I zamrożeniu wynagrodzeń także w 2014 roku. Nagrody NUS I kw. 2013 roku dolnośląskie:
Załącznik:
Wrocław-nagrody.GIF
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
03 wrz 2013, 04:27
Re: Nagrody DIS i DUKS
gosciu - kto nigdy nie musiał podjąć sie tego, o czym napisałeś, nie zrozumie, o czym piszesz. Do mnie to też dotarło dopiero wtedy, kiedy właśnie takie problemy stanęły przede mną... Z boku, a raczej z dołu, to zupełnie inaczej wygląda... Zdecydowanie prostszy niezadowolony klient do przetrwania niż urzędnik do zarządzania... Sprawdzone empirycznie!
03 wrz 2013, 06:00
Piszecie na forum o wysokości nagród przyznanych dla naczelników, ja akurat wiem ,ze w naszym urzędzie NU nigdy nie bierze przyznanej nagrody tylko jej połowę, po to aby pracownicy dostali więcej
03 wrz 2013, 06:51
Nagrody NUS dolnośląskie 2011 rok
Załącznik:
wrocław2011.GIF
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
03 wrz 2013, 06:55
Nagrody NUS w woj mazowieckim w 2012 i 2013 roku
Załącznik:
warszawa 2012.GIF
Załącznik:
warszawa2013-1.GIF
Załącznik:
warszawa2013-1.GIF
03 wrz 2013, 07:56
pluczki2009
Piszecie na forum o wysokości nagród przyznanych dla naczelników, ja akurat wiem ,ze w naszym urzędzie NU nigdy nie bierze przyznanej nagrody tylko jej połowę, po to aby pracownicy dostali więcej
Pochwal się skąd jesteś dobry człowieku ,niech ten światły czyn twojego NUS-a za pośrednictwem tego forum rozgłoszony będzie we wszystkich organach JVR wzdłuż i wszerz, żeby inne psiajuchy zrobiły podobnie. ECCE HOMO - pierwszy powiem pochylając czoło, by lepiej się żyło tym co na dole
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
03 wrz 2013, 10:13
Grisza00
No i co z tego, że Podatnik Cię zbluzga, że powie Ci żeś idiota i imbecyl. Napisz proszę co z tego?
Z przykrością Cię informuję, ale nikt, nigdy mnie nie zbluz... W zależności od sytuacji albo odłożyłabym słuchawkę albo wyszła. Takie "kwiatki" znam z opowieści innych.
Grisza00
Nie wiem gdzie i czego Ciebie uczyli, ale tak już jest, że osoba na wyższym stanowisku ma za zadanie zorganizować pracę innym osobom (podległym), aby osiągnąć cele organizacji.
Moja "pierwsza osoba na wyższym stanowisku" nigdy mi nie organizowała pracy, bo nie ma za bardzo o niej pojęcia. Dokładnie tak samo "kolejna i jeszcze kolejna osoba na jeszcze wyższym stanowisku". Mają jakieś pojęcie, że coś takiego jest. Jak mam problem to radzę sobie sama. Ponadto to ja piszę pisma za "pierwszą osobę na wyższym stanowisku", bo sobie nie daje rady. Kuriozum, prawda?
Grisza00
Pamiętaj, że my jesteśmy dla podatników, nie na odwrót. Każdy kowalski ma prawo być wkurzony na obowiązujący system, a w US praca polega m.in. na branie na klatę takich problemów. Za to nam ktoś płaci.
No, nie! Ja nie jest dla podatników i nikt mi za bycie niewolnikiem nie płaci. Jestem pracownikiem i człowiekiem i jako takiemu (takiej ) należy mi się szacunek. Jak Kowalski ma ze sobą problem to są odpowiednie gabinety... Kiedyś byłam świadkiem w innym urzędzie jak pan dobrze po 65. beształ dwie młode dziewczyny w okienku (byłam tam prywatnie) mimo, że obie grzecznie tłumaczyły mu co powinien wpisać (pan się uparł, żeby mu podały imię i nazwisko naczelnika, a nie jakieś "naczelnik urzędu...". Ty pewnie pomyślałbyś, że po to są, a ja się wtrąciłam i stanęłam w ich obronie.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
03 wrz 2013, 18:56
Re: Nagrody DIS, DUKS i NUS
Województwo lubuskie, dane za kilka lat:
Załącznik:
lubuskie1.GIF
Załącznik:
lubuskie2.GIF
Załącznik:
lubuskie3.GIF
07 wrz 2013, 05:34
Ciekawym jakie to wyniki pracy były za III i IV kwartał 2010 roku Można rzec, że NUS-y dołują od tamtej POry
07 wrz 2013, 09:12
Czyli dyrektorom i naczelnikom nagrody należą się jak psu buda, a pracownikom to już co łaska. Myślałam, że urząd to praca zbiorowa i wszyscy pracują na wynik urzędu, ale to chyba utopia.
07 wrz 2013, 10:31
W moim US "jak psu buda" należą się premie tylko wybranym komórkom, kierowanym przez przydupasów. Reszta komórek dostaje jakieś ochłapy jak coś zostanie po podziale dla ww. Oczywiście w tych pozostałych komórkach dostają nie wszyscy, bo jak mawia nasza pani i władca: to od niej zależy czy ktoś dostanie czy nie, bo to ona ocenia "szczególne osiągnięcia w pracy". I to, że kierownicy tych "gorszych" komórek wysuwają swoje propozycje to nic nie znaczy, bo władczyni zawsze znajdzie jakieś ale żeby nie dać nic komuś kto jej nie pasuje, bo np. nie wchodzi jej w , nie donosi lub nie jest ogólnie mówiąc "swój" A i jeszcze jedno: jak któryś kierownik ( ten nie ze swoich) za bardzo broni pracowników - to sam też nie ma co liczyć na żadną kasę.
07 wrz 2013, 17:49
Wniosek - szefowie zawsze mają "szczególne osiągnięcia w pracy".
07 wrz 2013, 20:10
Ciągle piszecie o nagrodach przyznanych warto byłoby pokusić się o informację na temat nagród wypłaconych, uwierzcie mi są spore różnice,pozdrawiam
09 wrz 2013, 07:16
pluczki2009
Ciągle piszecie o nagrodach przyznanych warto byłoby pokusić się o informację na temat nagród wypłaconych,uwirzcie mi są spore różnice,pozdrawiam
Jeżeli nagroda została przyznana, to pracownik powinien ją otrzymać. Jeżeli nie otrzymał, to ma roszczenie w stosunku do pracodawcy, bo mu się pieniądze należą.