Nowi Dyrektorzy IS i Naczelnicy US - Zmiany na lepsze?
Autor
Treść postu
Drago
Ubierzmy to w ładniejsze słowa (nie moje): "jeśli mają do wyboru albo walory intelektualne albo cnotę lojalności, wybierają to drugie".
Czy takie zachowanie można nazwać lojalnością?
17 cze 2007, 08:00
Lojalność? Toż to objaw zwykłej służalczości. :dupa:
19 cze 2007, 20:30
Dostałem bana?!
Ostatnio edytowano 20 cze 2007, 12:02 przez Bigpit, łącznie edytowano 1 raz
19 cze 2007, 21:12
BigPIT
Dostałem bana?!
Piszesz o urządzeniu zwanym ze staropolska "pręgierzem"?
____________________________________ Ale o co chodzi?
Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:45 przez tomir, łącznie edytowano 1 raz
20 cze 2007, 21:50
tomir
Piszesz o urządzeniu zwanym ze staropolska "pręgierzem"?
Czy o środku lokomocji zwanym z wielkopolska "pociągiem"?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 21 cze 2007, 06:45 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
20 cze 2007, 22:00
Drago jest Twój komentarz... do mojego usuniętego posta! Może numer tel. był autentyczny... eh zabrakło mi wyobraźni!
Mimo wszystko pozdrawiam dyrektorową miłościwie Wam panującą... Się nachodziła i w kolejkach do drzwi swoje wystała.
Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 06:45 przez Bigpit, łącznie edytowano 1 raz
21 cze 2007, 22:39
Anty
Może nie tyle efekt braku zmian, co brak „zmian po zmianach” na stanowiskach NUS. Sama zmiana NUS-a to moim zdaniem za mało, tym bardziej, że zostanie zaraz otoczony przez grono tzw. ”przydupasów” co to potrafią odnaleźć się w każdej sytuacji i służyć wiernie (każdemu) nowemu panu. A kto zrezygnuje z osoby, która służy swoim „gumowym uchem” i obiecuje pracę „ku chwale” nowego naczelnika (co prawda w celu utrzymania lub osiągnięcia swoich korzyści). „Wyścig szczurów” trwa w najlepsze… :dupa:
Dopóki będą tacy ludzie tolerowani to nic się nie zmieni. Chyba że NUS zrozumie, że taka osoba to "człowiek do wynajęcia" i nie można na nim polegać ani tym bardziej ufać. Pójdzie tam gdzie może coś skorzystać i mało go obchodzi komu będzie "wiernie" służył. Byle ciągle utrzymać się przy korycie...
Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 07:24 przez osa25, łącznie edytowano 1 raz
22 cze 2007, 06:58
Cóż, cel uświęca środki. Jeśli jednym zależy na władzy, a drudzy chcą być blisko tej władzy to zawsze się dogadają. Jest takie powiedzenie "po trupach do celu..." czyli do władzy.
Ostatnio edytowano 22 cze 2007, 12:40 przez Bankier, łącznie edytowano 1 raz
22 cze 2007, 08:20
Czy p.o. SOWA zostanie: a) pełnomocnikiem w Gdańsku?! b) urzędnikiem w MF w Wa-wie?! c) odstawiona na boczny tor?!
Jakie są typy na pełnomocników w waszym regionie?! Marian w Odessie, a reforma umiera!
Ostatnio edytowano 25 cze 2007, 13:56 przez Bigpit, łącznie edytowano 1 raz
23 cze 2007, 21:42
U nas pełnomocnik jest jeszcze postacią anonimową.
25 cze 2007, 05:38
BigPIT
Czy p.o. SOWA zostanie:
b) urzędnikiem w MF w Wa-wie?! c) odstawiona na boczny tor?!
Nie wiadomo co gorsze...
Punkt a) jest bez sensu więc go obstawiam. Jak można odebrać nagrodę?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 26 cze 2007, 06:31 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
25 cze 2007, 16:27
Czyżby w niektórych izbach znane były nazwiska pełnomocników? Przecież ustawa o KAS jeszcze nie została uchwalona.
27 cze 2007, 05:41
Urlop do końca lipca zwiększa szansę kadrowej... Ma więcej czasu na poparcie swojej kandydatury... (moim zdaniem i tak nie da rady ).
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 09:37 przez Bigpit, łącznie edytowano 1 raz