Teraz jest 05 wrz 2025, 15:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
POLTAX - obowiązki VAT przy VAT6 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2006, 23:32

POSTY        33

Kiedyś wszyscy podatnicy, aby nie być podatnikami VAT musieli składać VAT-6 zwolnienie z VAT.
W POLTAX otwierano obowiązek VAT a w okolicznościach określano jako podatnik VAT zwolniony.

Jestem ciekaw jak to teraz jest u Was, czy wszyscy Ci podatnicy "wiszą" w POLTAX jako podatnicy VAT zwolnieni czy przeprowadziliście akcje zamykania tych obowiązków?

Pozdrawiam
Paweł

Ostatnio edytowano 12 wrz 2007, 12:49 przez Pawelnet, łącznie edytowano 1 raz

12 wrz 2007, 12:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
w US gdzie pracuję tacy podatnicy "wiszą" w systemie. Jakoś od X 2003 nigdy nie było prikazu zamykania tych obowiązków

12 wrz 2007, 18:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2006, 23:32

POSTY        33
No właśnie, u nas też "wiszą". Potem co roku jest robiony jakiś skrypt do IS, z którego wychodzi, że mamy o 2 tys. podatników VAT więcej niż składa deklaracje miesięczne.

Odnośnie obowiązków to też jest ciekawa sprawa po likwidacji deklaracji miesięcznych, u nas też tego nie ruszyliśmy a myślę, że powinno się pozmieniać obowiązki składania z miesięcznych na roczne.

13 wrz 2007, 07:41
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

...po likwidacji deklaracji miesięcznych, u nas też tego nie ruszyliśmy a myślę, że powinno się pozmieniać obowiązki składania z miesięcznych na roczne.

No chyba się fest nudzicie.
Dopóty, dopóki dochodowcy nie zaczną robić raportu o deklaracjach oczekiwanych nie ma problemu. A po co mieliby go robić?
Przy okazji to chciałbym w jakieś ciemnej ulicy dopaść tego "reformatora" POLTAXU w zakresie obowiązków podatkowych.  :angry2:  :angry:    :za2:  :dupa:

13 wrz 2007, 08:18
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]