____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
22 gru 2017, 18:06
Re: Życzenia
Zdrowych , spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich skarbowców
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
24 gru 2017, 09:14
Załącznik:
8 Marca - Dzień Kobiet.jpg
_____________________________________________ Edytuję i dodaję wyjaśnienie, bo jakieś nieporozumienia wynikły z prostego, wydawałoby się, posta z życzeniami. Moje życzenia, które zostały ujęte pod żartobliwym hasłem "Skarbonkom, Skarbusiom i Skarbczykom" są dla WSZYSTKICH Pań Skarbowców. A nie wyłącznie dla Pań o takich nickach.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 09 mar 2018, 14:33 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Wyjaśnienie
08 mar 2018, 12:55
Kobieto pamiętaj: jutro 10 marca!
Załącznik:
10 marca Dzień mężczyzny.jpg
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
09 mar 2018, 21:12
Edytuję i dodaję wyjaśnienie, bo jakieś nieporozumienia wynikły z prostego, wydawałoby się, posta z życzeniami. Moje życzenia, które zostały ujęte pod żartobliwym hasłem "Skarbonkom, Skarbusiom i Skarbczykom" są dla WSZYSTKICH Pań Skarbowców. A nie wyłącznie dla Pań o takich nickach.
Ja zrozumiałam ale za miłe życzenia należy się podziękowanie Dobrze, że nie napisałam "kopytko"
12 mar 2018, 07:13
W oczekiwaniu na Święta Bożego Narodzenia
Załącznik:
Advent.jpg
23 gru 2018, 22:16
Spokojnych, zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim Skarbonkom, Skarbowcom i Skarbusiom.
Załącznik:
WESOŁYCH ŚWIĄT.jpg
24 gru 2018, 12:56
Dołączam się do życzeń.
Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!
Wszystkim KASowcom życzy KASowski!
25 gru 2018, 10:53
Jak przeżyc Sylwestra?
Aleksander Kwaśniewski o sylwestrowym piciu: najważniejsza rzecz – kontrolować się!
Liczne alkoholowe wpadki Aleksandra Kwaśniewskiego sprawiły, że były prezydent stał się w internecie obiektem kpin. Na portalach społecznościowych nie brakuje stron, które drwią z pijaństwa Kwaśniewskiego, a nawet cenieni publicyści pozwalają sobie, na określanie go mianem “człowieka mema”. Nie dziwi zatem fakt, że z okazji sylwestra postanowiono przypomnieć wywiad, jakiego w 2001 roku ówczesny prezydent udzielił “Gazecie Telewizyjnej”.
W rozmowie, której zapis wciąż jest dostępny na stronie prezydent.pl, możemy przeczytać liczne dobre rady Aleksandra Kwaśniewskiego dotyczące właśnie sylwestrowego picia. I trzeba przyznać, że z wypowiedzi prezydenta wynika, że w “imprezowaniu” ma on niemałe doświadczenie.
– Najgorzej, gdy człowiek się budzi pierwszego stycznia i nawet nie wie, że to już Nowy Rok – wyznaje z przestrogą Kwaśniewski.
Dlatego radzi, aby tego dnia unikać mocnych alkoholi oraz cały czas panować nad swoją konsumpcją.
– Najważniejsza rzecz – kontrolować się. Panowie miewają, niestety, taką tendencję, że najpierw przyspieszają tempo, bo kończy się stary rok, potem przyspieszają, bo zaczyna się nowy rok, a kończy się to zawsze fatalnie. Uważam, że w sylwestra najlepiej jest zrezygnować z mocnych alkoholi i raczej sączyć tak zwane long drinki, bo z nimi łatwiej się kontrolować – mówi z prawdziwym znawstwem tematu.
Kwaśniewski docenia również zalety odpowiedniej “podkładki”, która pozwoli uniknąć alkoholowej kompromitacji i bawić się dłużej.
– Coś przed wyjściem na bal, niekoniecznie wielki posiłek, ale pożywny obiad się przyda. Może się okazać, że w atmosferze sylwestrowej nie będzie czasu na jedzenie. Wiem, że panie niechętnie to robią, bo kreacje sylwestrowe, ale z doświadczenia wiem, że warto – tłumaczył Kwaśniewski.
31 gru 2018, 19:16
Jutro Walentynki!
13 lut 2019, 21:04
Niby kobiety to słaba płeć. A spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę...
Każda kobieta uważa się za niezastąpioną i jednocześnie uważa, że żadna inna nie jest w stanie jej zastąpić." /Pitigrilli/
Kobiety i mężczyźni popełniają w swoim życiu tylko jeden zasadniczy błąd: kobiety zakładając, że wszyscy mężczyźni są jednakowi, mężczyźni wierzą, że każda kobieta jest inna...
Nie da się zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to nic nie zmieni.
Żeń się. Jeżeli znajdziesz dobrą żonę - będziesz szczęśliwy, jeżeli złą - zostaniesz filozofem. /Sokrates/
Człowiek, który się żeni z miłości, jest jak żaba, która wskakuje do studni. Ma obfitość wody, ale nie może się wydostać./Samuel Taylor Coleridge/
Mężczyźni nie doceniają nigdy swych żon. Pozostawiają to zwykle innym /Oscar Wilde/
Wierne żony to kobiety, które nie lubią zadawać cierpień kilku mężczyznom i wolą zajmować się jednym /Alfred Capus/
Miłość to chwilowe obłąkanie, na które lekarstwem jest małżeństwo /Ambrose Bierce/
Miłość czyni mężczyznę ślepym, a zaostrza wzrok kobiety /Erich Maria Remarque/
Nie oceniaj kobiety po kilogramach, bo będziesz oceniany po centymetrach
Z okazji Dnia Kobiet samych chwil radości i szczęścia, powodzenia w życiu osobistym i sukcesów pracy, jak najmniej trosk i kłopotów, za to dużo pieniędzy i miłości, spełnienia swoich planów, zamiarów i marzeń oraz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PANIOM KASiom!
08 mar 2019, 15:17
Przyłączając się do życzeń dla Pięknych Pań zacytuję innych filozofów.
Powiedz kobiecie, że jest ładna a zaraz pomyśli, że i mądra!
Nie mam żadnych problemów z kobietami. Tylko jeden: żonę.
Najszczęśliwszy związek jaki można sobie wyobrazić jest pomiędzy niemą żoną i ślepym mężem.
A to sam Napoleon: Uznanie małżeństwa za nierozerwalny związek to prowokacja do zbrodni.
Bigamia polega na tym, że ma się jedną żonę za dużo. A monogamia? Też.