Teraz jest 01 wrz 2025, 12:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Cenzura na forum celników 
Autor Treść postu
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
Post Re: Cenzura na forum celników
mruwkaZz                    

Tyle by było teorii... bo w realu ja np. nie mam możliwości żadnej edycji przez 30min. Po prostu post wędruje do modera, który po iluś tam godzinach łaskawie go przepuszcza dalej... Widocznie "Twoje konto jest lepsze niż moje konto"  pije-===[

Zgadza się. Twoje konto jest kontem użytkownika, natomiast moje konto jest lepsze, bo kontem moderatora.  :P
A konto Inspektora (admina) jest jeszcze lepszym kontem niż moje i Twoje razem wzięte.  :lol:

Rozmundurowany                    

Tak "przy okazji", czy błądzę w myśleniu: "jeśli ktoś twierdzi, że jest zablokowany i umieszcza posta, to kłamie bądź o zablokowaniu, bądź o swej tożsamości" ... (?!)

Nie błądzisz.  To ten ktoś chyba ma rozdwojenie jaźni. Jak Drjekyll i Mrhide.  ;)

25 maja 2020, 19:51
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Rozmundurowany                    

Tylko co ten twój "łańcuszek nieszczęścia" ma do mojego posta, na który był odpowiedzią ??

Moderatorka w zasadzie już odpowiedziała za mnie, ale nie wiem czy zrozumiałeś.

Na wszelki wypadek wytłumaczę jeszcze graficznie:
Załącznik:
Celman post.jpg

Pierwsza część posta dotyczyła Ciebie,
a druga część Sfrustrowanego Skarbowco-Celnika vel Fixum-Dyrdum.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 28 maja 2020, 21:46 przez jurnystefan, łącznie edytowano 1 raz

28 maja 2020, 21:32
Moderator

POSTY        87
Załącznik:
Wyłączyli komentarze.jpg

Co komu do domu, kie chałupa nie jego?

Przysłowia, przypowieści i ciekawsze zwroty językowe ludu polskiego na Śląsku, w księstwie Cieszyńskiém.
https://pl.wikisource.org/wiki/Przys%C5 ... ski%C3%A9m

31 maja 2020, 06:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 kwi 2013, 21:10

POSTY        25
Cenzura jest na tym portalu. Dlaczego od kilku lat moje konto jest zablokowane? Nic nikomu nie zrobiłam. Z tego co pamiętam zwróciłam tylko kiedyś uwagę, że wklejane są artykuły związane z polityką, a przecież powinniśmy być apolityczni? Co w tym było złego, skoro to prawda. Proszę o odblokowanie!!

31 maja 2020, 09:00
Amator

REJESTRACJA03 maja 2019, 23:19

POSTY        13
Jak się nie zaloguję, to nie zobaczę artykułów, a jak się zaloguję to widzę, to :
Obrazek

Więc tutaj jest gorsza cenzura, bo zakłamana. Udajecie, że jej nie ma. No i oczywiście każdy post przed opublikowaniem czytacie i dopuszczacie wg własnego uznania. Czysty PRL.

31 maja 2020, 11:00
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
jurnystefan                    

Rozmundurowany                    

Tylko co ten twój "łańcuszek nieszczęścia" ma do mojego posta, na który był odpowiedzią ??

Moderatorka w zasadzie już odpowiedziała za mnie, ale nie wiem czy zrozumiałeś.

Na wszelki wypadek wytłumaczę jeszcze graficznie:
Załącznik:
Celman post.jpg

Pierwsza część posta dotyczyła Ciebie,
a druga część Sfrustrowanego Skarbowco-Celnika vel Fixum-Dyrdum.

Skoro nie wiesz czy zrozumiałem, jestem winien Tobie zapewnienie, że nie jestem aż tak durny, byś musiał się tak trudzić dla zaspokojenia mojej ciekawości. Jednocześnie doceniam Twoją przyjazną intencję, dlatego dziękuję.

BeataRoszkowska                    

Co komu do domu, kie chałupa nie jego?

Uwielbiam nieznane mi porzekadła. To, wyjątkowo mi się spodobało, chociaż znam podobne, w innej gwarze śląskiej:

"Co komu do jemu, a jemu do komu,
ty pieroński giździe, jo jest w swoim domu"

31 maja 2020, 13:18
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Niedziela, Dzień Zesłania Ducha Świętego (byłem już w kościele) a niektórzy celnicy od rana mają problem z nami:
Załącznik:
wyłączyli komentarze.jpg

Ale są jeszcze rozsądni celnicy
Załącznik:
To akurat rozsądne posunięcie.jpg

Załącznik:
tak sobie myślę, że dla Celników są ważniejsze rzeczy.jpg

31 maja 2020, 15:16
Moderator

POSTY        87
Agataf                    

Jak się nie zaloguję, to nie zobaczę artykułów, a jak się zaloguję to widzę, to :
Więc tutaj jest gorsza cenzura, bo zakłamana. Udajecie, że jej nie ma.
No i oczywiście każdy post przed opublikowaniem czytacie i dopuszczacie wg własnego uznania. Czysty PRL.

Zasięgnęłam informacji u Administratora i wyjaśniam:

Dla jednych cenzura, dla innych moderacja. Forum skarbowcy.pl, jak każde inne forum, ma wiele opcji administrowania nim: ingerencja w treść postów, kasowanie postów, zawieszanie użytkowników na określony czas, dawanie ostrzeżeń, blokowanie, w końcu banowanie na stałe. Nie bywasz na innych forach? Nie korzystasz z facebooka czy twittera? Tam też jest "cenzura". Czy może inaczej: administrowanie i moderacja. Nie słyszałaś? Nawet znane nazwiska bywają blokowane czy usuwane ich wiadomości lub komentarze. Nie tak dawno była głośna sprawa usunięcia przez facebook wideokomentarza z cylu "Komentarz tygodnia" znanego dziennikarza Witolda Gadowskiego. Nie słyszałaś?
https://www.tysol.pl/a45948--Dziennikar ... adowskiego
Wyobrażasz sobie co by to było gdyby nie było tego? Byłaby wolnoamerykanka. Wyobrażasz to sobie?
Każdy administrator decyduje o tym jakie treści są dozwolone, jakie nie.
I na skarbowcach i na celnikach i na facebooku.

Opcja wglądu do artykułów na stronie głównej portalu czy wątków na forum "tylko dla zalogowanych" bywała stosowana w przeszłości również. Nic nowego. Prawo administratora. Ma jakieś powody. Na przykład niektóre działy w bloku PRAWO PRACY/ZWIĄZKI ZAWODOWE nie muszą być dostępne dla każdego niezarejestrowanego obywatela RP. Mało tego: nie muszą być dostępne dla każdego zarejestrowane pracownika urzędu skarbowego (celno/skarbowego). Są zarezerwowane wyłącznie dla zarejestrowanych związkowców. Mało tego! Wyłącznie dla zarejestrowanych członków NSZZ "Solidarność". Czy nazwiesz to dyskryminacją?

Niektórzy użytkownicy (w tym każdy nowy) są w grupie "moderowanych" - ich posty i ukazują się dopiero po zaakceptowaniu przez admina lub moda. Poprzednio takim osobom ukazywał się znak "figi", inspektor zmienił go na obecny - bardziej "przyjazny".

01 cze 2020, 14:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 15:29

POSTY        74
Chciałbym zwrócić uwagę, że nie tylko na forum celników jest cenzura, są takie związki ZZPEA, które nie dopuszczają do dyskusji na swoim forum nikogo spoza swoich członków (jedyny wyjątek stanowi Ajed), ale z drugiej strony bardzo udzielają się na naszym forum.

04 cze 2020, 09:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 79 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6