Teraz jest 05 wrz 2025, 13:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Zagadka: ile jest Departamentów w MF - tanie państwo? 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
No i właśnie, Panie Wjawor jak Pan tam dobrze poszperasz, to pan znajdziesz nieoficjalną odpowiedź na nurtujące pytanie :D

18 lut 2009, 12:24

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

No i właśnie, Panie Wjawor jak Pan tam dobrze poszperasz, to pan znajdziesz nieoficjalną odpowiedź na nurtujące pytanie :D

Och nie będę zabierał frajdy szperaczom.  :D

18 lut 2009, 13:36
Zaawansowany

REJESTRACJA08 gru 2006, 09:35

POSTY        58

A może wszystko jest OK, a ten Radziwiłł na zlecenie tylko zapieprza, przecież dyr-gen wprowadził w życie zakaz przyjmowania nowych na etat...  :rotfl:

... a może, jak to praktyka pokazała w Min. Sprawiedliwości,  Pan Dominik będzie asystentem społecznym Pana JVR ...

:piwo:

18 lut 2009, 15:10
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Chodzi Ci o Jacka, czy o Dominika ?  :D

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Biuletyn Informacji Publicznej / Ministerstwo Finansów / Kierownictwo
Jacek Dominik

Podsekretarz Stanu

Urodził się w 1969 roku. Ukończył studia na Wydziale Prawa i Administracji oraz w 1994 Podyplomowe studium Prawa i Ekonomii Wspólnot Europejskich na Uniwersytecie Warszawskim. Od 1993 r. związany z administracją rządową. Pracował kolejno w Departamencie Prawnym Ministerstwa Współpracy Gospodarczej z Zagranicą (1993-1994), jako Naczelnik Wydziału do spraw Harmonizacji Prawa w Departamencie Międzynarodowej Integracji Gospodarczej Ministerstwa Finansów (1994-1998). Od 1998 roku pracownik Stałego Przedstawicielstwa Rzeczypospolitej Polskiej przy Unii Europejskiej jako Radca odpowiedzialny za negocjacje akcesyjne w dziedzinie: Unia Gospodarcza i Walutowa, Usługi Finansowe, Podatki, Swobodny Przepływ Kapitału, Kontrola Finansowa, Budżet UE (1998-2004), następnie jako Radca Minister kierujący Wydziałem Budżetu i Finansów (2004-2006). Od czerwca 2006 roku Dyrektor Departamentu Polityki Podatkowej. Członek Korpusu Służby Cywilnej, uczestnik seminariów w duńskiej Szkole Administracji Publicznej oraz francuskiej Ecole Nationale d’Administration de la Republique Francaise (ENA) na temat negocjacji oraz prawa w Unii Europejskiej. Biegle posługuje się językiem angielskim; niemieckim w stopniu podstawowym.

Jest żonaty, ma syna.
W wolnych chwilach lubi grać w tenis i jeździć na rowerze.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Czy ten zacny człowiek jest jeszcze wiceministrem?

18 lut 2009, 17:19

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
Czy ten zacny człowiek jest jeszcze wiceministrem?

