Zawsze byli i będą równi i równiejsi. Ale ja o czym innym. Marzą mi się zmiany owszem ale w podatkach. W Rumuni obniżyli znacznie podatki z uwagi na pandemie, ostatnio taki artykuł był w necie. U nas najpierw tusk robił z nas niewolników z emeryturami po 70 roku życia teraz PIS zamiast obniżyć Vat, zwiększyć kwotę wolną od podatku, znieść podatek belki wprowadza kolejne podatki. My płacimy najwyższy vat w Europie - nie wiem czy nie na świecie !
NO przecież ktoś musi być liderem. Czy ma znaczenie, że liderujemy akurat w VAT ??? Przecież płacimy go "dobrowolnie" , a że "biznes" nie zawsze go przekaże ???
13 lut 2021, 10:31
Re: Zmiany, zmiany, zmiany...
uskasek
marus007
Zawsze byli i będą równi i równiejsi. Ale ja o czym innym. Marzą mi się zmiany owszem ale w podatkach. W Rumuni obniżyli znacznie podatki z uwagi na pandemie, ostatnio taki artykuł był w necie. U nas najpierw tusk robił z nas niewolników z emeryturami po 70 roku życia teraz PIS zamiast obniżyć Vat, zwiększyć kwotę wolną od podatku, znieść podatek belki wprowadza kolejne podatki. My płacimy najwyższy vat w Europie - nie wiem czy nie na świecie !
NO przecież ktoś musi być liderem. Czy ma znaczenie, że liderujemy akurat w VAT ??? Przecież płacimy go "dobrowolnie" , a że "biznes" nie zawsze go przekaże ???
I mamy działania wymuszone pandemią i inflacją
12 sty 2022, 20:48
marus007
My płacimy najwyższy vat w Europie - nie wiem czy nie na świecie !
Przykładowo: Finlandia 24%,Chorwacja 25%, Norwegia 25%, Szwecja 25%, Islandia 25,5%
Hmm. "My płacimy najwyższy VAT w Europie"?
13 sty 2022, 08:29
To są kraiki przy nas. Ponadto bogatsze. My cały czas na dorobku. Myślę, że obniżka vat do 18% lepiej by podziałała na gospodarkę niż obecne dzialania. Ponadto podatek od tych lidlów, karfurów /pisownia zamierzona/. Jednak Niemcy, Gracjs, Włochy, Francja mają nizszy vat. Ciekawe dlaczego
13 sty 2022, 16:51
A w mazowieckim? Jakieś zmiany będą?
28 sty 2022, 17:50
Już co niektórzy zmienili posadki NUS-ów na upatrzonych z góry US-ach. A tak na dobre, karuzela zacznie się dopiero pod koniec lutego br., gdyż większości NUS-om kończy się 5 - letnia kadencja. Więc "wióry" zapewne też będą miały miejsce.
07 lut 2022, 16:44
mazowieckie - zmiany NUS, czy ktoś wie ?
01 mar 2022, 13:57
Zmiany NUS w maz. są podawane na stronie IAS W-wa.
02 mar 2022, 09:23
Zmiany są. Tyle tylko, że naczelnicy są dalej naczelnikami... w innych US
03 mar 2022, 08:26
awista
Zmiany są. Tyle tylko, że naczelnicy są dalej naczelnikami... w innych US :o
To się nazywa zmianą kadr ( nie mylić z wymianą)
03 mar 2022, 15:59
awista
Zmiany są. Tyle tylko, że naczelnicy są dalej naczelnikami... w innych US
Nie do końca się zgodzę, autor posta chyba nie prześledził nazwiska NUS-ów, w IAS W-wa są zmiany NUS-ów oraz zastępców i to spore.