Teraz jest 04 wrz 2025, 02:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Nagrody DIS, DUKS i NUS 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 10:33

POSTY        169
Post Re: Nagrody DIS, DUKS i NUS
A ciekawe czy szykują się do wypłaty za III kwartał i w jakiej wysokości. Słyszałem, że za ten kwartał nagród nie będzie, przynajmniej dla szaraczków.  :dokuczacz:

09 paź 2013, 13:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2013, 18:34

POSTY        32
Wcale się nie zdziwię. Vincent zredukował urzędom budżet, oszczędzamy na czym się da to możemy w ramach oszczędności iść  bez nagrody. U nas w żartach mówimy, że w ramach oszczędności będzie zakaz używania czajników elektrycznych (a przynosić termos z domu), zakaz mycia rąk i naczyń  (brać skorupy do domu i przynieść umyte, a łapy nie muszą być czyste), pisanie decyzji czcionką "7" (co za oszczędność papieru, a jak podatnik nie może się doczytać to niech sobie lupę zakupi) praca przy świeczce (po co tyle światła włączać, w każdym pokoju?) Ale wiecie to taki śmiech przez łzy.

09 paź 2013, 16:34
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Pan Andrzej to super przełożony  :D każdą notatkę zatwierdzał bez uwag  :wub: Musi mieć POtęzne zaufanie do POdwładnych  :unsure:

09 paź 2013, 17:48
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
koksa3                    

A ciekawe czy szykują się do wypłaty za III kwartał i w jakiej wysokości. Słyszałem, że za ten kwartał nagród nie będzie, przynajmniej dla szaraczków. :dokuczacz:  

Ja z kolei słyszałem, że mają być i to wyższe niż za II kwartał. Pewnie z 20 zł brutto wyższe, ale zawsze to coś :dokuczacz:

09 paź 2013, 17:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2013, 21:59

POSTY        41
czy za łamanie praw pracowniczych, przegrane w sądach sprawy pracownicze otrzymuje się nagrody  - czy powinna być kara nie tylko dla  tego, który przyznaje, lecz i osób które uczestniczyły w tym procederze - mam na myśli obsługę prawną.

10 paź 2013, 09:03
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Załącznik:
2012-1.JPG

Załącznik:
2012-2.JPG

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

16 paź 2013, 11:53
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 mar 2013, 16:37

POSTY        20
To moje roczne zarobki. Nie ma więc się czemu dziwić, że zrobią oni dokładnie wszystko, aby utrzymać się na stołkach. To dlatego niektórzy z nich już zaczynają "pracować" nad min. Kapicą, aby ten nie zechciał dostrzec ich błędów i nie odrwał ich od tak dobrze premiowanych stanowisk.

16 paź 2013, 13:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2013, 21:59

POSTY        41
kryteria przyznawania nagród  dla p.o. dyrektorów nie wynikają z ustawy o służbie cywilnej - wielkość zatrudnienia - to kpina - złożoność spraw - jakie sprawy - patrz wyroki WSA - Rzeszów - to żenada - wyroki  zalegają w szufladach, a kto płaci odsetki, nieważne decyzje -  łamane prawa pracownicze, tolerancja mobbingu w podległych urzędach - oto obraz Podkarpacia z wysokimi nagrodami  p.o. Dyrektora.

16 paź 2013, 13:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2012, 18:39

POSTY        64
Jedynym rozwiązaniem tego idiotyzmu to reforma wynagrodzeń tak, aby od tych ludzików zależało jak najmniej. Można to zrobić, ale nikt się na to nie zgodzi. Przecież straciliby władzę, możliwość decydowania, a tego oni nie lubią. Chcą być postrzegani jak prawdziwi managerowie. Jesteśmy boscy, a reszta to bydło.

16 paź 2013, 15:30
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
budda1pysia                    

Jedynym rozwiązaniem tego idiotyzmu to reforma wynagrodzeń tak, aby od tych ludzików zależało jak najmniej. Można to zrobić, ale nikt się na to nie zgodzi. Przecież straciliby władzę, możliwość decydowania, a tego oni nie lubią. Chcą być postrzegani jak prawdziwi managerowie. Jesteśmy boscy, a reszta to bydło.

Pysiu nie zreformujesz niczego w tej firmie, a zwłaszcza wynagrodzeń, bez jej gruntownej przebudowy. To tak jakby modelować 100 letni beton. Bez pneumo_młotka nie ruszysz,  :zeby: a jak ruszysz...
Przypomnij sobie jaki był rwetes, gdy PIS w 2007 r., przymierzał się do reformy KAS.  

Jesteśmy boscy, a reszta to bydło. - świetnie ujęte!  :brawa: Jakbym czytał Irwina Shaw'a  :piwo:

16 paź 2013, 20:38
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
A ja może niepopularnie. Zaznaczam, że nie jestem NUSem.
A jakie kwoty prowizji otrzymali w tym czasie podlegli NUSom  poborcy skarbowi? Wiem, że wsadzam kij w mrowisko, ale w części urzędów poborcy skarbowi są najlepiej zarabiającą kategorią pracowników. I nikt mnie nie przekona, że charakter ich pracy uzasadnia otrzymywane przez nich kwoty. A NUS? Ja nie zazdroszczę, chciałabym tylko, aby wysokość wynagrodzeń odpowiadała odpowiedzialności na danym stanowisku.

16 paź 2013, 20:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
A jak zmierzyć odpowiedzialność? Odpowiedzialność jest na każdym stanowisku. Błąd na każdym poziomie może spowodować negatywne skutki. Źle przygotowana decyzja, źle wprowadzony dokument, deklaracja, błąd w cyferkach przy księgowaniu, nieprawidłowo zaadresowana przesyłka i błędna nalepka na liście, który może powędrować do niewłaściwego adresata. Na każdym stanowisku wymagana jest pewna fachowość i profesjonalizm.

16 paź 2013, 21:56
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Barbarka                    

A ja może niepopularnie. Zaznaczam, że nie jestem NUSem.
(...)
A NUS? Ja nie zazdroszczę, chciałabym tylko, aby wysokość wynagrodzeń odpowiadała odpowiedzialności na danym stanowisku.

Różnie to z tym bywa... Jak miewa się "wysokość wynagrodzeń do odpowiedzialności na danym stanowisku", to masz przykład tutaj:
http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=20613

17 paź 2013, 05:19

REJESTRACJA26 maja 2009, 13:42

POSTY        28
gaagaaz                    

A jak zmierzyć odpowiedzialność? Odpowiedzialność jest na każdym stanowisku. Błąd na każdym poziomie może spowodować negatywne skutki. Źle przygotowana decyzja, źle wprowadzony dokument, deklaracja, błąd w cyferkach przy księgowaniu, nieprawidłowo zaadresowana przesyłka i błędna nalepka na liście, który może powędrować do niewłaściwego adresata. Na każdym stanowisku wymagana jest pewna fachowość i profesjonalizm.

Argumenty śmieszne, populistyczne i niedorzeczne, w szczególności te dot. wprowadzania dokumentów. Poczytaj sobie ustawę o finansach publicznych, ustawę o rachunkowości, Ordynację podatkową, Kk, ustawę o US i IS i coś z klasyki zarządzania i dopiero zabieraj głos w dyskusji. Cytując klasyka .... co Ty wiesz o odpowiedzialności.
Jeśli chodzi o nagrody, które niektórzy forumowicze uparcie nazywają premiami, to zdecydujcie się jaki model wam odpowiada. Jeśli mają być one przyznawane za szczególne osiągnięcia, o których mowa w ustawie o SC, to nie oczekujcie, że zawsze ją dostaniecie. Waszym zdaniem jeśli NUS, czy DIS dostaje nagrodę, choć nie ma "szczególnych osiągnięć", to źle a jak Kali dostać nagroda bez szczególnych osiągnięć to dobrze. Pamiętajcie, że kto mieczem wojuje od miecza ginie. Cała ta wasza awantura o premie DIS i NUS skończy się tym, że DIS i NUS będą dostawać nagrody zgodnie z ustawą o SC, a co za tym idzie Wy też. Więc dostaną ją tylko Ci, którzy będą mieli "szczególne osiągnięcia." Wiem, że w wielu US "szczególne osiągnięcia" to znajomość z określoną osobą... ale to już inna bajka. Od razu zaznaczam, że mi też nie podoba się to, że NUS i DIS dostają nagrody w takich wysokościach, ponieważ są one niewspółmiernie wysokie w stosunku chociażby do ich zarobków miesięcznych (i w porównaniu do naszych premii). Inna sprawa, że NUS i DIS zarabiają za mało, jak na zakres swojej odpowiedzialności (biorąc również pod uwagę antykorupcyjną funkcję zarobków urzędników), ale to jest związane bezpośrednio z tym, że pracownicy również mało zarabiają i tu kółko się zamyka. Struktura (siatka) płac jest sucks. Zbyt wiele na tym forum polityki i populizmu, a zbyt mało zdrowego rozsądku. Teraz możecie mnie zlinczować oraz zmieszać z błotem. Poddaje się Waszej świętej inkwizycji.

17 paź 2013, 11:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona