl/mv2dc4

Pomóżmy naszemu koledze w zbiórce tak bardzo potrzebnych na leczenie i rehabilitację pieniędzy, aby umożliwić jego żonie powrót do życia, domu, do synów. Na dziś (20 listopada br.) zebrano 82% kwoty docelowej, która wynosi 120 tys. zł.

„Nazywam się Robert Kiliański, mam 38 lat. Jestem mężem 39-letniej Patrycji i tatą naszych dwóch synków – 9,5 letniego Ksawerego i 2,5 rocznego Mikołaja. 18 września 2019 r. zawalił się nasz świat. Podczas wywiadówki u starszego syna moja żona zemdlała, chwilę wcześniej skarżąc się na silny ból głowy. Szybka reakcja osób obecnych w szkole, wezwanie karetki i godziny oczekiwania na diagnozę w szpitalu w Wołominie. Wynik badania tomografii głowy brzmiał dla nas tajemniczo i drastycznie … pęknięcie tętniaka z rozległym wylewem i krwotokiem podpajęczynówkowym. Stan żony był na tyle poważny, że lekarze ze szpitala w Wołominie nie podjęli się operacji zamknięcia tętniaka, lecz przewieźli Patrycję do Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA w Warszawie przy ul. Wołoskiej, gdzie następnego dnia przeprowadzono operację zaklipsowania tętniaka. Przez chwilę myśleliśmy, że możemy odetchnąć. Jednak personel szpitala poinformował nas, że walka o życie żony wciąż trwa, bo pierwszych trzech dni po operacji nie przeżywa aż 40% pacjentów, a w ciągu dwóch kolejnych tygodni dochodzi do powikłań w 60% przypadków. Kilka dni później nastąpiło nagłe pogorszenie stanu zdrowia żony.
Niewydolna oddechowo i krążeniowo została przewieziona na Oddział Intensywnej Terapii, gdzie spędziła kolejne dwa tygodnie. Obecnie udało się opanować zapalenie płuc i inne infekcje, które pojawiły się w ramach powikłań i stan Patrycji jest stabilny. Żonę czeka kolejna operacja – wszczepienie zastawki odprowadzającej płyn mózgowo-rdzeniowy do otrzewnej. Obecnie żona oddycha samodzielnie, lecz nie odzyskała jeszcze przytomności. W ocenie lekarzy bardzo zalecana jest rehabilitacja bierna oraz neurologiczna Patrycji. Możliwości zabiegów medycznych na oddziale neurochirurgii są już jednak na wyczerpaniu. Przeprowadzone przez nas rozeznanie oferty ośrodków opiekuńczo-rehabilitacyjnych potwierdziły niestety zapowiedzi lekarzy, że zabiegi rehabilitacji u osób po wylewie krwi do mózgu są bardzo kosztowne i wynoszą kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Biorąc pod uwagę młody wiek żony oraz pozytywną ocenę neurologiczną, dają jednak dobre rokowania na reakcję organizmu na rehabilitację.

Zapewnienie takich środków na rehabilitację Patrycji przekracza jednak możliwości naszej rodziny. Mamy na utrzymaniu dwójkę dzieci w wieku żłobkowym i szkolnym, do tego kredyt hipoteczny. Nasze dwie pensje pracowników administracyjnych wystarczały dotąd na regulację naszych zobowiązań i bieżące potrzeby. Jednakże nagła sytuacja, w której potrzebujemy kilkunastu tysięcy złotych miesięcznie dodatkowo na rehabilitację żony jest dla nas niezwykle trudna. Już obecna
codzienna rehabilitacja Patrycji na oddziale bardzo obciąża nasz budżet. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o wsparcie finansowe w umożliwieniu powrotu Patrycji do życia, domu, do naszych synów. Dzięki Waszej szczodrości i życzliwości chcielibyśmy zebrać środki pozwalające na zabezpieczenie półrocznej rehabilitacji Patrycji”.

20 lis 2019, 18:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2020, 16:11

POSTY        25
05.02.2021 r. organizowana jest akcja zbiórki krwi przy:
- Pomorskim Urzędzie Celno-Skarbowym w Gdyni w godz. 9.00-13.00,
- Urzędzie Skarbowym w Słupsku w godz. 8.00-13.00.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

29 sty 2021, 16:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2020, 15:56

POSTY        7
Wpłacam kiedy tylko mogę. Powodzenia.

28 mar 2021, 18:30
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]