Protestującym przeciwko obniżce płac zamknie się usta kodeksem etyki
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
23 lis 2011, 20:29
Re: Czy będzie obniżka płac w urzędach?
anti
"Piękne" zaproszenie. Tam by cię silniczku przyjęli, bez takich uwag
I słusznie, bo ja, jak czuję się gościem, a nie gospodarzem, to serwuję gospodyni kwiaty, a nie krytyczne uwagi Dlatego mnie lubią ... wszędzie Korpus służby cywilnej, to brzmi dumnie, ale z tego tytułu wynikają również prawa, a nie tylko obowiązki. Skoro prawa przestrzegane nie są, to i obowiązki kiepsko wypadają
23 lis 2011, 23:07
silniczek
Dlatego mnie lubią ... wszędzie ;)
Samochwała w kącie stała I wciąż tak opowiadała: "Zdolna jestem niesłychanie, Najpiękniejsze mam ubranie, Moja buzia tryska zdrowiem, Jak coś powiem, to już powiem, Jak odpowiem, to roztropnie, W szkole mam najlepsze stopnie, Śpiewam lepiej niż w operze (...) A ja jestem - samochwała!"
Jan Brzechwa - SAMOCHWAŁA
24 lis 2011, 09:08
anti Był też Stefek Burczymucha - Marii Konopnickiej: O większego trudno zucha, Jak był Stefek Burczymucha, - Ja nikogo się nie boję! Choćby niedźwiedź… to dostoję! (...) Nie zauważyłeś ?!
24 lis 2011, 10:03
Uważam, że powinna być wręcz oddolna inicjatywa, aby nam - skarbowcom obniżyć wynagrodzenie. Całe społeczeństwo ponosi ciężar reform to my też powinniśmy. Ale nam będzie lżej - po tych gigantycznych podwyżkach jakie otrzymujemy co roku co najwyżej trochę mniej odłożymy ....
25 lis 2011, 07:30
Ja też uważam, że powinniśmy sami zaproponować obniżkę płac. Przecież zarabiamy więcej niż inni...
Ha! Ja na pewno zarabiam więcej niż mieszkańcy w mojej klatce: Dajmy na to pan Henio - hydraulik spod 4... Chociaż nie... Ostatnio mi mówił, że 2 500pln lekko na miech wyciąga... To może pan Marek z 3 piętra. Jest magazynierem w hurtowni słodyczy. Niee... też nie... właśnie kupił sobie focusa w salonie... A może ta samotna nauczycielka W-F? ... Odpada. Mówiła kiedyś, że teraz jej się powodzi, bo po podwyżkach ma 80 tys. przychodu na rok... Eeee... coś jest nie tak... Wiem! Może pan Stanisław z 3 piętra? No... raczej nie, bo jest emerytowanym policjantem... itd. itp. Krótko mówiąc nie znalazłem nikogo spełniającego kryteria poza jednym gościem, który postanowił olać system i nie pracuje, pije a może nawet coś gorszego robi.
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
25 lis 2011, 08:54
Jakoś nigdy moim celem życiowym nie było zarabianie najwięcej ze wszystkich, ale mam wrażenie, że coś jest nie tak! Zwłaszcza, że wszyscy moi sąsiedzi tak ochoczo opowiadają mi o swoich zarobkach nie kryjąc nuty żalu w głosie, ponieważ uważają, że zarabiają zdecydowanie mniej ode mnie Żebym wiedział, że oni wiedzą jak mi jest różowo i żeby zawsze biorąc pensję miał ich zabiedzone twarze przed oczami. Co tam sąsiedzi! Nawet najbliższa rodzina nie wierzy w to, ile zarabiam. Kiedy pokazuję im pasek , patrzą na mnie jakbym im bajkę o Czerwonym Kapturku zaczął opowiadać
Dziękuję mediom za wykreowanie tak mocnego wizerunku. Teraz mogę śmiało iść do banku po kredyt.
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
25 lis 2011, 09:09
oen
Dziękuję mediom za wykreowanie tak mocnego wizerunku.
Fakt, powinniśmy być "wdzięczni" dziennikarzom , lepszego PR nikt nam nie zrobi
25 lis 2011, 12:30
Ja dziękuję za ten PR. Niech lepiej dziennikarze wezmą się za milionerów futbolowych bez sukcesów.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
27 lis 2011, 22:57
Anti
silniczek
Co Ty więc tutaj robisz?! Guza szukasz?!
"Piękne" zaproszenie. Tam by cię silniczku przyjęli, bez takich uwag
Zostałeś przyjęty bez takich uwag bo widać mówisz zgodnie z linią: PIS - be, PO - ok! Właśnie przed chwilą odwiedziłem dawnych współinterlokutorów i muszę przyznać z podziwem że wszyscy tam mówią jednym językiem! Językiem miłości. Do PO. A ostatnio i do RPP - też krzyż w sejmie jest (niektórym) solą w oku. Orzełek na koszulkach reprezentacyjnych chyba też im obojętny bo pomijają milczeniem. Prawdziwi kibice. I słusznie. Nie orzełek, a zawodnik gra! I kryzysu nie ma, za to jest Zielona Wyspa, a wszystkim żyje się lepiej.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
09 gru 2011, 19:42
Czym się różni urzędnik od balkonu??
Balkon jest w stanie utrzymać całą rodzinę
11 gru 2011, 09:24
Może najpierw wyrównanie do innych?
...informacja podana przez jednego z byłych stronników prezesa (Lato). Według niego, sprzątaczka w PZPN ma zarabiać 4,5 tys. zł.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
11 gru 2011, 09:52
Re: Nie chcemy pracować aż do śmierci!
Pracownicy budżetówki przeszli przez Madryt
Centrum Madrytu było miejscem manifestacji pracowników sfery budżetowej. Przyczyną protestu jest kolejny plan oszczędnościowy rządu, który o 7 proc. obniża pensje budżetówki, podnosi podatki i zmniejsza zasiłki dla bezrobotnych.
Do udziału w manifestacji zachęciły portale społecznościowe. Uczestnicy protestu chcieli rozbić namioty pod budynkiem parlamentu, jednak policja zagrodziła im drogę. Kilkutysięczny tłum skierował się w stronę centralnych ulic miasta.
Wśród maszerujących byli urzędnicy, lekarze, nauczyciele i strażacy w pełnym umundurowaniu i w wozach strażackich. Maszerowali również policjanci. Ich koledzy na służbie, którzy pilnowali manifestujących, na znak poparcia zdjęli kaski i pokazali twarze. – Apelujemy o masowe wiece i manifestacje – informował jeden z uczestników marszu. Dziś przedstawiciele sfery budżetowej mają stworzyć wspólny front działań i zaplanować protesty na cały tydzień.