Jest i ma się dobrze:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Podsekretarz Stanu Jacek Dominik:
1) nadzoruje prace związane z gwarancjami i poręczeniami udzielanymi przez Skarb Państwa, niektóre osoby prawne oraz Bank Gospodarstwa Krajowego ze środków Krajowego Funduszu Poręczeń Kredytowych oraz Funduszu Poręczeń Unijnych;
2) nadzoruje prace związane z pożyczkami z budżetu państwa dla jednostek samorządu terytorialnego w ramach postępowania naprawczego lub ostrożnościowego;
3) nadzoruje prace związane z oficjalnym wsparciem finansowym eksportu polskich towarów i usług;
4) wydaje decyzje i inne akty administracyjne oraz podpisuje dokumenty dotyczące wykonywania uprawnień i czynności przewidzianych dla Ministra Finansów w stosunku do Korporacji Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych S.A. w zakresie gwarantowanych przez Skarb Państwa ubezpieczeń kredytów eksportowych;
5) nadzoruje planowanie polityki dewizowej i jej wykonanie;
6) nadzoruje współpracę z międzynarodowymi instytucjami finansowymi, a także rządami innych krajów w dziedzinie finansów;
7) nadzoruje prace związane z zawieraniem i realizacją przez Ministra Finansów rządowych umów kredytowych z międzynarodowymi instytucjami finansowymi;
8) prowadzi w Ministerstwie sprawy związane ze współpracą z międzynarodowymi organizacjami będącymi agendami ONZ oraz Radą Europy;
9) nadzoruje współpracę Ministerstwa z Organizacją Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD);
10) zapewnia spójność strategii zarządzania długiem Skarbu Państwa w zakresie długu zagranicznego, polityki kursowej oraz działań Ministerstwa wynikających z członkostwa Rzeczypospolitej Polskiej w Unii Europejskiej, a takŜe udziału w innych organizacjach
międzynarodowych i kontaktów dwustronnych z zagranicą;
11) podejmuje decyzje w sprawach przekraczających kompetencje dyrektorów departamentów wymienionych w pkt 12, niezastrzeżonych dla Ministra Finansów;
12) sprawuje merytoryczny nadzór nad zadaniami realizowanymi przez:
a) Departament Gwarancji i Poręczeń,
b) Departament Zagraniczny.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ostatnio edytowano 18 lut 2009, 19:13 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

18 lut 2009, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237

Zagadka: ile jest Departamentów w MF - tanie państwo? Można stawiać na:
a)10
b)50
c)100

Ja stawiam na odpowiedź b) czyli ok. 50.

A ilu jest dyrektorów w tych departamentach?
Ile zastępców? I ile sekretariatów?

Doliczyłam się ok. 40 z biurami.

Sądzę, że obecnie jest odpowiedni moment aby odchudzić MF. Dla mnie oczywiste jest, że 50 departamentów w MF to przesada i rozrzutność. Czy rządzący też dostrzegą ten problem - raczej wątpię. Wolą oszczędności w terenie, ale tam pola manewru już praktycznie nie ma.  :za2: od destrukcji prowincji  :nonono:

18 lut 2009, 19:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Ja poszperałem i znalazłem coś jeszcze lepszego<a href="http://mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=595&wysw=2&sub=sub2" target="_blank"> oświadczenia majątkowe podsekretarzy stanu</a> , ale nie ma tam oświadczenia jaśnie nam panującego JVR  :piwo:

18 lut 2009, 22:19

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Ja poszperałem i znalazłem coś jeszcze lepszego<a href="http://mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=595&wysw=2&sub=sub2" target="_blank"> oświadczenia majątkowe podsekretarzy stanu</a> , ale nie ma tam oświadczenia jaśnie nam panującego JVR  :piwo:

Pewnie dlatego, że nie jest podsekretarzem  :D Może spróbuj tutaj
<a href="http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=1415" target="_blank">http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=1415</a>

Dziadek                    

Ja poszperałem i znalazłem coś jeszcze lepszego<a href="http://mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=595&wysw=2&sub=sub2" target="_blank"> oświadczenia majątkowe podsekretarzy stanu</a> , ...

A nasz nowy Książe Dominik nie zapomniał o:
DRESDNER KLEINWORT WASSERSTEIN SPÓŁKA Z O.O. ???
Albo nowy zarząd zapomniał go wykreślić.  :( A może zrezygnował dopiero kilka dni temu i jeszcze nie ma zmian.   :piwo:

18 lut 2009, 23:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<a href="http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=1415" target="_blank">http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=1415</a><!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

jestem pełen uznania , że pamięta ile i gdzie ma te domy oraz mieszkania, a tak na marginesie to tą pensję z MF to ma zapewne na drobne wydatki.

Ostatnio edytowano 19 lut 2009, 11:57 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz

19 lut 2009, 07:57
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=42775:date=18. 02. 2009 g. 22:19:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 18. 02. 2009 g. 22:19) [snapback]42775[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ja poszperałem i znalazłem coś jeszcze lepszego<a href="http://mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=595&wysw=2⊂=sub2" target="_blank"> oświadczenia majątkowe podsekretarzy stanu</a> , ale nie ma tam oświadczenia jaśnie nam panującego JVR  :piwo:

<a href="http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=1415" target="_blank">http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=1415</a>

Dziadek                    

Ja poszperałem i znalazłem coś jeszcze lepszego<a href="http://mf.gov.pl/index.php?const=1&dzial=595&wysw=2⊂=sub2" target="_blank"> oświadczenia majątkowe podsekretarzy stanu</a> , ...

A nasz nowy Książe Dominik nie zapomniał o:
DRESDNER KLEINWORT WASSERSTEIN SPÓŁKA Z O.O. ???
Albo nowy zarząd zapomniał go wykreślić.  :( A może zrezygnował dopiero kilka dni temu i jeszcze nie ma zmian.   :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

W kontekście pkt.III 1.a oświadczenia to Hrabia jeszcze zapomniał o:
- PGE GiE SA (ciągle figuruje w zarządzie)
- BOT Kopalnia Węgla Brunatnego Bełchatów SA (członek RN)
- PGE Elektrownia Turów SA (członek RN)
a w kontekście pkt.III.4 oświadczenia to gdzieś zagubił udziały w AJS. sp. z o.o.

KRS wiele Ci powie...

Ostatnio edytowano 19 lut 2009, 08:37 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

19 lut 2009, 08:35

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

W kontekście pkt.III 1.a oświadczenia to Hrabia jeszcze zapomniał o:
...- PGE GiE SA (ciągle figuruje w zarządzie)...
KRS wiele Ci powie...
Zarząd:
ANTONI KAZIMIERZ PIETKIEWICZ PREZES ZARZĄDU
ROMAN JAN FORMA WICEPREZES ZARZĄDU DS. FINANSOWYCH
ANDRZEJ JEZNACH WICEPREZES ZARZĄDU DS. WYDOBYCIA
TADEUSZ WITOS WICEPREZES ZARZĄDU DS. WYTWARZANIA
???

elsinore                    

...- BOT Kopalnia Węgla Brunatnego Bełchatów SA (członek RN)...
KRS wiele Ci powie...

Rada Nadzorcza
ZDZISŁAW KAŁUŻA
MARCIN BOGDAN MORYŃ
ANTONI JÓZEF TAJDUŚ
ADAM CICHOCKI
ANTONI KAZIMIERZ PIETKIEWICZ
???

elsinore                    

...- PGE Elektrownia Turów SA (członek RN)...
KRS wiele Ci powie...

Rada Nadzorcza
JANUSZ FRANCISZEK DANEL
KRZYSZTOF JAN JANAS
ANDRZEJ JEZNACH
DARIUSZ WALDEMAR DOMAN
TADEUSZ WITOS
BOGDAN SKALSKI
???

elsinore                    

...a w kontekście pkt.III.4 oświadczenia to gdzieś zagubił udziały w AJS. sp. z o.o.
KRS wiele Ci powie...

Wspólnicy:
AUDE PAULINE JACQUES LE SEIGNEUR
MICHAŁ RADZIWIŁŁ
???

elsinore                    

...KRS wiele Ci powie...
To fakt,
ale...  :czytaj:

No i zawsze możemy mieć też do czynienia z inercją biurokratycznej maszyny. :D

Ostatnio edytowano 19 lut 2009, 11:29 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

19 lut 2009, 11:27
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

19 lut 2009, 11:35

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Patrz pan jak to szybko aktualizują...

No to musiałeś dość dawno zaglądać, a z pewnością przed moim wczorajszym wpisem ( ostanie zmiany są z tego co pamiętam ze stycznia b.r., a niektóre dużo starsze... )   :D

19 lut 2009, 11:42
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Aż takim prorokiem to ja nie jestem żeby wiedzieć pół roku temu kogo Vincenty dobierze do drużyny pierścienia.
Po prostu zajrzałem w KRS nie od tej strony co trzeba - mega gulpa  :lol:  i tyle, sorry za zamieszanie w temacie <_<

19 lut 2009, 12:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 47 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona