Teraz jest 04 wrz 2025, 09:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Badania do pracy doktorskiej - ankieta 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2014, 11:34

POSTY        3
Post Badania do pracy doktorskiej - ankieta
Szanowni Państwo
Pracownicy Izb i Urzędów Skarbowych

w imieniu swoim, oraz Instytutu Psychologii Uniwersytetu Jagiellońskiego chciałabym zaprosić Państwa do udziału w ogólnopolskim badaniu pracowników Izb i Urzędów Skarbowych prowadzonym w ramach przygotowywanej przeze mnie rozprawy doktorskiej. Badanie to ma formę anonimowej ankiety online (czas wypełnienia około 15- 20 minut) i dotyczy wpływu pracy na osoby zatrudnione.

Każdy uczestnik po wypełnieniu ankiety uzyska od razu informację zwrotną na temat poziomu doświadczanego stresu, satysfakcji z pracy, wypalenia zawodowego i obciążenia pracą, które po zakończeniu badania będzie można porównać z średnimi wynikami uzyskanymi  przez urzędników skarbowych w Polsce.

Będę niezmiernie wdzięczna za współpracę i udział w badaniach. Mam nadzieję, że oprócz realizacji celów naukowych przyczyni się ono także do zwiększenia świadomości trudności i zagrożeń dotykających pracowników Izb i Urzędów Skarbowych w Polsce.

Ankietę można znaleźć pod adresem: http://psych.ehost.pl/badanie/

Serdecznie dziękuję za pomoc.

16 lip 2014, 18:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2009, 20:32

POSTY        202
Post Re: Prośba o pomoc w badaniach do pracy doktorskiej UJ
Super ! Wyniki wyświetlają się od razu po zakończeniu ankiety. Nie muszę udawać się do psychologa - wszystko w normie. Uff... :D

16 lip 2014, 18:49
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 sty 2011, 10:39

POSTY        8
Post Re: Badania do pracy doktorskiej - ankieta
Po sześciu latach pracy w us jestem średnio wypalona zawodowo, ciekawe co będzie za lat trzydzieści... :D

16 lip 2014, 21:14
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Lei                    

Po sześciu latach pracy w us jestem średnio wypalona zawodowo, ciekawe co będzie za lat trzydzieści... :D

Nie załamuj się. Ja po 25 latach pracy też jeszcze nie całkowicie.
A jak z poziomem satysfakcji z pracy? Też średnio? :D

16 lip 2014, 21:37
Początkujący
Własny awatar

POSTY        8
a nie, satysfakcja wysoka... jestem jedną z nielicznych osób, które nie narzekają gdy idą rano do pracy - przynajmniej w moim urzędzie ;)

17 lip 2014, 07:36
Amator

REJESTRACJA02 lip 2009, 10:41

POSTY        27
8 lat w US: stres średni 16/40, obciążenie średni 79/125, wypalenie zawodowe bardzo wysoki 65/80, satysfakcja niski 6/35, zaangażowanie niski 8/54. Po 8 latach.... Masakra jak ta praca mnie niszczy. Żebym nie miał żony, dzieci, obowiązków i nie mieszkał w Polsce C gdzie w ogóle nie ma pracy bez znajomości to bym to rzucił w cholerę i poszedł do normalnej pracy.

18 lip 2014, 10:51
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
zalamany                    

8 lat w US: stres średni 16/40, obciążenie średni 79/125, wypalenie zawodowe bardzo wysoki 65/80, satysfakcja niski 6/35, zaangażowanie niski 8/54. Po 8 latach.....

A co będzie po kolejnych 8 latach?
Przepracowałem "parę ładnych" latek w us, to wiem coś na ten temat :D

18 lip 2014, 18:28
Znawca
Własny awatar

POSTY        202
zalamany                    

8 lat w US: stres średni 16/40, obciążenie średni 79/125, wypalenie zawodowe bardzo wysoki 65/80, satysfakcja niski 6/35, zaangażowanie niski 8/54. Po 8 latach.... Masakra jak ta praca mnie niszczy. Żebym nie miał żony, dzieci, obowiązków i nie mieszkał w Polsce C gdzie w ogóle nie ma pracy bez znajomości to bym to rzucił w cholerę i poszedł do normalnej pracy.

