Teraz jest 05 wrz 2025, 13:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Oflagowanie - kto i gdzie nie pozwolił 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:25

POSTY        75

21 lis 2006, 08:56

REJESTRACJA29 paź 2006, 19:21

POSTY        51
Czy aby mieć potwierdzenie odmowy, należy zwracać się na piśmie do pracodawcy, czy do administratora budynku, jeżeli są różni w stosunku do wyrażenia zgody na zawieszenie flag?

Ostatnio edytowano 21 lis 2006, 11:37 przez Cronn, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2006, 10:04
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->SK/101/2006                                                              Radom, dnia  2006-11-21

Pani
Danuta Lesiak
Naczelnik Urzędu Skarbowego
Warszawa - Bielany
01-844 WARSZAWA
ul. Skalbierska 5

W związku z przekazaną Radzie Sekcji Krajowej informacją, że nie zezwoliła Pani na oflagowanie budynku położonego w Warszawie ul. Skalbierska 5 uprzejmie proszę o informację na temat powodów takiego działania.
Jeżeli byłaby to prawda, sytuacja taka nosi wszelkie znamiona utrudniania zgodnej z prawem działalności związkowej (uniemożliwienie wykonania uchwały Ra-dy Sekcji Krajowej w sprawie oflagowania budynków administracji skarbowej) i pod-legać może sankcjom określonym w postaci grzywny lub kary ograniczenia wolności.
Z uwagi na powyższe uprzejmie proszę o potraktowanie sprawy jako pilnej i przesłanie nam odpowiedzi w terminie 7-miu dni od daty otrzymania niniejszego pi-sma. Brak wyczerpującej odpowiedzi we wskazanym terminie spowoduje konieczność przekazania sprawy do właściwych organów.

z up. Rady Sekcji Krajowej
  PRZEWODNICZĄCY
                                                                Tomasz Ludwiński<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

21 lis 2006, 11:43
Zobacz profil WWW
Własny awatar
Do CRONN: Zwracajcie się do pracodawcy - on jako najemca powinien uzgodnić z administratorem sprawę wywieszenia flag czy banerów.
Jeżeli pracodawca odmówi powołując się np. na decyzję administratora, zaś na budynku są miejsca np. do wywieszania flag z okazji świąt państwowych (nie wyobrażam sobie, aby na urzędach takich miejsc nie było) trudno będzie pracodawcy podać realną, czy choć prawdowpodobną przyczynę odmowy - to z kolei spowoduje skierowanie przez RSK sprawy do prokuratur.
Nie obowiązują tu w zasadzie żadne terminy administracyjne - inaczej wymiana pism trwałaby niekiedy dłużej, niż sam protest. Przykładowy 7-dniowy termin, jaki został podany Naczelnik z Bielan jest jedynie wynikiem naszej dobrej woli w celu, być może, polubownego załatwienia sprawy.
Bulwersować może fakt łamania wolności Konstytucyjnych (o ile się potwierdzi) przez kierowników jednostek powołanych, co do zasady, do przestrzegania prawa. Dlatego RSK traktuje sprawę poważnie i każdy taki przypadek zostanie skierowany do prokuratury.
Żadnym tłumaczeniem nie jest, że wywierano na pracodawcę naciski czy nawet wydawano polecenia, jeśli są one niezgodne z prawem.

Ostatnio edytowano 21 lis 2006, 18:16 przez arturciesielski, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2006, 15:08
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Działające w moim urzędzie zz nie protestują, ja popieram protest,
ale nie wiem jak mógłbym się do niego włączyć ?

To od CZEGO one są?!
Od zapisów na przydział cebuli???

21 lis 2006, 17:27
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska

Działające w moim urzędzie zz nie protestują, ja popieram protest, ale nie wiem jak mógłbym się do niego włączyć ?

Weź sobie urlop na 12.12.06r. i przyjeżdżaj do Warszawy!

Ostatnio edytowano 21 lis 2006, 18:16 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2006, 17:52
Site Admin

POSTY        2059

Przekazano mi informację, że na Urzędzie Skarbowym Warszawa-Bielany zawisły jednak od dziś flagi.

23 lis 2006, 16:21
Zobacz profil WWW
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 11:44

POSTY        4
Dzisiaj dostałem nieoficjalną wiadomość, że na Podkarpaciu zakazano (dyrektor IS?) wieszania flag na budynkach US-ów. Czy może to ktoś potwierdzić?

Ostatnio edytowano 23 lis 2006, 23:18 przez Darek, łącznie edytowano 1 raz

23 lis 2006, 17:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

<!--quoteo(post=2145:date=20. 11. 2006 g. 23: 19:name=Orka)--><div class='quotetop'>(Orka @ 20. 11. 2006 g. 23: 19) [snapback]2145[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Działające w moim urzędzie zz nie protestują, ja popieram protest,
ale nie wiem jak mógłbym się do niego włączyć ?

To od CZEGO one są?!
Od zapisów na przydział cebuli???
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Pewnie od lizania d... naczelnikowi.  :za2:

23 lis 2006, 17:25
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2006, 11:08

POSTY        2
<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Naczelnik US Warszawa Mokotów nakazała zdjęcie informacji o proteście oraz jego przyczynach, które umieszczone zostały z własnej inicjatywy przez pracowników (nie działają u nas związki zawodowe). Informacje wisiały u nas do piątku na każdej tablicy z informacjami dla podatników. Cóż cenzura (i czołobicie przed żelazną Zytą :( ) cały czas działa...<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 12:21 przez usmazowiecki, łącznie edytowano 1 raz

27 lis 2006, 11:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:13

POSTY        66
A u nas nie wiszą flagi. :( Nie wiem, dlaczego. Wszyscy to mają w nosie i czekają na cud.
O tempora, o mores!!!

Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 14:46 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

27 lis 2006, 12:30
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2006, 11:08

POSTY        2

A u nas nie wiszą flagi. :( Nie wiem, dlaczego. Wszyscy to mają w nosie i czekają na cud.
O tempora, o mores!!!

U nas zawisły flagi w środę i przez chwilę myślałem, że stał się cud i to z okazji protestu, ale szybko wyprowadziłem się z błędu... to była żałoba...

Może, Inspektorze, wysłać na alias sekretariatów US-ów w całej Polsce prośbę o wywieszenie informacji o proteście lub choć nie utrudnianie wywieszania takowej informacji?
Alias US-ów to us@mofnet.gov.pl.

Wątpię, czy to coś pomoże, ale może warto spróbować...

Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 14:48 przez usmazowiecki, łącznie edytowano 1 raz

27 lis 2006, 12:48
Site Admin

POSTY        2059

Skoro sami pracownicy nie chcą tego zrobić, nie zrobi tego też naczelnik.

27 lis 2006, 13:05
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Wszyscy to mają w nosie i czekają na cud.
O tempora, o mores!!!

Diablokrzyska o tym wie i dlatego nas :sex: .
Ludzie! Nikt za Was Waszym losem się nie zajmie. Mamy zarabiać w przyszłym roku mniej i tak będzie zawsze, jeśli będziecie "czekać na cud".

Ostatnio edytowano 27 lis 2006, 14:49 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz

27 lis 2006, 13:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona