Teraz jest 05 wrz 2025, 13:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Ankieta AP - Pentor 2008 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Czyżby coś drgnęło w temacie portalu (portali) do wymiany informacji ?

Departament AP poprosił firmę PENTOR do przeprowadzenia badania nt. przepływu informacji w naszym resorcie.  Próbka osób do których dotrą ankieterzy będzie dosyć spora i wydaje się wiarygodna. Ankieta jest anonimowa.  Wezmą w niej udział w 100% pracownicy departamentu AP, po 30 osób z izb i po 10 z każdych dziesięciu urzędów skarbowych wylosowanych w każdym województwie. Pełne informacje o ankiecie znajdziecie na stronie intranetowej  AP.

Jeśli dostaniecie ankietę to wypełnijcie ją starannie a także prześlijcie do mnie, czy na forum.

Ja rzadko bywam wylosowany - raz ankieter mnie zahaczył na ulicy ale okazało się , że potrzebna jest mu osoba o dziesięć lat starsza i do tego paląca. -))

Ostatnio edytowano 01 paź 2008, 23:09 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

01 paź 2008, 16:45

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Ja rzadko bywam wylosowany - raz ankieter mnie zahaczył na ulicy ale okazało się , że potrzebna jest mu osoba o dziesięć lat starsza i do tego paląca. -))

Patrząc na Twój avatar to raczej spełniałeś kryteria  :D , inaczej musiałaby to być ankieta przeprowadzana na cmentarzu. Jak trafię na tę ankietę to prześlę, ale fart mam podobny :(

01 paź 2008, 22:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 18:24

POSTY        24
Dzisiaj wypełniałem tą ankietę. Zebrano nas w jednej sali, rozdano papierową ankietę, ankieterka zaczęła czytać po kolei pytania i musiałem zakreślać odpowiedzi. Musiałem odpowiedzieć czy mam dostęp do INTRANET AP, następnie czy strona ta spełnia moje oczekiwania, co bym ze strony usunął jako zbędne, co bym dołożył . Następne pytania dotyczyły spotkań integracyjnych, jak często odbywają się, czy uczestniczę w nich, jakiej innej formy niż dotychczas oczekiwałbym tych spotkań - podać przykłady. Zapytano o komunikację pomiędzy MF, IS, US. Czy kierownicy jak wracaja z narad to dzielą się z podwładnymi informacjami, czy na zebranich z przełożonymi można zadawać pytania, czy tylko słuchać, czy podwładny może zainicjować rozmowę z przełożonym, czy tylko przełożony inicjuje rozmowy z podwładnymi. Były pytania o to czy jestem zadowolony z pracy w administracji skarbowej, czy jestem dumny ze stanowiska , czy mam poczucie bezpieczeństwa- stabilności pracy, czy gdybym dostał w innej firmie większą pensję to bym odszedł, w jakim stopniu zadowalają mnie zarobki. Pytano o jednolite wzory listowników, logo administracji skarbowej dla całego kraju, czy chcemy nosić jednolity ubiór w pracy, czy chcemy kubki, długopisy itp aby identyfikować się z administracją skarbową. Pytano czy zadowolony jestem z mojego miejsca pracy, pokoju, biurka :o) Totalne bzdety.....
Zakończono pytaniami o organizację 90 lecia skarbowości, czy obchody mają być ogólnopolskie czy lokalne z uczestnictwem przedstawicieli MF, czy impreza ma być w gronie wyłącznie pracowników czy również ich rodzin, czy to ma być impreza plenerowa czy bardziej oficjalna. Podać inne pomysły obchodów.
Oczywiście ankieta była anonimowa ale należało podać płeć, dokładnie swoje lata, lata pracy w firmie, zaznaczyć czy stanowisko szeregowego pracownika, kierownika niższego szczebla, kierownika wyższego szczebla, podać czy ma się służbową skrzynkę e-mail i czy ma się dostęp do internetu.
Ankieta była totalnie bzdurna, taki temat zastępczy o prawdziwej komunikacji między jednostkami oraz kierownictwem a podwładnymi nie mówiła nic. Stracony czas na jej wypełnianie.

01 paź 2008, 22:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2008, 07:44

POSTY        20
Ostateczne wyniki wykażą że jesteśmy bardzo zadowoleni z pracy, wynagrodzenia i szefostwa. Tak bynajmniej jest u nas, choć w rozmowach każdy twierdzi że napisał jak jest niezadowolony. Czyżby wyniki były preparowane ?

02 paź 2008, 05:16
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Pytania ankiety nie są szokujące ale wyniki mogą nas zaszokować - jeśli komunikacja się poprawi i zostaniemy do nich dopuszczeni.

Skoro większość nie będzie mogła się wypowiedzieć w ankiecie to udostępniam ten topik dla tych co chcą się wypowiedzieć w temacie komunikacji.

Gdyby bardzo chcieli to już teraz mogliby to umożliwić na swojej stronie internetowej , bez pośrednictwa PENTORA.  Chyba  rok temu wypełniałem jakąś anonimową ankietę na stronach MF dotyczącą nowej aplikacji - a więc narzędzie jest  tylko by pytania zaskakiwały dowcipem.

Z przytoczonej przez SZKOTa relacji wynika iż do AP dochodzą słuchy o słabej drożności kanałów komunikacyjnych.  A cóż to za problem w czasach internetu.  Wystarczy spełnić nasz postulat - udostępnić centralne forum  ( może kilka ?)  i  po kłopocie.

O zadowoleniu z pracy w us nie będę się rozwodził bo na tym forum jest bez liku topików na ten temat.  
O zadowoleniu z zarobków też ...

Sprzeciwiam się sugerowanym w pytaniach umundurowaniu służbowemu. Jak byście się czuli pracując w koszarach ? A klienci ... brrr.

Długopisy by się przydały ... na kancelarii bo tam "ginie" ich niekiedy kilka dziennie przy dużym ruchu. Powinny mieć koniecznie telefon podatkowej infolinii i adres strony internetowej urzędu a jak się zmieści to i może być podobizna Jana Vincenta z tajemniczym uśmiechem na ustach.

02 paź 2008, 20:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]