____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
22 lis 2011, 20:26
Re: Czy będzie obniżka płac w urzędach?
Koledzy i Koleżanki pracujemy w korpusie służby cywilnej -więc może czas zabrać się za czytanie przepisów i pomyśleć o jakości pracy zamiast stale marudzić, narzekać, biadolić. Mam propozycję, żeby obok witryny skarbowców utworzyć drugą " skarbowcy maruderzy". Dotychczasową przeznaczyć na wymianę merytorycznych doświadczeń i ponosić jej poziom wśród zainteresowanych pracą.
22 lis 2011, 20:37
i nazwać ją Skarbowcy Judymy. Popieram.
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
22 lis 2011, 20:41
dominiq
Koledzy i Koleżanki pracujemy w korpusie służby cywilnej -więc może czas zabrać się za czytanie przepisów i pomyśleć o jakości pracy zamiast stale marudzić, narzekać, biadolić. Mam propozycję, żeby obok witryny skarbowców utworzyć drugą " skarbowcy maruderzy". Dotychczasową przeznaczyć na wymianę merytorycznych doświadczeń i ponosić jej poziom wśród zainteresowanych pracą.
Sorry ale na to już brak czasu. Trzeba wypełniać dzienniczki, robić szlaczki w decyzjach, sprawozdawać różne bzdety 3 razy dziennie, gonić za wskaźnikami - na robotę brak czasu, a "jakość pracy" nie jest w żaden sposób miernikowana
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
22 lis 2011, 20:41
dominiq
Nie wszyscy, nie wszyscy pracują w korpusie służby cywilnej. Niektórzy pracowali A miejsca tu chyba wystarczająco na "wymianę merytorycznych doświadczeń i podnoszenie poziomu pracą" Ty wniosłeś ich dużo?
I pomyślałeś o jakości pracy do 67-ego roku życia?
A może te "marudzenie, narzekanie, biadolenie" zamień na "POpieranie, chwalenie, zachwyty"?! Po expose phemieha masz wielkie pole do POPISu
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
22 lis 2011, 20:48
Jednakowoż postulat DOMINIQ-a aby zwiększać poziom wymiany merytorycznych doświadczeń uważam za słuszny. Może tylko nie widzę potrzeby dzielenia forum.
22 lis 2011, 21:15
dominiq Dla korpusu służby cywilnej jest specjalne forum - Forum Pracowników Korpusu Służby Cywilnej (www. służba -cywilna.pl/forum) Co Ty więc tutaj robisz?! Guza szukasz?!
22 lis 2011, 21:20
dominiq
skąd się biorą tacy entuzjaści?. Owszem pracujemy w korpusie, a raczej kadłubowej wersji administracji państwowej, kadłubie - oczywiście bez głowy
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
22 lis 2011, 21:35
silniczek
dominiq Dla korpusu służby cywilnej jest specjalne forum Co Ty więc tutaj robisz?! Guza szukasz?! ;)
Ale tam z kolei najwięcej piszą o piłce. Siatkowej, nożnej, ręcznej, tenisowej...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 lis 2011, 22:15
cyanide3
skąd się biorą tacy entuzjaści?
Naprawdę nie wiesz skąd?! nadir
Ale tam z kolei najwięcej piszą o piłce. Siatkowej, nożnej, ręcznej, tenisowej...
No i może właśnie tam dominiq odnajdzie swoje miejsce ... na ziemi, na razie szuka
22 lis 2011, 22:20
dominiq
Ale co ma wspólnego obniżka płac z jakością pracy???? Ja - a) czytam przepisy, b) wykonuję swoją pracę tak aby nikt (ani przełożony, ani podatnik) nie mógł mi nic zarzucić, a marudzić, narzekać, biadolić będę bo zarobki mam tak oszałamiające (sorki ciut wyższe od grudnia bo z dodatkiem za urzędnika sc), że ledwo można za nie przeżyć. A dlaczego jestem jeszcze w skarbówce? Bo mimo wszystko lubię to co robię i czasami (rzadko, bo rzadko) mam satysfakcję z tej pracy.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
23 lis 2011, 06:50
silniczek
dominiq Dla korpusu służby cywilnej jest specjalne forum - Forum Pracowników Korpusu Służby Cywilnej (www. służba -cywilna.pl/forum) Co Ty więc tutaj robisz?! Guza szukasz?! ;)
"Piękne" zaproszenie. Tam by cię silniczku przyjęli, bez takich uwag
23 lis 2011, 07:07
wpisz na YouTube hasło "10 stycznia 2012 Warszawa"
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
23 lis 2011, 16:40
Anti
silniczek
Co Ty więc tutaj robisz?! Guza szukasz?! ;)
"Piękne" zaproszenie. Tam by cię silniczku przyjęli, bez takich uwag 3mmsie--
Ale później straciliby dla Ciebie resztki szacunku Na przykład za stwierdzenie stanu zgodnego z prawdą. Silniczek już "tam" był. I supersaper. I Drago. I jeszcze kilka osób. Nie znaleźli "wspólnego języka"
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.