Targówek - znajdujący się o 5 km od MF i UKS Warszawa znajdzie się w objęciach "efektywnej" kontroli UKS Białystok. Tak więc inspektorzy będą dojeżdżali po prawie 400 km na jedna kontrolę. Przy obecnej dziurze budżetowej kontrole skończą się za miesiąc i rozpocznie się okres rozkwitu raju podatkowego.... Z coroczną miesięczną przerwą na kontrole z Białegostoku.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
27 maja 2009, 17:48
Targówek rajem podatkowym
Jeżeli p. Chojna-Duch użyczy jednego ze swych lokali to POwyższy POmysł okaże się strzałem w "10"!!!!!!!!!!!
27 maja 2009, 17:54
Miałbym mieszkać z Wietnamczykami? No chyba, że z Wietnamkami!
27 maja 2009, 18:05
oktan
Jeżeli p. Chojna-Duch użyczy jednego ze swych lokali to POwyższy POmysł okaże się strzałem w "10"!!!!!!!!!!!
Sądząc po nazwisku (jak i zasobności portfela) mogłaby nie tylko użyczyć lokalu, ale i pokryć koszty dojazdu i utrzymania. Wtedy drżyj szara strefo Targówkowa
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
27 maja 2009, 22:13
Targówek to tylko jeden z rajów podatkowych jaki obecne MF stworzyło. Przecież swoim działaniem ogłosiło 2009 rok jako okres niepisanych ulg i zwolnien podatkowych - szczególnie dla przedsiębiorców położonych w znacznej odległości od urzędów. Nie umiem tylko zrozumieć dlaczego nadal oczekują wpływów do budżetu?
27 maja 2009, 22:23
ślązak1
Targówek to tylko jeden z rajów podatkowych jaki obecne MF stworzyło. Przecież swoim działaniem ogłosiło 2009 rok jako okres niepisanych ulg i zwolnien podatkowych - szczególnie dla przedsiębiorców położonych w znacznej odległości od urzędów. Nie umiem tylko zrozumieć dlaczego nadal oczekują wpływów do budżetu?
Chyba już nie oczekują. Zamiast diet POsłowie dostaną po przedsiebiorstwie (np. elektrownia, PGNiG, szpital itp.). Ciekawe co na to psychiatra?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
28 maja 2009, 06:50
tranqilo
Targówek - znajdujący się o 5 km od MF i UKS Warszawa znajdzie się w objęciach "efektywnej" kontroli UKS Białystok. Tak więc inspektorzy będą dojeżdżali po prawie 400 km na jedna kontrolę. Przy obecnej dziurze budżetowej kontrole skończą się za miesiąc i rozpocznie się okres rozkwitu raju podatkowego.... Z coroczną miesięczną przerwą na kontrole z Białegostoku.
To już teoretycznie problem Białegostoku, a praktycznie Łomży, której teoretycznie nie ma, a więc teoretycznie nie ma też problemu, przynajmniej w odniesieniu do właściwości UX Białystok, praktycznie oczywiście rzecz ujmując... Praktycznie czy teoretycznie? ...sam się już pogubiłem...
28 maja 2009, 07:00
Jak by nie było Targówek już od dłuższego czasu uchodzi za raj podatkowy ;p
28 maja 2009, 07:15
karlee
Jak by nie było Targówek już od dłuższego czasu uchodzi za raj podatkowy ;p
Skoro ma tak ugruntowaną pozycję to nie dziwi przekazanie obszaru kontroli do UX Białystok
28 maja 2009, 10:03
Niewątpliwie Kontrola Skarbowa ma przed sobą świetlaną przyszłość. JVR podobnie jak wcześniej Marszałek Piłsudski stwierdził tylko, że to co najlepsze jest na kresach. I pomysleć, że jeszcze niedawno pracującym w niej ludziom nie mieściło się w głowach jak to możliwe, że właściwość miejscowa Izb Celnych nie pokrywa się z podziałem terytorialnym kraju... Teraz tego doświadczą namacalnie...
28 maja 2009, 21:09
biorąc pod uwagę dane statystyczne iż średnio jeden podmiot jest kontrolowany raz na 15 lat to chyba cała warszawa (i nie tylko) jest rajem podatkowym.