<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Mam nadzieję, że przyszłoroczna podwyżka korzystnie wpłynie na stabilizację zatrudnienia oraz postawę i zaangażowanie pracowników administracji podatkowej i celnej przy wykonywaniu tej niezwykle ciężkiej i odpowiedzialnej pracy.
Marian Banaś"
Bardzo ciekawe ?, - ostatnie 7 lat, to strata co najmniej 40% zarobków !!! . Komu wciskacie taką ciemnotę ??, i skąd biorą takich ..... do MF ??? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak to skąd ... z byłego (bo już zlikwidowanego) RIC. Same "fachury"....
Halaszka
<!--quoteo(post=16095:date=02. 10. 2007 g. 21:10:name=jaro1)--><div class='quotetop'>(jaro1 @ 02. 10. 2007 g. 21:10) [snapback]16095[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Zapomniałem dodać że kadra kierownicza z rozdania PIS jak wszyscy wiedzą wyszkoliła sie tylko w znakach interpunkcjnych. Wiedzą gdzie wstawić przecinek lub też zamienić "iż" na "że". O szkoleniach to nawet żadnej nie ma mowy, bo na jaki temat.
A Ty kim jesteś aby nas oceniać ? Nie wiem gdzie pracujesz i chyba mnie to nie obchodzi ale twoje wypowiedzi świadczą o zupełnej niewiedzy na temat skarbowowści i ich pracowników i w większości są niesprawiedliwe i krzywdzące. Chyba nie jesteś jednym z nas?! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Czego się "ciepiesz" jak facet (jaro1) ma racje. Jak się zmieni "EKIPA" to mogę podać kilka nazwisk (kierowników, naczelników, dyrektorów), nazw tych urzędów w jakich to ma miejsce, a na dodatek dane osób zatrudnionych "dzięki znajomości" w/w osób - oczywiście te przypadki o których wiem (na 100%) :czytaj: . Dla przyzwoitości tylko dodam, że pośród tych osób znajdują się i takie, który mają przygotowanie merytoryczne - niestety jest ich procentowo tylu co wskaźnik poparcia Samoobrony. "Kogo Bóg darzy wielką miłością, w kim pokłada wielkie nadzieje, na tego zsyła wielkie cierpienie, doświadcza go nieszczęściem"
04 paź 2007, 19:13
elsinore
Cóż Helvecie, błądzić rzeczą ludzką jest, stąd może u Toms'a zachowała się jakaś zbłąkana owieczka, ludowi zgromadzonemu dostępu do (multi)mediów zabraniając...
Po wysłuchaniu Mariana B. jestem święcie przekonany, że u Toms'a nie zachowała się żadna zbłąkana owieczka . U niego z pewnością naczelnikuje ( jeszcze ) były esbek.
Ale najbardziej ciekawy wydaje mi się końcowy fragment wywiadu. Dla tych którzy nie mogą odsłuchać ( Toms ? ) przygotowałem niespodziankę...
(...) to jest jeden z dowodów również na to że dbamy również o tą stronę moralną naszych pracowników, funkcjonariuszy, aby właśnie sprawiać by odpowiedni rozwój duchowy powodował, że człowiek pracując, wykonuje swoją pracę jak najbardziej w sposób uczciwy i rzetelny. Nie wyobrażam sobie właściwego wykonywania swojego zawodu, właściwie w każdej sferze, jeżeli człowiek sam nieodrodzi się wewnętrznie w sposób zasadniczy, nie spowoduje że te relacje między nim a Panem Bogiem ułożą się w sposób właściwy, bo tylko właśnie odrodzenie moralne, właściwy stosunek do spraw duchowych spowoduje, że my w sposób rzetelny będziemy wykonywać swoje obowiązki i na pewno to sprawi, że o wiele skuteczniej i lepiej będziemy je wykonywać niż poprzez (... tu nie zrozumiałem ) restrykcyjne przepisy czy ustawy. (...)
Jak dla mnie, niektóre sformułowania ( wypowiedziane publicznie przez urzędującego v-ce MF-a ) ocierają się naruszenie art. 32, 53 i 60 Konstytucji RP.
04 paź 2007, 19:26
helvet
aby właśnie sprawiać by odpowiedni rozwój duchowy powodował, że człowiek pracując, wykonuje swoją pracę jak najbardziej w sposób uczciwy i rzetelny.
Więc to jest ta nowa ścieżka kariery którą opracowało nasze ministerstwo? Próbują nas oderwać od marnych dóbr doczesnych (pensja)?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
04 paź 2007, 19:43
gfree
<!--quoteo(post=16179:date=04. 10. 2007 g. 17:14:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 04. 10. 2007 g. 17:14) [snapback]16179[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ja tak sobie myślę, skoro min. Banaś nałogowo słucha Radia Toruń, to może RSK powinna wykupić tam płatne ogłoszenia żeby dotrzeć do niego?
chyba nie tylko min. Banaś .... ELSINORE też jest stale na łączach .... nałogowo ? :nonono: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
... a co nie wolno, że zapytam ? ...i uprzedzając Twoje następne nieomylne stwierdzenie odpowiem - beret też już mam
____________________________________ always look on the bright side of life
05 paź 2007, 06:51
helvet
... Nie wyobrażam sobie właściwego wykonywania swojego zawodu, właściwie w każdej sferze, jeżeli człowiek sam nieodrodzi się wewnętrznie w sposób zasadniczy, nie spowoduje że te relacje między nim a Panem Bogiem ułożą się w sposób właściwy, bo tylko właśnie odrodzenie moralne, właściwy stosunek do spraw duchowych spowoduje, że my w sposób rzetelny będziemy wykonywać swoje obowiązki i na pewno to sprawi, że o wiele skuteczniej i lepiej będziemy je wykonywać niż poprzez (... tu nie zrozumiałem ) restrykcyjne przepisy czy ustawy. (...)
Jak dla mnie, niektóre sformułowania ( wypowiedziane publicznie przez urzędującego v-ce MF-a ) ocierają się naruszenie art. 32, 53 i 60 Konstytucji RP.
Chłopisko straciło syna. W takich sytuacjach można zobaczyć Boga a nawet sobie z nim pogadać. I teraz próbuje wskazać i reszcie właściwy kierunek. Chodzi oczywiście o pogadanie z Bogiem a nie o stratę potomka. Zresztą nie on jeden. Wielu przed nim zrozumiało istotę Boga lub przynajmniej wykonywało ściśle polecenia Jego lub Wspólpracowników. Swego czasu np Hanka G-W postępowała ściśle wg zaleceń Matki Boskiej. B)))
05 paź 2007, 06:57
elsinore
<!--quoteo(post=16183:date=04. 10. 2007 g. 20:17:name=gfree)--><div class='quotetop'>(gfree @ 04. 10. 2007 g. 20:17) [snapback]16183[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=16179:date=04. 10. 2007 g. 17:14:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 04. 10. 2007 g. 17:14) [snapback]16179[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ja tak sobie myślę, skoro min. Banaś nałogowo słucha Radia Toruń, to może RSK powinna wykupić tam płatne ogłoszenia żeby dotrzeć do niego?
chyba nie tylko min. Banaś .... ELSINORE też jest stale na łączach .... nałogowo ? :nonono: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
... a co nie wolno, że zapytam ? ...i uprzedzając Twoje następne nieomylne stwierdzenie odpowiem - beret też już mam <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Niestety. Tam nie przyjmują płatnych ogłoszeń. Całość programu to jedna wielka misja!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
05 paź 2007, 07:00
... w dobie internetu rzekłbym nawet e-misja...
____________________________________ always look on the bright side of life
05 paź 2007, 07:02
ronin0767
<!--quoteo(post=16088:date=02. 10. 2007 g. 19:43:name=jaro1)--><div class='quotetop'>(jaro1 @ 02. 10. 2007 g. 19:43) [snapback]16088[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wydaje mi się że 3/4 pracowników skarbówki będzie pracować nawet za mniejsze pieniądze i nigdzie nie pójdą bo to są ludzie którzy nic nie potrafią , a przy tym wychodzą z założenia że "czy się stoi czy się leży to się należy". Wielu też tam pracuje bo ich małżonkowie prowadzą firmy i lepiej mieć wszystko na oku. Natomiast pozostała 1/4 ludzi którzy coś potarfią i chcą pracować to już albo się spakowali i odchodzą do lepiej płatnej pracy lub szukają pracy która będzie im odpowiadać pod względem finansowym. Obecnie w skarbówkach PIS obsadził stanowiska kierownicze miernotami, którzy nic nie potrafią ale za to zawsze potrafią z największą bzdurą się zgodzić jeśli tę "złotą myśl" wygłosi pan dyrektor. Znam to z własnego podwórka. I wychodzi na to że zostaną miernoty kierowane przez jeszcze większe miernoty. Co jest oczywistą oczywistością :mur:
Mam nadzieję, że była to prowokacja w stylu naszych "polityków", bo jeżeli nie to mniemam, że masz poważne problemy. Jeśli wiesz, co to jest odpowiedzialność - to wyłącznie ta cecha trzyma nas w tym mnie w pracy w USie. Kiedyś bedę stary, a moją żonę i córkę nie wyślę na ulicę za chlebem. MNiemam, że nasz 25-28 lat, a Twój staż pracy w Usie to 1-3 lata. Nasz do wszystkich pretensje. Swojego przełożonego masz za idiotę, choć Twoja wiedza nie nadąża za rzeczywistością. I masz dylemat: po jaką cholerę jeszcze pracuję w Usie. Podpowiem: kartka papieru, trochę tekstu i po miesiącu masz problem z głowy <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Hmmm, czy to litania kogoś, kto próbuje usprawiedliwić się, że siedzi cichutko za grosiki?
05 paź 2007, 07:31
<a href="http://www.skarbowcy.pl/viewtopic.php?t=2164" target="_blank">kadydatura roku !!!!!!!!!!!</a> :za2: :zygi: :dupa: :mur:
____________________________________ Niechaj ci, co zwykli mówić prawdę, nie liczą na niczyje poparcie na tym świecie
06 paź 2007, 13:30
<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Nie pytaj czego Wiceminister Marian Banaś oczekuje od Ciebie! Powiedz czego TY oczekujesz od Wiceministra Mariana Banasia!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
06 paź 2007, 18:47
supersaper
<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Nie pytaj czego Wiceminister Marian Banaś oczekuje od Ciebie! Powiedz czego TY oczekujesz od Wiceministra Mariana Banasia!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Żeby spieprzał i więcej nie wracał???
06 paź 2007, 19:12
łomatko ale on chce dobrze :/
06 paź 2007, 23:30
Wiceminister Marian Banaś oczekuje... znaczy czeka? ponieważ mamy jesień to czekaj tatka latka!!!
____________________________________ Ale o co chodzi?
07 paź 2007, 17:36
helvet
<!--quoteo(post=16259:date=06. 10. 2007 g. 20:47:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 06. 10. 2007 g. 20:47) [snapback]16259[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Nie pytaj czego Wiceminister Marian Banaś oczekuje od Ciebie! Powiedz czego TY oczekujesz od Wiceministra Mariana Banasia!!<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Żeby spieprzał i więcej nie wracał??? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->