...Panowie i Panie. Robiłem związki w 1982 , robiłem w 1990, do dzisiaj boli mnie bark po jednej "wymianie poglądów" i to co się odbyło jesienią to dziecinada...
Sytuację już zdiagnozowałeś. Może teraz zaproponujesz jakąś terapię, która będzie skuteczniejsza, w końcu mając takie doświadczenie powinieneś bez problemu poprowadzić nas do zwycięstwa
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
04 lis 2007, 20:23
wjawor
<!--quoteo(post=17633:date=03. 11. 2007 g. 22:55:name=jakistakis)--><div class='quotetop'>(jakistakis @ 03. 11. 2007 g. 22:55) [snapback]17633[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> [..]
Sytuację już zdiagnozowałeś. Może teraz zaproponujesz jakąś terapię, która będzie skuteczniejsza, w końcu mając takie doświadczenie powinieneś bez problemu poprowadzić nas do zwycięstwa <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Skąd taki sarkazm? Wszędzie napisałem: "byłem" o powodach wycofania nie będę się rozpisywał (gwoli stwierdzenia prawdy: nie podpisałem żadnej lojalki) Co zrobić: to też podałem i jeszcze poniżej:) Teraz to można tylko czekać i próbować rozmawiać ( pomijam fakt konsultacji wewnątrzzwiązkowych z np. wymienionymi powyżej). A kto nas poprze kiedyś? Drzewiej były to pielęgniarki - ale teraz... A jedynym realnym środkiem jest strajk włoski, tylko wykonanie tego teraz, nie byłoby najroztropniejsze, a przekonanie do tego zastraszonej kadry -bardzo trudne. I to już koniec mojej obecności w tym wątku.
04 lis 2007, 21:57
Podobno górnicy już szykują się do kolejnej wycieczki do stolicy. My narazie cierpliwie czekamy. Czy chociaż MF JVR podziękował za gratulacje? <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2736#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...ingle&ide=2736#</a> A może trzeba było je napisać w którymś z 4 obcych języków które zna, bo czy faktycznie polski pamięta
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 19 lis 2007, 23:01 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
19 lis 2007, 22:56
Prace nad budżetem ruszyły pełną parą. Przypominam, że nasza grupa zawodowa po uchwaleniu tej ustawy nic więcej na pasku z wynagrodzeniem nie ujrzy niż to co zostanie w tej ustawie zapisane. Pozostałe grupy będące w podobnej sytuacji ostro ruszyły do wyścigu. My grzecznie czekamy w blokach startowych, a to nie był falstart, wyścig naprawdę się już zaczął. Wprawdzie podobno "ostatni będą pierwszymi" tylko czy akurat w tej konkurencji ? :mur:
Ostatnio edytowano 27 lis 2007, 21:11 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
27 lis 2007, 21:10
Co proponujesz? Samospalenie przed urzędem?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
27 lis 2007, 21:14
Drago
Ciekawa propozycja, a przy tej pogodzie zmarznięcie nam nie grozi.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
27 lis 2007, 21:20
Drago
Ekologia, ocieplenie klimatu, jednym słowem pomysł do :dupa:
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
27 lis 2007, 21:22
proponuje zaznaczenie swojej obecności biorąc urlop na żądanie albo zwolnionko jednego dnia kilka tysięcy ludzi na urlopie jednrgo dnia i ktoś to zauważy gwarantuję
27 lis 2007, 21:24
uma
proponuje zaznaczenie swojej obecności biorąc urlop na żądanie albo zwolnionko jednego dnia kilka tysięcy ludzi na urlopie jednrgo dnia i ktoś to zauważy gwarantuję
...takie pomysły już były, ale mam wielkie wątpliwości ilu z nas na to pójdzie...zdecydowana większość twierdzi że lepiej jest się nie wychylać. Zgadzam się z tym, że gdyby tak się udało to zorganizować, to nie zostało by to napewno niezauważone... Więc może by tak wziąć się za promocję tego pomysłu???
28 lis 2007, 10:50
Bo niestety w skarbowości tak jest że wszyscy narzekaja a nikt nie działa, poprzednio akcja urlop miała być 16 pażdziernika chyba, specjalnie na tę okazję zostawiłam sobie dzień urlopu a tu klapa bo skarbowcy znowu dali sie wy.... i wszyscy schowali głowe w piasek. choć u nas i u sasiadów gotowych do akcji było jakieś 60-70 procent załogi <_< Taka akcja najwiekszy wymiar miałaby w momencie gdy wzieliby w niej udział pracownicy bezposrednio obsługujący podatnika, amoim marzeniem jest termin 30 kwietnia 2008 ale byłyby jaja a jaki wydźwięk
28 lis 2007, 12:14
uma
Bo niestety w skarbowości tak jest że wszyscy narzekaja a nikt nie działa, poprzednio akcja urlop miała być 16 pażdziernika chyba, specjalnie na tę okazję zostawiłam sobie dzień urlopu a tu klapa bo skarbowcy znowu dali sie wy.... i wszyscy schowali głowe w piasek. choć u nas i u sasiadów gotowych do akcji było jakieś 60-70 procent załogi <_< Taka akcja najwiekszy wymiar miałaby w momencie gdy wzieliby w niej udział pracownicy bezposrednio obsługujący podatnika, amoim marzeniem jest termin 30 kwietnia 2008 ale byłyby jaja a jaki wydźwięk
Ale byłoby o nas głośno!już widzę te teksty "leniwe urzędasy znowu zrobiły sobie wolne" ale prawda jest taka że wtedy ktoś by nas zauważył. Tymczasem proponuję strajk ostrzegawczy-odejdźmy od biurek na powiedzmy 3 godziny. :za2:
28 lis 2007, 13:56
Dostaniesz za to piękne upomnienie na firmowej papeteri
28 lis 2007, 14:43
To może urządzimy happening - każdy wyśle PIT na jakim się rozliczał do MinFina z uwagą , że to już ponad cztery lata obniżek płac - TAK DALEJ BYĆ NIE MOŹE.
PIT może być podpisany lub nie ważne by umieścić swoje zarobki w urzędzie i podpisać pracownik US, IS, UC, IC, UKS.
Co zrobi minister jak dostanie 24 grudnia 50 000 listów z PITem ?
Koszt= koszt przesyłki listowej <2 zł.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 28 lis 2007, 15:53 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
28 lis 2007, 15:53
Każdy pomysł jast dobry tylko zróbmy coś w końcu bo jak narazie to tylko bicie piany