Kochani to co dzisiaj odkryłem jest naprawdę chwytem poniżej pasa . Co innego pokazuje się na stronie internetowej MF , korzystając z sieci internetowej MF ( służbowej w pracy) a co innego w domu korzystając z linii TP. Zobacz <a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=1&dzial=153&id=167513&typ=news" target="_blank">TUTAJ</a> co widzisz w domu a zobacz co zobaczysz jutro rano w pracy . Oraz sprawdź kto jest Dyrektorem generalnym urzędu MF (Ministerstwo Finansów/Ministerstwo/Kierownictwo) w domu zobaczysz że Mirosław Adamczyk a w pracy Jacek Gdański . Tak się nas okłamuje. :za2:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 26 mar 2009, 07:31 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
25 mar 2009, 18:57
Dziadek
Kochani to co dzisiaj odkryłem jest naprawdę chwytem poniżej pasa . Co innego pokazuje się na stronie internetowej MF , korzystając z sieci internetowej MF ( służbowej w pracy) a co innego w domu korzystając z linii TP. Zobacz <a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=1&dzial=153&id=167513&typ=news" target="_blank">TUTAJ</a> co widzisz w domu a zobacz co zobaczysz jutro rano w pracy . Oraz sprawdź kto jest Dyrektorem generalnym urzędu MF (Ministerstwo Finansów/Ministerstwo/Kierownictwo) w domu zobaczysz że Mirosław Adamczyk a w pracy Jacek Gdański . Tak się nas okłamuje. :za2:
Cały czas nas oszukują
25 mar 2009, 19:15
Dziadek
To nie jakieś szczególne kłamstwo. To normalny, codzienny, wręcz zwykły bur... w tej instytucji. Oni już tak mają i to od lat. Zapewne ci z większym doświadczeniem pamiętają słynne darowizny dla osób fizycznych, które przez błąd w ustawie można było odliczać od dochodu w zeznaniach PIT. Rano w biurze czytałem fax z MF - faktycznie instrukcję jak zastraszyć podatnika aby nie korzystał z tej ulgi. Wieczorem w Wiadomościach ten sam gostek (nie pamiętam nazwiska) informował, iż oczywiście podatnicy mają prawo do tej ulgi, US-y nie mają podstaw do jej kwestionowania, robią to wyłącznie na własną rękę itp. Całe szczęście, że ktoś ten tajny fax z MF przesłał do RPO. Najpierw MF nie chciało się przyznać, poźniej pod naciskiem sprawę odszczekało. Gostek oczywiście dalej pracował w MF. Do dziś nic się nie zmieniło <_< , no może przesadzam - jest gorzej.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 25 mar 2009, 19:21 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
25 mar 2009, 19:18
Dziadek
… Tak się nas okłamuje. :za2:
Pomyłkę rozumiem wykluczasz. Zarzut oszustwa to poważna sprawa, ale jak oszukują to do prokuratora, a co
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
25 mar 2009, 20:10
Dziadek
Co innego pokazuje się na stronie internetowej MF, korzystając z sieci internetowej MF (służbowej w pracy) a co innego w domu korzystając z linii TP. Zobacz <a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=1&dzial=153&id=167513&typ=news" target="_blank">TUTAJ</a> co widzisz w domu a zobacz co zobaczysz jutro rano w pracy . Oraz sprawdź kto jest Dyrektorem generalnym urzędu MF (Ministerstwo Finansów/Ministerstwo/Kierownictwo) w domu zobaczysz że Mirosław Adamczyk a w pracy Jacek Gdański.
Może Gdański pracuje na I zmianę, a Adamczyk na II zmianę? :unsure:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 25 mar 2009, 20:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
25 mar 2009, 20:48
zielonka
<!--quoteo(post=45058:date=25. 03. 2009 g. 18:57:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 25. 03. 2009 g. 18:57) [snapback]45058[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> … Tak się nas okłamuje. :za2:
Pomyłkę rozumiem wykluczasz. Zarzut oszustwa to poważna sprawa, ale jak oszukują to do prokuratora, a co <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A prokurator umorzy postępowanie ("przedstawione zarzuty nie znajdują potwierdzenia w zebranym materiale dowodowym") i rozpocznie nowe przeciwko "oszczercy"
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
25 mar 2009, 20:56
Tadeo74
i rozpocznie nowe przeciwko "oszczercy"
Jeśli mnie pamięć nie myli to akurat złożenie "pomówienia" do prokuratury wyłącza karalność?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
25 mar 2009, 20:58
Może takie zawiadomienie winni złożyć ci, którzy nie są pracownikami resortu MF? Strona wewnętrzna podaje dane prawidłowe(wg. autora wątku). Dane błędne (stare) podaje strona zewnętrzna. A tak swoją drogą to czemu są dwie strony MF?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 mar 2009, 21:14
Nie rozpatrywałbym tego w kategoriach kłamstwa czy oszustwa. Można jedynie zastanawiać się czy brak informacji na ogólnej stronie to zamierzone działanie czy jedynie niedopatrzenie administratora strony.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
25 mar 2009, 21:49
inspektor
Nie rozpatrywałbym tego w kategoriach kłamstwa czy oszustwa. Można jedynie zastanawiać się czy brak informacji na ogólnej stronie to zamierzone działanie czy jedynie niedopatrzenie administratora strony.
A może Dyrektor Adamczyk nie został wcale odwołany ? to nie są dwie różne strony to jest ta sam strona i ten sam adres www .
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
25 mar 2009, 22:11
supersaper
A tak swoją drogą to czemu są dwie strony MF?
Jakie dwie strony?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
25 mar 2009, 22:13
Dziadek
<!--quoteo(post=45078:date=25. 03. 2009 g. 21:49:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 25. 03. 2009 g. 21:49) [snapback]45078[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nie rozpatrywałbym tego w kategoriach kłamstwa czy oszustwa. Można jedynie zastanawiać się czy brak informacji na ogólnej stronie to zamierzone działanie czy jedynie niedopatrzenie administratora strony.
A może Dyrektor Adamczyk nie został wcale odwołany ? to nie są dwie różne strony to jest ta sam strona i ten sam adres www . <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> a może jedna jest fałszywa?? jak z tymi bankowymi stronami, gdzie cyberprzestępcy tworzą identyczną witrynę i przekierowanie?
tylko na co to komu?? chyba, że dla jaj Wielkanoc blisko...
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
25 mar 2009, 22:16
zielonka
<!--quoteo(post=45058:date=25. 03. 2009 g. 18:57:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>QUOTE(Dziadek @ 25. 03. 2009 g. 18:57) [snapback]45058[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> … Tak się nas okłamuje. :za2:
Pomyłkę rozumiem wykluczasz. Zarzut oszustwa to poważna sprawa, ale jak oszukują to do prokuratora, a co <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Myślę że dzisiaj sprawdziłeś co jest pod tym linkiem i kto jest dyrektorem generalnym, sprawdź jutro w pracy i zobacz co będziesz miał a potem napisz co to jest twoim zdaniem.
25 mar 2009, 22:18
No i wydało się.... mamy dwa bliźniacze serwery. Serwer Jacek na zewnątrz , do internetu i serwer Placek do intranetu. Jacek jak zwykle nie dogadał się z plackiem co do nowej nominacji i stąd to zamieszanie.
Propozycja by Nowy pracował na pierwszej zmianie a Kuwejtczyk bezkosztowo na drugiej też nie jest zła, ale mało prawdopodobna.
Pozostaje jeszcze pomyłka stażysty lub celowy sabotaż. Myślę , że Nowy na pierwszej zmianie to załatwi i serwery znów się zsynchronizują w tym zakresie informacji publicznej.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit