Teraz jest 05 wrz 2025, 13:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Dyr. Henryk Świniarski 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 wrz 2009, 15:19

POSTY        16
Post Dyr. Henryk Świniarski
Nadir                    

emilka38                    

Nowemu Szefowi Administracji Podatkowej Maciejowi Młodzikowskiemu, w związku z awansem wszystkiego najlepszego!!! Znam Macieja kilkanaście lat, jest pracowity, uczciwy, apolityczny... właściwy człowiek, na właściwym miejscu... Pozdrawiam

Trzymamy kciuki! :brawa:

Ja tam nie wierzę w uczciwe nominacje, bez konkursów, apolitycznych uczciwych ludzi
Takie awanse zawsze były szemrane! :stop:

07 sty 2010, 08:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 12:14

POSTY        7
wszystkie awanse, które Ciebie Skarbek nie dotyczą są szemrane - jejku jaki Ty lub Ta jesteś nieszczęśliwy i biedny.

07 sty 2010, 09:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2009, 11:11

POSTY        11
n1989                    

wszystkie awanse, które Ciebie Skarbek nie dotyczą są szemrane - jejku jaki Ty lub Ta jesteś nieszczęśliwy i biedny.

Niestety na świecie jest sporo takich ludzi  :rolleyes:

07 sty 2010, 10:12
Amator
Własny awatar

POSTY        16
n1989                    

Na awanse nie narzekam, ostatnio wygrałem pewien konkurs  :D i jestem szczęsciarzem. Nie wiem dlaczego kierujesz nasze rozważania w tym kierunku.
Ja tylko stwierdziłem, że zgodnie z przepisami powinien odbyć się konkurs, a kandydat nie może zostac powołany tak jak został namaszczony Świniarski, no chyba że był twoim idolem.

07 sty 2010, 11:26
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 12:14

POSTY        7
był takim samym idolem dla mnie jak Ty SKARBEK czyli żadnym , po prostu chodzi o to że z góry kasuje się ludzi - polskie piekiełko !

07 sty 2010, 14:35
Amator
Własny awatar

POSTY        16
n1989                    

był takim samym idolem dla mnie jak Ty SKARBEK czyli żadnym , po prostu chodzi o to że z góry kasuje się ludzi - polskie piekiełko !

Nikogo nie kasuję. Tylko dbam o wysokie standardy rządzących. Może sam chcę awansowac na to stanowisko. A ty n1989 jesteś fanem namaszczonego nowego dyrektora, czy co?

07 sty 2010, 14:49
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

Zmiany w ministerstwie finansów
Izabela Kacprzak 07-01-2010, ostatnia aktualizacja 07-01-2010 13:52

Henryk Świniarski, odpowiedzialny za nadzór nad skarbówkami w Polsce odszedł nagle z Ministerstwa Finansów - dowiedziała się "Rz"
- Z panem Henrykiem Świniarskim, w związku ze złożonym oświadczeniem woli o przejściu na emeryturę, został rozwiązany stosunek pracy z dniem 31 grudnia 2009 r. - informuje "Rz" Magdalena Kobos, rzeczniczka resortu.
Świniarski od lutego 2008 r. był dyrektorem Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów. Odpowiadał za pracę wszystkich urzędów i izb skarbowych w Polsce.
Kobos zapewnia, że krytyczne publikacje "Rz" nie miały znaczenia w rezygnacji z pracy Świniarskiego.
Przypomnijmy. Trzy miesiące temu "Rz" opisała kulisy wyboru nowych naczelników skarbówki. Nominacji nie otrzymało 11 osób, choć konkursy wygrali. Dlaczego? Bo nie mili zaufania wiceministra finansów Andrzeja Parafianowicza. Szefem komisji konkursowej był Henryk Świniarski.
Zaufanie wiceministra Parafianowicza miał natomiast Andrzej Konewka, były naczelnik skarbówki z Sosnowca dziś rządzący w Zabrzu, choć - co jest ewenementem - nie startował na to stanowisko. Zaproponował mu to osobiście dyrektor Świniarski.
Trzy lata temu - jak ujawniła "Rz" - Konewka stracił stanowisko za poważne nieprawidłowości w urzędzie. Tak się składa, że jego przełożonym był Świniarski, wtedy dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach.
Jak informuje Kobos, wakat na stanowisku dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów w chwili obecnej nie jest obsadzony.
- Do czasu wyłonienia w drodze konkursu nowego dyrektora, dodatkowe zadania polegające na podejmowaniu czynności zapewniających prawidłowe działanie Departamentu Administracji Podatkowej zostały powierzone Maciejowi Młodzikowskiemu - mówi rzeczniczka ministerstwa finansów.
Rzeczpospolita OnLine

http://www.rp.pl/artykul/416253_Zmiany_ ... nsow_.html

07 sty 2010, 15:00
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
fiu fiu emerytura...a wiewiórki mówiły o Katowicach lub Krakowie ;)

07 sty 2010, 18:49
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
inspektor                    

Zmiany w ministerstwie finansów
Izabela Kacprzak 07-01-2010, ostatnia aktualizacja 07-01-2010 13:52

Henryk Świniarski, odpowiedzialny za nadzór nad skarbówkami w Polsce odszedł nagle z Ministerstwa Finansów - dowiedziała się "Rz"
- Z panem Henrykiem Świniarskim, w związku ze złożonym oświadczeniem woli o przejściu na emeryturę, został rozwiązany stosunek pracy z dniem 31 grudnia 2009 r. - informuje "Rz" Magdalena Kobos, rzeczniczka resortu.
...

http://www.rp.pl/artykul/416253_Zmiany_ ... nsow_.html

:nonono:  przecież taka zbieżność to tylko "czysty przypadek"  :wysmiewacz:

07 sty 2010, 20:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2009, 23:01

POSTY        20
Uważam, że Pan Henryk Świniarski był całkiem niezłym szefem i szkoda, że już nas zostawił. Nie rozumiem dlaczego tyle złośliwości i nienawiści w niektórych wypowiedziach. A Pani Izabela Kacprzak sądząc po jej artykułach - jest wybitną fanką PIS i niedoszłej Pani Naczelnik z Zabrza-potencjalnej pretendentki do "tronu" naczelnika w tamtejszym urzędzie. Obie Panie przy udziale jeszcze kilku osób, nieustannie dążą do obalenia rządów obecnego Naczelnika A Konewki i ich przejęcia. Od pracowników US w Zabrzu wiem, że są zadowoleni z obecnego, panującego tam Naczelnika A Konewki, tylko nieliczna grupa, przychylna "niedoszłej" naczelniczce z PIS bardzo szumi.
A na marginesie - to Pani Izabela Kasprzak zanim coś napisze powinna dokładnie zapoznać się z tematem, który chce poruszyć. Wie, że gdzieś dzwonią, ale nie wie w którym kościele.   :nonono:

08 sty 2010, 01:18
Zaawansowany

REJESTRACJA04 paź 2007, 08:37

POSTY        30
liss                    

Uważam, że Pan Henryk Świniarski był całkiem niezłym szefem i szkoda, że już nas zostawił. Nie rozumiem dlaczego tyle złośliwości i nienawiści w niektórych wypowiedziach. A Pani Izabela Kacprzak sądząc po jej artykułach - jest wybitną fanką PIS i niedoszłej Pani Naczelnik z Zabrza-potencjalnej pretendentki do "tronu" naczelnika w tamtejszym urzędzie. Obie Panie przy udziale jeszcze kilku osób, nieustannie dążą do obalenia rządów obecnego Naczelnika A Konewki i ich przejęcia. Od pracowników US w Zabrzu wiem, że są zadowoleni z obecnego, panującego tam Naczelnika A Konewki, tylko nieliczna grupa, przychylna "niedoszłej" naczelniczce z PIS bardzo szumi.
A na marginesie - to Pani Izabela Kasprzak zanim coś napisze powinna dokładnie zapoznać się z tematem, który chce poruszyć. Wie, że gdzieś dzwonią, ale nie wie w którym kościele.   :nonono:

Skoro ludzie coś tak piszą z tą nienawiścią to muszą w takim razie mieć powody. Ja tylko słyszałem, lecz nie oceniam człowieka skoro go nie znam. Może Ty już znasz go tego dobrego i odmienionego  :D i takie przypadki znam, gdzie ludzie po przejściach zmieniają się i są jak do rany przyłóż :)

08 sty 2010, 09:04
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Heniu nie odchodź! Kochamy Cię.

08 sty 2010, 09:43
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 08:01

POSTY        396
liss                    

Uważam, że Pan Henryk Świniarski był całkiem niezłym szefem i szkoda, że już nas zostawił. Nie rozumiem dlaczego tyle złośliwości i nienawiści w niektórych wypowiedziach. [...]
Od pracowników US w Zabrzu wiem, że są zadowoleni z obecnego, panującego tam Naczelnika A Konewki, tylko nieliczna grupa, przychylna "niedoszłej" naczelniczce z PIS bardzo szumi.
[...]

Może na forum zrobimy konkurs o nagrodę im. trenera II klasy Jarząbka?
Kandytatów jest sporo, jest więc z czego wybierać ;)

Ktoś jeszcze przelicytuje tę wypowiedź po jakże nieodżałowanym "apolitycznym fahofcó"?

08 sty 2010, 10:14
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Wobec tego, że pierwsza część tytułu tego tematu jest już nieaktualna, wnioskuję o jego zamknięcie ( tematu oczywiście ). Proponuję - dajmy już temu panu spokój !.

08 sty 2010, 11:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 116 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona