Teraz jest 04 wrz 2025, 02:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Odpowiedzialność urzędnicza - i co dalej? 

Ubezpieczenie odpowiedzialności urzędniczej
Ankieta wygasła 01 kwi 2011, 12:36
1- Tak, skorzystam z możliwości ubezpieczenia mojej odpowiedzialności, jeżeli warunki i cena będą do zakceptowania - nie więcej niż 7 zł, 22%  22%  [ 8 ]
2- Tak, skorzystam z możliwości ubezpieczenia mojej odpowiedzialności, jeżeli warunki i cena będą do zakceptowania - nie więcej niż 8 - 10  zł, 24%  24%  [ 9 ]
3- Tak, skorzystam z możliwości ubezpieczenia mojej odpowiedzialności, jeżeli warunki i cena będą do zakceptowania - nie więcej niż 11 - 15 zł. 32%  32%  [ 12 ]
4- Nie, nie widzę takiej porzeby. 22%  22%  [ 8 ]
5- Nie mam zdania. 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 37

Odpowiedzialność urzędnicza - i co dalej? 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2011, 14:34

POSTY        53
Post Re: Odpowiedzialność urzędnicza - i co dalej?
tranqilo                    

Chyba niewielu się ubezpieczyło, nieprawdaż ?

Zależy od tego, jak zdefinujemy "wielu". Myślę, że ci, którzy są świadomi odpowiedzialności, ubezpieczyli się. Jak zwykle w takich przypadkach jest grupa osób, które nie tylko nie ubezpieczą swojej odpowiedzialności majątkowej, ale i nie ubezpieczają się wcale. Ja sie wcale nie dziwię! Ubezpieczenie OC komunikaycjne jest obowiązkowe, a ile osób go nie posiada i "śmiga swoimi bolidami" na złamanie karku. Gdyby swojego - to pół biedy, ale zazwyczaj krzywdzą też innych. Niektórych raz na zawsze!
Przy okazji. W ostatnim czasie miałem przyjemność spotkać z reprezentantami  tzw. kancelarii odszkodowawczych. O ich fenomenie można mówić długo, ale trzeba przyznać, że potrafią znaleźć słabe miejsca w systemie. W tym roku nastawiają się na dwa "źródełka" swoich dochodów: drobne wypadki w obrębie posesji, których właściciele są zobowiązani do ubezpieczenia OC, a tego nie zrobili i wszelkiego rodzaju zdarzenia komunikacyjne z "pieszymi w roli głównej", lub "ogrzewanie" starych spraw. Warto zadbać o własne ubezpieczenia np. ochrony prawnej, bo gdyby co....
Pozdrawiam
MRJ

28 lis 2011, 07:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3