Wobec tego, że pierwsza część tytułu tego tematu jest już nieaktualna, wnioskuję o jego zamknięcie ( tematu oczywiście ). Proponuję - dajmy już temu panu spokój !.
temat nieaktualny ale ten pan i tak odstawi numer z seri "powstał jak Feniks z popiołów"
08 sty 2010, 12:37
Dyr. Henryk Świniarski
Człowieku WIĘCEJ WIARY W LUDZI a nie POTĘPIANIA i OBRAŻANIA INNYCH ! Spotkałem Pana Dyr. H.Świniarskiego po raz pierwszy we Wrocławiu (16.09.2009 r.). Bardzo miły i sympatyczny gość.
08 sty 2010, 12:55
Dyr. Henryk Świniarski
Znam bardzo miłych i sympatycznych ludzi, którzy równie elegancko potrafią wbić nóż w plecy.
08 sty 2010, 14:07
Dyr. Henryk Świniarski
Trzeba powiedzieć że Henryk, być może nieświadomie a może nawet wbrew sobie, dokonał prawdziwej rewolucji w skarbówce - mam na myśli "nieszczęsne" egzaminy na naczelników oraz mierniki ogólnopolskie oparte na jasnych kryteriach dla wszystkich urzędów. Bez względu na faktyczny przebieg egzaminu, została bardzo wysoko podniesiona poprzeczka - jeden egzamin dla wszystkich oraz czytelne zasady oceniania pracy. Bez względu na intencje, których nie znam, był to ogromny krok naprzód. Bo możemy wprost pisać który naczelnik którego urzędu dostał się na fotel "psim swędem" a który naczelnik stracił pracę pomimo bardzo dobrych wyników w porównaniu z naczelnikiem z drugiego końca Polski.
Zobaczymy na co stać jego następcę... może to będzie tylko kolejne nazwisko które zapomnimy następnego dnia po dymisji?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
08 sty 2010, 14:34
Dyr. Henryk Świniarski
Madagaskar
Wobec tego, że pierwsza część tytułu tego tematu jest już nieaktualna, wnioskuję o jego zamknięcie ( tematu oczywiście ). Proponuję - dajmy już temu panu spokój !.
Albo usunąć pierwszą część i zmienić temat na "Świniarski"
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
08 sty 2010, 18:07
Dyr. Henryk Świniarski
Ciekawe czemu nie wykopał Zejmowej, która zapewniła mu wylot z is w Katowicach? Głupio pytam wylot był /co prawda opóźniony ale/ do Warszawy.
08 sty 2010, 19:52
Dyr. Henryk Świniarski
Monitoring
Ten nowy MM awansował za komuszkiej kadry. Cóż, nadal czekam na powyborczy KAS 2.
ty lepiej powiedz jak to wygląda w Woj. Lubelskim, jak to ,,, PA lik men ,, na swoich zamienił z Biapol Sp. Z o.o. , z-ce DIS J. E. ( alias. jednoręki Bandyta ) i reszta Biłgoraja. Przepraszam za pisownię widocznie się pomyliłem.
08 sty 2010, 22:00
Dyr. Henryk Świniarski
A dajcie już człowiekowi spokojnie odpoczywać na zasłużonej emeryturze.Mało to już przeszedł kiedy rządziło "prawo" i "sprawiedliwość" (nie tylko zresztą on) i przez ostatni rok?!
Dodano: Pią Sty 08, 2010 11:36 pm
oczywiście mam na myśli PanaH.Ś a nie PALIK mena.
08 sty 2010, 23:34
Dyr. Henryk Świniarski
Skoro ludzie coś tak piszą z tą nienawiścią to muszą w takim razie mieć powody. Ja tylko słyszałem, lecz nie oceniam człowieka skoro go nie znam. Może Ty już znasz go tego dobrego i odmienionego i takie przypadki znam, gdzie ludzie po przejściach zmieniają się i są jak do rany przyłóż
Mali zakompleksieni ludzie którzy tak na prawdę nic poza tym że im się nie poddał będąc Naczelnikiem w Sosnowcu cały czas psioczą na niego.(Mowa oczywiście o nowym Naczelniku w Zabrzu). Jak ktoś coś wie konkretnie to niech napisze i się przede wszystkim pod tym podpisze. A swoją drogą pracownicy w Zabrzu powinni jasno powiedzieć komu na naprawdę przeszkadza obecny NUS moim skromnym zdaniem za tym stoi PIS(i SOLIDARNOŚĆ)
09 sty 2010, 09:15
Dyr. Henryk Świniarski
Drago
Trzeba powiedzieć że Henryk, być może nieświadomie a może nawet wbrew sobie, dokonał prawdziwej rewolucji w skarbówce - mam na myśli "nieszczęsne" egzaminy na naczelników oraz mierniki ogólnopolskie oparte na jasnych kryteriach dla wszystkich urzędów. Bez względu na faktyczny przebieg egzaminu, została bardzo wysoko podniesiona poprzeczka - jeden egzamin dla wszystkich oraz czytelne zasady oceniania pracy. Bez względu na intencje, których nie znam, był to ogromny krok naprzód. Bo możemy wprost pisać który naczelnik którego urzędu dostał się na fotel "psim swędem" a który naczelnik stracił pracę pomimo bardzo dobrych wyników w porównaniu z naczelnikiem z drugiego końca Polski.
Zobaczymy na co stać jego następcę... może to będzie tylko kolejne nazwisko które zapomnimy następnego dnia po dymisji?
OJ oj oj skoro były egzaminy powodem podniesienia poprzeczki,to dlaczego powołujemy na NUS tych, którym poprzeczka spadła. Tj. mistrzostwo świata bez żadnego wyniku.
09 sty 2010, 13:49
Dyr. Henryk Świniarski
Nie róbcie cyrku i nie wybielajcie Pana H.Ś. Byłem dwukrotnie na egzaminie ustnym na NUS-a. Nie rozumiem dlaczego nie odszedł na emeryturę - nie wiem czy zasłużoną, ale emeryturę - wcześniej przed kolejnymi ustnymi.
Ostatnio edytowano 09 sty 2010, 21:52 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki
09 sty 2010, 17:28
Dyr. Henryk Świniarski
A tak prawdę mówiąc to nie sam Świniarski powoływał i nie przepuszczał NUS po zdanych egzaminach. Pieczę nad tym trzymał Parafian..., a w dodatku wtórowała Ewcia Z.......a. Jak Premier Donald Tusk chce pokazać, że jest normalnie to niech uporządkuje górę, która mu robi złowrogą robotę. Wiem, że związki dopominały się uczestnictwa w konkursach jako obserwator, ale przecie ich nie dopuszczono bo, bo prawo nie zezwala. Ale to prawo i sposób przeprowadzania konkursów wymyślili oni sami. Sami dla siebie lub swoich potrzeb. Może tak wiecie w jaki sposób załatwić sprawę "być albo nie być NUS -em" bo ja.... w odpowiednim czasie .... Chciałbym widzieć notesik Pana ............ w którym jest zapisane kto ma zostać, a kto idzie na odstrzał i ani konkurs, ani święty Bże nie pomoże. Fikcja, chyba że nie było Cię w notesiku.
Ostatnio edytowano 09 sty 2010, 21:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki
09 sty 2010, 19:27
Dyr. Henryk Świniarski
Ja też uważam, że Ewcia robi złą robotę - jak któryś z NUS-ów coś przeskrobie nawet PO-wski zamiast wyciągnąć konsekwencje, to zamiata pod dywan lub daje izbie, by zamiotła. Ale nie wszystko da się zamieść. Ha ha ha.
Ostatnio edytowano 09 sty 2010, 21:51 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
literówki
09 sty 2010, 21:15
Dyr. Henryk Świniarski
Czytam te wszystkie posty od dłuższego czasu i myślę, że czas wreszcie się odezwać. Jeśli chodzi o władzę H. świniarskiego w US Zabrze to nie wiem czy ktoś ma mu z tego urzędu cokolwiek do zarzucenia? przynajmniej był tu porządek i był On szefem z prawdziwego zdarzenia.( może zaprzeczyć tylko ktoś , kto sam nie jest w porządku)a teraz obecnie panujący A. Konewka moim zdaniem jest jak najbardziej na miejscu. Jest to konkretny facet, który wie czego chce. Życzę mu powodzenia oraz tego żeby wreszcie z niego "zeszli" Ci którym się nie udało załapać na to miejsce.