Weź 3 tygodnie urlopu z rodziną, potem ponów test na pewno będzie lepiej  :D

19 lip 2014, 19:35
Początkujący
Własny awatar

POSTY        8
Mi wyszła wysoka satysfakcja, bo robiłam test po rocznej przerwie od pracy. Po takim czasie każdą pracę się polubi... chyba...

20 lip 2014, 19:42
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Satysfakcja 6/35, zaangażowanie 0/54. Ankieta zrobiona uczciwie. Ale jestem zmotywowany i chętny. :zeby:  Radzę koleżance doktorantce przekazanie pracy doktorskiej do Ministerstwa do "ręc" własnych Ministra Szczurka. Będzie ewidentny dowód na stan "duchowy" pracowników skarbowości i może się im zmieni osąd o pracownikach i ich chęci do pracy w zamrożonej sytuacji finansowej i przeciążeniu zadaniowym.

21 lip 2014, 09:43
Nowicjusz

REJESTRACJA23 lip 2014, 16:56

POSTY        1
Obciążenie pracą wysokie, stres bardzo wysoki, wypalenie wysokie, zadowolenie z pracy bardzo niskie... Smutne, ale niestety oddaje stan faktyczny. Dobrze, że ktoś się w końcu nami zainteresował. Wszędzie głosi się jacy to wypaleni i przemęczeni są lekarze, nauczyciele i policjanci, o pracownikach skarbowości nikt nie wspomina  :( Jest nadzieja, że wyniki badań będą opublikowane i ktoś się w końcu pochyli nad naszym smutnym losem ... :brawa:

24 lip 2014, 16:24
Znawca
Własny awatar

POSTY        202
W badaniach powinno się uwzględnić brak waloryzacji pensji przez 7 lat w Skarbówce - jako zmienną wypalającą zawodowo.

25 lip 2014, 20:31
Początkujący
Własny awatar

POSTY        3
Szanowni Państwo,
dziękuję serdecznie za pomoc wszystkim z Państwa, którzy do tej pory zdecydowali się poświęcić swój czas i wysiłek na wypełnienie ankiety. Dzięki Państwa uprzejmości powoli zbliżam się do końca badań. Aby uzyskane wyniki były rzetelne konieczne jest zebranie minimum 500 odpowiedzi. Do tej puli brakuje w tym momencie około 20 wypełnień. Dlatego jeśli ktoś z Państwa nie uzupełniał jeszcze ankiety i miałby ochotę wspomóc to przedsięwzięcie naukowe to serdecznie zapraszam do wypełniania.

Przypominam, że uczestnicy od razu po uzupełnieniu ankiety otrzymują informację zwrotną m.in. o poziomie stresu, wypalenia, obciążenia pracą, satysfakcji.

Po zakończeniu badań prześlę Państwu link, pod którym będzie można znaleźć raport podsumowujący najważniejsze wyniki badania.

link do ankiety:
http://psych.ehost.pl/badanie/

Jeszcze raz ogromnie dziękuję za pomoc.

31 lip 2014, 10:08
Początkujący
Własny awatar

POSTY        3
Post wyniki ankiety - badania doktorat
Szanowni Państwo

dziękuję serdecznie wszystkim z Państwa, którzy zechcieli włączyć się w badania prowadzone przeze mnie w ramach pracy doktorskiej w grupie pracowników Urzędów i Izb Skarbowych.

Raport z najważniejszymi wynikami badania jest już dostępny pod adresem:
http://psych.ehost.pl/wyniki/RAPORT_Z_BADAN.pdf

Strona z wynikami będzie aktywna do dnia 13.10.2014 r.

Mam nadzieję, że dane zawarte w opracowaniu będą dla Państwa interesujące.

22 wrz 2014, 18:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14 ]