Z grona dyrektorskiego usunięto "niezatapialnego" Dariusza, a nijaki Andrzej Fiuczek został przesunięty z z-cy NPUCS na z-cz III NUS Gdańsk, tylko zadań Mu nie przypisano:
Kierownictwo Trzeciego Urzędu Skarbowego w Gdańsku Źródło: III US Gdańsk Naczelnik Urzędu Bohdan Kaczmaryk sprawuje nadzór nad:
Referatem Wsparcia; Pierwszym Działem Czynności Analitycznychi Sprawdzających; Drugim Działem Czynności Analitycznychi Sprawdzających; Trzecim Działem Czynności Analitycznychi Sprawdzających; Działem Identyfikacji i Rejestracji Podatkowej; Działem Egzekucji Administracyjnej; Działem Spraw Wierzycielskich; Działem Rachunkowości; Działem Obsługi Bezpośredniej. Zastępca Naczelnika Beata Urban sprawuje nadzór nad:
Referatem Kontroli Podatkowej; Wieloosobowym Stanowiskiem Spraw Karnych Skarbowych; Działem Podatków Dochodowych i Podatku od Towarów i Usług; Referatem Podatków Dochodowych, Podatku od Towarów i Usług oraz Podatków Majątkowych i Sektorowych.
Zastępca Naczelnika Andrzej Fiuczek
BRAK
A jak podobają się Wam inne zmiany w pomorskiej KAS?
04 maja 2020, 19:16
Re: Zmiany, zmiany, zmiany...
Pewnie jutro nowy DIAS w stolicy.
11 maja 2020, 13:33
Witam. Wiadomo jakie zmiany zaszły na śląsku?
14 maja 2020, 07:50
matkamatka
Witam. Wiadomo jakie zmiany zaszły na śląsku?
Co najmniej Mikołów i Pszczyna...
14 maja 2020, 08:05
Bulwersująca szeregowych pracowników sprawa - odwołani ze stanowisk starają się ze wszystkich sił dostać do działów egzekucji w urzędach. Pytanie jakie mają mnożniki po utracie stanowisk ale nie wierzę że im wielka krzywda się stała. A ty człowieku zapychaj za miskę ryżu.
19 maja 2020, 20:20
blacksheep
Bulwersująca szeregowych pracowników sprawa - odwołani ze stanowisk starają się ze wszystkich sił dostać do działów egzekucji w urzędach. Pytanie jakie mają mnożniki po utracie stanowisk ale nie wierzę że im wielka krzywda się stała. A ty człowieku zapychaj za miskę ryżu.
Ci przed emeryturą najczęściej mieli zostawiony mnożnik, choć nie było to regułą. Ci młodsi dostawali mnożnik kierownika. Tak to wyglądało w Katowicach. Ale znam przypadek jednej z byłej z-ców DIAS co ma mnożnik powyżej 3,0 a i do emerytury sporo lat.
19 maja 2020, 20:53
magnezz81
blacksheep
Ci przed emeryturą najczęściej mieli zostawiony mnożnik, choć nie było to regułą. Ci młodsi dostawali mnożnik kierownika. Tak to wyglądało w Katowicach. Ale znam przypadek jednej z byłej z-ców DIAS co ma mnożnik powyżej 3,0 a i do emerytury sporo lat.
Czyli jak u Orvella - są równi i równiejsi
20 maja 2020, 20:43
Ci przed emeryturą najczęściej mieli zostawiony mnożnik, choć nie było to regułą. Ci młodsi dostawali mnożnik kierownika. Tak to wyglądało w Katowicach. Ale znam przypadek jednej z byłej z-ców DIAS co ma mnożnik powyżej 3,0 a i do emerytury sporo lat.[/quote] Czyli jak u Orvella - są równi i równiejsi :zygi:[/quote] Nie, to nie tak, o równości to raczej mowa "na dole", wszędzie mizerota. To o czym piszesz raczej odnosi się do odległości od paśnika.
19 lis 2020, 12:00
uskasek
Czyli jak u Orvella - są równi i równiejsi :zygi:[/quote] Nie, to nie tak, o równości to raczej mowa "na dole", wszędzie mizerota. To o czym piszesz raczej odnosi się do odległości od paśnika. ;)[/quote] Ostatnio ZZ udostępniły mnożniki odwołanych NUSów i ich zastępców - każdy ma mnożnik sporo powyżej 3 bez względu na to ile ma do emerytury. Najlepsze jest to że odwołani ze wszech sił starali się dostać do egzekucji... Zreszą była główna księgowa Izby też trafiła do egzekucji bez zmniejszenia mnożnika.. W chwili obecnej jest taki absurd że odwołany NUS bądź zastępca ma wyższy mnożnik niż jego kierownik... PATOLOGIA!!!
19 lis 2020, 12:14
@Blacksheep
W dodatku wciąż nie wyszli z "roli" i zlecają prace innym.
19 gru 2020, 19:19
karuzelaaa
@Blacksheep
W dodatku wciąż nie wyszli z "roli" i zlecają prace innym.
Nie dość że zlecają i się szarogęszą to jeszcze obrabiają 4 litery swoim kierownikom...
19 gru 2020, 19:37
W dodatku wciąż nie wyszli z "roli" i zlecają prace innym.[/quote] Nie dość że zlecają i się szarogęszą to jeszcze obrabiają 4 litery swoim kierownikom...[/quote] Pewnie mają wiedzę "ze źródła"....cóż uważaj na przyjaciela swego
09 sty 2021, 10:22
Zawsze byli i będą równi i równiejsi. Ale ja o czym innym. Marzą mi się zmiany owszem ale w podatkach. W Rumuni obniżyli znacznie podatki z uwagi na pandemie, ostatnio taki artykuł był w necie. U nas najpierw tusk robił z nas niewolników z emeryturami po 70 roku życia teraz PIS zamiast obniżyć Vat, zwiększyć kwotę wolną od podatku, znieść podatek belki wprowadza kolejne podatki. My płacimy najwyższy vat w Europie - nie wiem czy nie na świecie !