Napisałem "moralny" choć faktycznie czasem może ocierać się to inne sfery życia np. Gerhard Schröder i jego stołek po odejściu ze stanowiska Kanclerza. W tym przypadku nie znam szczegółów i nie będę się tu wypowiadał. Od osób publicznych, szczególnie reprezentantów władzy, wymagam więcej niż od zwykłego "zjadacza ogórków".
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
03 sty 2010, 22:04
Dyr. Henryk Świniarski
Uff !!! Bo już myślałem, że wstąpiłem do jakiejś sekty i nie mogę z niej odejść, bo będą mnie ścigać (jak w sekcie).
Nie znam Pana Grygierca, ale to jednak chyba trochę niższa półka niż były kanclerz. Tam też sytuacja była inna, bo on ten stołek sobie de facto stworzył (?zaklepał?)za swojej kadencji kanclerza.
A co ma zrobić skarbowiec, czy to dyrektor, naczelnik, czy przeciętny inspektor lub komisarz skarbowy, który zostanie usunięty z pracy, zmuszony do odejścia lub po prostu chce odejść bo na przykład nie potrafi dogadać się z szefem ? Jeśli ma jakiś inny zawód to może zacząć w nim działać. A jeśli zna się tylko na podatkach (i do tego jeszcze ma uprawnienia doradcy) to co ?
Co byś zrobił supersaperze, gdybyś jutro (z tych czy innych powodów) musiał lub chciał odejść z pracy? Moim zdaniem, gdybyś znalazł taką posadę, to tylko by dobrze o Tobie świadczyło. Bo oznaczałoby, ze masz pojęcie o swojej pracy.
03 sty 2010, 22:31
Dyr. Henryk Świniarski
mr hyde
Uff !!! .. Co byś zrobił supersaperze, gdybyś jutro (z tych czy innych powodów) musiał lub chciał odejść z pracy? ...
To rozmowa na inny topik. Mam nadzieję, że za tą zmianą miejsca pracy nie kryje się nic więcej
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Pewna! Tylko nasze służby PR i IT tak sprawnie działają...
04 sty 2010, 16:37
Dyr. Henryk Świniarski
Ty, Piwko! A Tobie doktorek od egzekucji na odcisk nadepnął bo MM nadepnął? Nie o egzekucji tu mowa, po co wywoływać stare duchy? Ale zdaje się wyznajesz zasadę, że najlepszą obroną jest atak. Sądzisz, że to lepiej niż przytoczyć zasługi MM? A może ich nie ma? A może sądzisz, że jak się zrobi konkurs na czarny charakter to Twój pupil się wybieli? Chyba finansjer ma rację, skoro nożyce sie odzywają.
Dodano: 04 Sty 2010 04:29 pm
Poza tym, przykre to, że trzeba być czyims pupilem, żeby awnsować -ani praca ani intelekt tylko "ustawienie"
04 sty 2010, 17:24
Dyr. Henryk Świniarski
taxman
Pewna! Tylko nasze służby PR i IT tak sprawnie działają...
Heniek dzwonił do mnie przed chwilą i nie zaprzeczył , ale też nie potwierdził
05 sty 2010, 08:02
Dyr. Henryk Świniarski
z dniem 31 grudnia pan H. Świniarki zakończył pracę w MF
05 sty 2010, 08:45
Dyr. Henryk Świniarski
teres
z dniem 31 grudnia pan H. Świniarki zakończył pracę w MF
05 sty 2010, 08:55
Dyr. Henryk Świniarski
wiem co mówię
05 sty 2010, 09:04
Dyr. Henryk Świniarski
I potwierdzone zastapienie HS na stanowisku dyr DAP przez MM z Poznania
05 sty 2010, 10:41
Dyr. Henryk Świniarski
Już ukazała się informacja na stronie MF:
"Zmana na stanowisku Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów 2010.01.05 08:30
Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że z dniem 31 grudnia 2009 r. Pan Henryk Świniarski zakończył pracę na stanowisku Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów".
05 sty 2010, 11:28
Dyr. Henryk Świniarski
Ale ja pytam powtórnie - to dobrze, czy źle...?
05 sty 2010, 11:34
Dyr. Henryk Świniarski
Mamma
Już ukazała się informacja na stronie MF:
"Zmana na stanowisku Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów 2010.01.05 08:30
Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, że z dniem 31 grudnia 2009 r. Pan Henryk Świniarski zakończył pracę na stanowisku Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej w Ministerstwie Finansów".
...o godzinie 15.15 udając się na Sylwestra. Henryk odpowiada głową za reformę skarbówki, nie sądzę żeby ktoś miał ochotę zająć jego miejsce.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca