Teraz jest 05 wrz 2025, 13:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona
Nagrody DIS, DUKS i NUS 
Autor Treść postu

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Re: Nagrody DIS i DUKS
ajed                    

Avacs, tak wierzę. Może dlatego, że znam dyrektorów i naczelników, którym niesłusznie postawiono zarzuty, a nawet oskarżono. Znam nawet NUS-a, który był niesłusznie aresztowany. To jest ryzyko, za które należy się większe wynagrodzenie.

Bez jaj. Cała praca wierchuszki sprowadza się tylko i wyłącznie do gadania. Nie ma żadnej możliwości by zarzuty postawiono wyłącznie NUS lub DIS bez oskarżenia szeregowego pracownika, który gdzieś tam się pomylił. Wierchuszka nie ma szans na popełnienie błędów, bo tak naprawdę poza gadaniem NIC NIE ROBI. Znasz inne przykłady, podaj proszę.

01 wrz 2013, 11:05
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
ajed                    

To jest ryzyko, za które należy się większe wynagrodzenie.

:rotfl:

Ajed
gdyby to była prawda to Rostowski nie powinien wyjść z więzienia wcześniej niż w 2030 roku.
A Tusk nie wcześniej niż w 2040 roku.

Przypominam, Art. 278. § 1. kk:

Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Czyli za 1 okradzenie jednej osoby można trafić do więzienia nawet na 5 lat.
To za  okradzenie 36 milionów osób?

Przypominam ostatni news (OFE i inne sprawy już nawet pomijam) "Pomyliliśmy się o 30 miliardów złotych."
30.000.000.000
Dziewięć zer!
Słownie: TRZYDZIEŚCI MILIARDÓW POLSKICH ZŁOTYCH.  <_<

01 wrz 2013, 20:45
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Woj. łódzkie

SK/543/2013                                                 Radom, 2013-08-01

Dyrektor
Izby Skarbowej
w Łodzi

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej uprzejmie proszę o udostępnienie informacji:
-naczelnicy których podległych urzędów skarbowych mieli przyznane nagrody za I i II kwartał 2013 roku (oddzielnie za każdy z tych kwartałów) i w jakiej kwocie.

Załącznik:
l1.GIF

SK/603/2013                                                 Radom, 2013-08-14
Dyrektor
Izby Skarbowej
w Łodzi

W związku z pismem KO/077-0029/13/35914 z 14 sierpnia 2013 roku uprzejmie informuje, że w piśmie SK/543/2013 z 1 sierpnia 2013 roku, zawarliśmy wniosek o informację publiczną w brzmieniu:
-naczelnicy których podległych urzędów skarbowych mieli przyznane nagrody za I i II kwartał 2013 roku (oddzielnie za każdy z tych kwartałów) i w jakiej kwocie.

Odpowiedź na ten wniosek nie została udzielona, gdyż nie otrzymaliśmy informacji,  naczelnicy których urzędów nagrody otrzymali i w jakiej kwocie (z treści naszego pisma wynika wyraźnie, że nie chodziło o kwotę zbiorczą nagrody, lecz kwoty nagród otrzymanych przez poszczególnych naczelników urzędów skarbowych). Prosimy zatem o uzupełnienie odpowiedzi poprzez podanie informacji, w jakiej wysokości otrzymali nagrodę poszczególni naczelnicy konkretnych urzędów skarbowych, albo wydanie decyzji odmownej w tej sprawie.

Załącznik:
l2.GIF

SK/604/2013                                                 Radom, 2013-08-14
Dyrektor
Izby Skarbowej
                                                w Łodzi

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie informacji publicznej:

1.        Ile wynosiła łączna kwota nagród przyznanych naczelnikom urzędów skarbowych woj. łódzkiego za poszczególne kwartały 2012 roku?
2.        Naczelnicy których urzędów mieli przyznane nagrody za poszczególne kwartały 2012 roku i w jakiej kwocie - należy podać, który naczelnik i jaką nagrodę miał przyznaną za poszczególne kwartały 2012 roku.
3.        Uzasadnień do nagród przyznanych naczelnikom urzędów skarbowych woj. łódzkiego za poszczególne kwartały 2012 roku oraz I kwartał 2013 roku.

Załącznik:
l3.GIF

Załącznik:
l4.GIF

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

01 wrz 2013, 21:36
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Nagrody dla NUS-ów też nie są jakieś powalające. Problem w tym, że  NUS-y i DUS-y otrzymują nagrody niemalże z automatu, podczas gdy - jak się ostatnio dowiedziałam - pracownik poniżej kierownika musi coś zrobić ponadto, żeby dostać nagrodę. Rzetelna, terminowa, sprawna 8-godzinna praca już nie wystarcza. Nawet większy nakład pracy w okresie akcji PIT też już nie wystarczy.

02 wrz 2013, 06:39
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
avacs                    

ajed                    

Bez jaj. Cała praca wierchuszki sprowadza się tylko i wyłącznie do gadania. Nie ma żadnej możliwości by zarzuty postawiono wyłącznie NUS lub DIS bez oskarżenia szeregowego pracownika,

Krótko mówiąc - mylisz się. Piszę wyłącznie o sprawach, które znam osobiście. Odpowiedzialność karną mieli ponieść wyłącznie NUS, Dis i ich zastępcy.

Co do min. Rostowskiego - to minister jest stanowiskiem politycznym. I osoba je zajmująca ponosi odpowiedzialność polityczną.

02 wrz 2013, 07:00
Amator

REJESTRACJA29 wrz 2011, 19:04

POSTY        15
Gdybyśmy chociaż uzyskiwali nagrody w takiej proporcji do swoich wynagrodzeń, w jakiej uzyskują je DIS i DUKS. Czekamy na dane dotyczące naczelników.

"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciwko władzy ludowej, niechaj będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie [...] w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia [...]"

02 wrz 2013, 07:16
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
ajed                    

Krótko mówiąc - mylisz się. Piszę wyłącznie o sprawach, które znam osobiście. Odpowiedzialność karną mieli ponieść wyłącznie NUS, Dis i ich zastępcy.

piszesz mieli ponieść czy ponieśli bo to istotna kwestia?

02 wrz 2013, 14:10
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Polokokta                    

W 6 znanych mi przypadkach postępowanie karne zostało po 2 latach umorzone. W 1 zapadł wyrok uniewinniający.

02 wrz 2013, 14:12
Znawca

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
W pełni zgadzam się z AJED'em. Ludzie czy te 5.000 PLN (brutto) to uważacie, że jest jakaś olbrzymia fortuna dla osoby, która jest organem egzekucyjnym i podatkowym w jednym. Niech nikt nie pisze, że NUS nie ma odpowiedzialności, bo niby kto odpowiada za dyscyplinę finansów publicznych w US i inne pierdoły. A w sprawie Amber, to kogo odwołali jakiegoś szeregowego pracownika??? NIE, poleciał NUS. Przecież taki NUS (wiem nie wszyscy) to ma do ogarnięcia parę wątków w zarządzanej przez siebie instytucji i jak chce to zrobić porządnie to musi się narobić (inna sprawa, że z opowiadań znam takich co wcale nie chcą), ale mając nadzieję, że moja NUS to przeczyta i skojarzy Nick to muszę przyznać, że ma zapierdziel jak sto pięćdziesiąt i się przykłada.

02 wrz 2013, 14:34
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
ajed                    

W 6 znanych mi przypadkach postępowanie karne zostało po 2 latach umorzone. W 1 zapadł wyrok uniewinniający.

czyli nie ponieśli a tylko utracili stołki w zawierusze politycznej, można powiedzieć, że walka o tron była bardziej brutalna niż zwykle  ;) potwierdza to znane przysłowie pszczół które mówi "kruk krukowi oka nie wykole" a tak z ciekawości jak się potoczyły dalej ich losy? już im wypłacono zaległe pieniążki czy dochodzą je po sądach?

02 wrz 2013, 19:00
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Grisza00                    

W pełni zgadzam się z AJED'em. Ludzie czy te 5.000 PLN (brutto) to uważacie, że jest jakaś olbrzymia fortuna dla osoby, która jest organem egzekucyjnym i podatkowym w jednym. Niech nikt nie pisze, że NUS nie ma odpowiedzialności, bo niby kto odpowiada za dyscyplinę finansów publicznych w US i inne pierdoły.  

No zdenerwowaliście mnie ździebko chłopaki (dziewczyny?)
A ja się kurna nie zgadzam!

Organem rzeczywiście jest...  ale zap...  ci na dole, w urzędach.
To oni dostają opierdziel od podatników ... za wszystko, za "pazerność fiskusa", za niespójne przepisy, na durne przepisy, za to że musiał postać na poczcie żeby coś odebrać.
Jakby tak raz jeden złożył na was skargę, że pismo nie poszło na pełnomocnika, a kolejny poskarżyłby się, że akurat poszło na pełnomocnika, jakby ktoś powiedział wam, że może na was napluć i nic mu nie zrobicie, to może zobaczylibyście jak się pracuje na dole. Za 2 tys. pensji i 100-300zł premii kwartalnej!
Widocznie obaj siedzicie w takim miejscu, że podatnika to widzicie czasami ... przez okno.

Grisza00                    

A w sprawie Amber, to kogo odwołali jakiegoś szeregowego pracownika?2 NIE, poleciał NUS. Przecież taki NUS (wiem nie wszyscy) to ma do ogarnięcia parę wątków w zarządzanej przez siebie instytucji i jak chce to zrobić porządnie to musi się narobić (inna sprawa, że z opowiadań znam takich co wcale nie chcą), ale mając nadzieję, że moja NUS to przeczyta i skojarzy Nick to muszę przyznać, że ma zapierdziel jak sto pięćdziesiąt i się przykłada.

Nie za długo pracuję w tej "firmie", ale jedno już wiem... wyrzucą, bo taki jest nakaz chwili, gawiedź trzeba czymś nakarmić, potem cichutko przechowają gdzieś  ;) , a potem posadzą na stołeczek w innym miejscu.

A z tym nick'iem Grisza00 to już pojechałeś!  :zygi:

02 wrz 2013, 19:23
Znawca

REJESTRACJA29 gru 2008, 07:52

POSTY        153
PINEJRO. No i co z tego, że Podatnik Cię zbluzga, że powie Ci żeś idiota i imbecyl. Napisz proszę co z tego? Nie wiem gdzie i czego Ciebie uczyli, ale tak już jest, że osoba na wyższym stanowisku ma za zadanie zorganizować pracę innym osobom (podległym), aby osiągnąć cele organizacji. Co Ty byś chciał, dostawać większe wynagrodzenie i nagrody niż NU? Bo na Tobie wyżywają się podatnicy? Jeśli takie jest twoje podejście, że ci z "dołu" mają więcej dostawać, niż ci z góry, to sorry, ale to nie ten system. A jak na Ciebie bluzgają, to może pójdź to swojego przełożonego i zaproponuj jakieś rozwiązanie w miarę posiadanych środków i zasobów, które spowodują, że nie będzie dochodziło do takich sytuacji. Ja już trochę pracuje ( od 1997 r.) trochę się naspotykałem z różnymi podatnikami. Pamiętaj, że my jesteśmy dla podatników, nie na odwrót. Każdy kowalski ma prawo być wkurzony na obowiązujący system, a w US praca polega m.in. na branie na klatę takich problemów. Za to nam ktoś płaci. Jak jest problem, to zawsze można spróbować w "kollcenter" i być wniebowziętym.
Co do nicka, to właśnie o yo chodzi. Przychodzę do szefostwa, przed wypłatą premii i stwierdzam, że w związku z tym terminem, bardzo ładnie dziś wygląda. Każdy normalny człowiek wie (ja i szefostwo), że w ten sposób się ŻARTUJE i specjalnie to mówię w obecności osób z innych działów. Jak komuś brak dystansu to reaguje właśnie tak jak Ty.

02 wrz 2013, 20:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 sie 2012, 08:36

POSTY        5
mam wrażenie że osoby które tak bardzo zazdroszczą tych nagród klierownictwu nie doswiadczyli sami jak się zarządzą choćby małym oddziałem ludzi, ciekaw jestem czy choćby zastępowali swojego kierownika w czasie jego  urlopu i musieli podejmować sami decyzje nie te merytoryczne (podatkowe) ale zwiazane z ludźmi, przydzielac zadania, egzekwować wykonanie ich, ja tego doswiadczyłem i powiem szczerze lepiej mieć kontakt z niezadowolonym podatnikiem niż (wydawałoby się) kolegami i koleżankami którzy czychaja tylko na to aby sie wam noga powinęła. Może to tylko ja miałęm takie doswiadczenie?

02 wrz 2013, 21:25
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
ajed                    

Co do min. Rostowskiego - to minister jest stanowiskiem politycznym. I osoba je zajmująca ponosi odpowiedzialność polityczną.

Fajna fucha! Można zadłużyć kraj na kilka pokoleń, jeszcze brać za to superkasę, a jak się zgubi 30 miliardów i kraj stanie na skraju bankructwa to się czmychnie do Londynu.
Fajna fucha!  pije-===[

michu1981                    

Gdybyśmy chociaż uzyskiwali nagrody w takiej proporcji do swoich wynagrodzeń, w jakiej uzyskują je DIS i DUKS. Czekamy na dane dotyczące naczelników.

Właśnie! Wtedy miałoby to ręce i nogi. a tak to DISom, DUKsom i NUSom po prostu się należy (w wysokości jak wyżej) a szaraczkom ewentualnie po 300 zł brutto (do wypłaty: 170 PLN) :zygi:
Przy zamrożonych piąty rok płacach.  :stop:

02 wrz 2013, 22:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona