Artysto, odwagi! Pisz piosenkę, której motto:"Moja cenzura jest większa niż twoja"
„Kazik!, artysto, odwagi!”- tymi słowami red. Wojciech Reszczyński wzywa lidera zespołu „Kult”, by napisał piosenkę tym razem o absurdalnej sytuacji w Radiu Nowy Świat. Rozgłośnię założoną przez byłych dziennikarzy Trójki musiał opuścić prezes, który został oskarżony… o transfobię!
Tęczowa cenzura w Radiu Nowy Świat
Podczas jednej z audycji w internetowym Radiu Nowy Świat (założonym przez byłych dziennikarzy Trójki) użyto zwrotu „aktywista”, by określić Michała Sz., pseud. „Margot”. W efekcie szef radia Piotr Jedliński spotkał się z falą oskarżeń… o transfobię! Ostatecznie w poniedziałek wieczorem zrezygnował ze stanowiska prezesa.
Opinia publiczna nie kryła zadziwienia takim obrotem spraw. Publicyści, politycy i twitterowicze zwracali m.in. uwagę, że dziennikarze, którzy opuścili Trójkę po aferze z piosenką Kazika Staszewskiego niczym „męczennicy” wolności słowa, sami dopuszczają się cenzury (tęczowej) w swoim Radiu Nowy Świat.
Nawiązał do tego w swoim wpisie red. Wojciech Reszczyński. Kazik!, artysto, odwagi! - pisz piosenkę, której motto: „Moja cenzura jest większa niż twoja”, - wszak w „Radiu Nowy Świat” o to właśnie chodziło – napisał publicysta.
Zrobimy sonde czy Kazik napisze protestsong „Moja cenzura jest większa niż twoja”?
12 sie 2020, 23:22
Re: Piosenka jest dobra na wszystko
No, do cenzury w mediach państwowych to jeszcze daleko. Więc się Reszczyński pospieszył. Z Margot jest jakiś problem, ale np. Bono i Jan Paweł kazali się nazywać Bono i Jan Paweł więc nazywajmy ją Margot. No i nie przyrównujmy Kaczyńskiego do Margot i RNŚ, nie ma o czym śpiewać. Jedliński nie jest już preziem RNŚ ale pozostał większościowym właścicielem radia. No i na koniec dzisiaj od 11:00 gościem RNŚ był sam Marek Niedżwiecki. Miło było gościa posłuchać.
13 sie 2020, 15:09
No dobra, dobra, ale czy Kazik teraz napisze song „Moja cenzura jest większa niż twoja”?
Skoro jest taki antysystemowiec to przecież logiczne ze powinien zamanifestować swój sprzeciw przeciw tęczowej cenzurze
awista
Z Margot jest jakiś problem, ale np. Bono i Jan Paweł kazali się nazywać Bono i Jan Paweł więc nazywajmy ją Margot.
JĄ??? Przecież ono mówi "mówiłem", "byłem", "biłem", a nie "mówiłam", "byłam", "biłam".
Poza tym chłopcy spod celi sprawdzili i potwierdzili że Michał to chłop z jajami!
Załącznik:
Michał S. jest mężczyzną ,potwierdzają to chłopaki spod celi.jpeg
A jeśli ja każę sie nazywać Lady Diana, to też będą tak mnie nazywać? I będę mógł sobie chodzić raz do męskiego raz do damskiego kibla? I po ukończeniu 60 roku życia ZUS przyzna mi emeryturę?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
14 sie 2020, 19:47
Skąd pomysł żeby narzucać twórcy tematy do utworów?Kazik nie pisze piosenek pod dyktando. Na zamówienie, owszem, ale zawsze na swoich warunkach. Boli prawda zawarta w piosence, o której już wszyscy zapomnieli, ale niektórych jeszcze szczypie tylna część ciała i wracają do tematu Na koniec cytat "Czy takim mnie chcesz jakim ja jestem sam? Czy chcesz mnie takim jakim ty byś chciał?" Tyle w kwestii oczekiwań wobec Kazika co do odnoszenia się do każdej sytuacji pojawiajacej się w przestrzeni publicznej. Co ciekawe do czasu rzeczonej piosenki środowisko artystów uważalo Kazika za sprzyjającego PiS.
14 sie 2020, 22:32
Hallowed
Skąd pomysł żeby narzucać twórcy tematy do utworów? Kazik nie pisze piosenek pod dyktando. Na zamówienie, owszem, ale zawsze na swoich warunkach. Boli prawda zawarta w piosence, o której już wszyscy zapomnieli, ale niektórych jeszcze szczypie tylna część ciała i wracają do tematu
Nie narzucam - podpowiadam. Skoro jest taki antysystemowiec i reaguje na wszelkie przejawy nierówności, kłamstwa czy obłudy to chyba normalne że powinien zareagować na cenzurę tych którzy na sztandarach mając wolność słowa, demokrację i OTUA sami je łamią.
Boli taka prawda, co ? I szczypie tylna część ciała?
A może odpowiedz mi na postawione przeze mnie na jego końcu pytania? Bo komentując mojego posta nie odniosłeś sie do całego tylko jakoś dziwnie zrobiłeś to wybiórczo.
Ostatnio edytowano 16 sie 2020, 07:56 przez jurnystefan, łącznie edytowano 4 razy
16 sie 2020, 07:54
Hmmm, antysystemowiec reagujacy wszystko co się dzieje dookoła? Nie zauważyłem. Odwołam się ponownie do cytatu z mojego poprzedniego posta. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to chyba oczywiste, że nie. Na pytania retoryczne i podlane taką ironią się nie odpowiada. Zresztą cała sprawa Michała Sz. jest dęta i w ogóle się dziwie, że funkcjonuje w przestrzeni publicznej. Koleś nie stosuje się do poleceń sądu, dostał areszt i cześć. Skąd to całe zamieszanie? "Jak do tego doszło? Nie wiem." A jeszcze Pan Jedliński od którego zaczeliśmy dyskusję. On chyba zapomniał, że ma być tęczowy i teraz znowu szuka pracy. Z takim kręgosłupem mógłby pracować w cyrku jako człowiek guma, albo zapisać się do PJG.
16 sie 2020, 09:52
Maska i listek figowy opadły. Strzyczkowski został odwołany z funkcji dyrektora PR III a dziennikarze rozgonieni po innych działach PR. Trójka przestaje istnieć. Trudno w to wszystko uwierzyć, na myśl przychodzą skojarzenia: rewolucja październikowa, stan wojenny. Szkoda trochę Kuby, mimo, że wyraźnie sprzyjał tej władzy. Stracił cnotę, rubelka nie zobaczył.
21 sie 2020, 07:33
Płynie Wisła płynie po polskiej krainie po polskiej krainie
Artysto, odwagi! Pisz piosenkę, której motto:"Moja cenzura jest większa niż twoja" „Kazik!, artysto, odwagi!”- tymi słowami red. Wojciech Reszczyński wzywa lidera zespołu „Kult”, by napisał piosenkę tym razem o absurdalnej sytuacji w Radiu Nowy Świat. Rozgłośnię założoną przez byłych dziennikarzy Trójki musiał opuścić prezes, który został oskarżony… o transfobię!
"Moje zdrowie jest lepsze, niż twoje." Wchodząc na profil facebookowy Krystyny Jandy, znajdziemy opublikowaną w ciągu kilku dni rzekę linków o Strajku Kobiet, ptakach poszkodowanych w sylwestra, problemach Kościoła, złych rządach PiS-u, działalności teatrów, a nawet tekst o tym, że "szpitale musiały wylewać co szóstą dawkę szczepionki". Zapewne w domyśle, że skoro ma się zmarnować, to chyba nic złego, że ktoś inny taką dawkę przyjmie? Jest też odnośnik do artykułu pt. "Dlaczego nienawidzimy? Źródła hejtu".
Gubi się w tej kakofonii wpis z 30 grudnia o przyjęciu specyfiku Pfizera, który Krystyna Janda wielokrotnie edytowała, aby po ujawnieniu afery zrobić z siebie "królika" (chyba doświadczalnego, ale doprecyzowania zabrakło), następnie pacjenta z grupy ryzyka, a później jedną z kilkunastu osób ze świata sztuki, mających być ambasadorami akcji promującej szczepienia.
Akcji zorganizowanej za pełnym przyzwoleniem Warszawskiego Uniwersytety Medycznego. Jak jednak twierdzi rektor, chodzi o inicjatywę "spółki Centrum Medyczne, której WUM jest właścicielem". Tyle że to zwykłe spychanie odpowiedzialności, bo nawet pierwotny zamiar akcji, tj. nagłaśnianie idei szczepień - okazał się kpiną. (...) Marcin Makowski https://wiadomosci.wp.pl/makowski-moje- ... 270191392a
Czy teraz Kazik napisze protestsong "Moje zdrowie jest lepsze, niż twoje"?
"Nie czuję potrzeby wymiany myśli z tym narodem" Krystyna Janda o Polakach
Czy Pani Janda kiedy była szczepiona pisowską szczepionką w pisowskim szpitalu przez pisowskiego lekarza nie czuła jakby PiS na nią s..ł? Bo ja się czuję tak jakby Pani Janda (i reszta tego towarzystwa) na mnie nas..ła.
04 sty 2021, 17:37
Czas mija i widać, że z tymi szczepionkami było jednak inaczej niż PiS na początku zaatakował.
A teraz może czas na inny hit pn. Twoje narty są ważniejsze od moich.
15 sty 2021, 08:30
A teraz może czas na inny hit pn. Twoje narty są ważniejsze od moich.[/quote] I tak "dali po pis" - nikt nie pokazał (przypadkiem ) na jakich nartach dzieciaki zjeżdżają...
15 sty 2021, 19:40
awista
Czas mija i widać, że z tymi szczepionkami było jednak inaczej niż PiS na początku zaatakował. A teraz może czas na inny hit pn. Twoje narty są ważniejsze od moich.
uskasek
I tak "dali po pis" - nikt nie pokazał (przypadkiem ) na jakich nartach dzieciaki zjeżdżają...
A u Was murzynów biją? Czekali, czekali i się doczekali. Jazda na nartach synów pani Emilewicz mimo zamkniętych stoków chluby jej nie przynosi. Ale znajcie miarę. Porównajcie zagrożenie jakie stworzyli ci jej synowie z zagrożeniem tłumów ludzi na ulicy krzyczących WYPIER.ALAĆ czyli otwierających mor... buzie! Najczęściej bez masek i bez zachowania dystansu. Kilka tysięcy raz większe. Wtedy żaden z Was nie oburzył się, że "moje wypier.alać" jest lepsze od twojego".
A teraz porównajcie występek synów pani Emilewicz w postaci jazdy na nartach mimo zamkniętych stoków z postępkiem celebrytów. Kompletnie nie ma porównania. To nie jest jakieś tam wykroczenie, tylko moralne dno. Urzędnicy panstwowi nie odróżniacie wagi jednego i drugiego? Zestawiacie jedno z drugim? Gdyby to było na Titanicu to pan Materna, Miszczak czy Miller odepchnąłby dziecko czy kobietę i powiedziałby: pani nie wie kim ja jestem! Jest różnica? A w ogóle to skąd ta moda na przerzucanie się, ze "oni nie są lepsi"? Napisałem o bulwersującej sprawie (bo to sprawa życia i śmieci, a nie jakieś szusowanie na nartach!) a nikt nie zająknął się chocćy jednym zdaniem dezaprobaty. Czyżby każdy zrobił to sam na miejscu elity?
Załącznik:
Zwierzeta stop! Najpierw Janda!.jpg
I jeszcze na koniec jedna mała uwaga: postępek Emilewicz został skrytykowany przez posłów PiSu. Postępek elity nie został napiętnowany. Nie tylko bronią ich jak niepodległości, a nawet próbują bezczelnie zrzucić winę na PiS, to cały czas mataczą nie przymierzając jak Wałęsa w sprawie Bolka. Co tydzień to inna wersja. Dno!
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano 18 sty 2021, 19:52 przez jurnystefan, łącznie edytowano 1 raz