Teraz jest 04 wrz 2025, 02:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Nagrody DIS, DUKS i NUS 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Post Re: Nagrody DIS, DUKS i NUS
Kaumanawardze
Gdybyś poczytał wcześniejsze posty to może byś znalazł wpis, że wysokość nagród DIS i NUS nie są powalające, lecz to nasze wynagrodzenia i ewentualne nagrody są żenujące. Nie wiem czy wiesz, że chociażby w sprawie Amber Gold konsekwencje poniosły osoby z komórki NIP. Więc nie pisz, że na innych stanowiskach nie ma odpowiedzialności. Albo podchodzi się do swojej pracy profesjonalnie, albo nie i wtedy ponosi się tego konsekwencje. Nikt tu nie neguje faktu, że na DUS-y czy NUS-y nie mają dużej odpowiedzialności. Wyrwałeś się z tym twoim wpisem jak Filip z konopii.

17 paź 2013, 14:24

REJESTRACJA26 maja 2009, 13:42

POSTY        28
GAAGAAZ.
Kolejny nietrafiony argument. Odpowiedzialność ma nie tylko związek z konsekwencjami w postaci utraty stanowiska pracy (innymi karami dyscyplinarnymi), i nie ma miejsca tylko w sytuacji, gdy ktoś bezpośrednio wykonuje dane czynności. W ww. sprawie kozłem ofiarnym była również Pani Z-ca Dyrektora IS w Gdańsk. Jaki ona miała związek z aferą Amber GOLD? Jaki był bezpośredni związek między jej pracą, a zaniechaniami w tej sprawie (abstrahując, czy były zawinione, czy też nie).

Ostatnio edytowano 17 paź 2013, 15:33 przez Kaumanawardze, łącznie edytowano 2 razy

17 paź 2013, 15:31
Znawca

POSTY        265
Kaumanawardze
Nie wiem dlaczego tak aktywnie czepiasz się akurat moich wpisów. Czyżbyś był z Małopolski, a może z mojego urzędu? Ten post ma 17 stron, to niedużo. Wykaż trochę dobrej woli i prześledź moje wpisy w tym temacie, a potem się czepiaj.  Sytuacja wygląda mniej więcej tak:

DUS = nagroda około 11 000 zł / kwartał + pensja, za którą da się godnie przeżyć miesiąc
              NUS = nagroda około 5 000 zł / kwartał + pensja, za którą da się godnie przeżyć miesiąc
                kierownicy = nagroda około 1 000 zł / kwartał  + pensja, za którą raczej da się godnie przeżyć miesiąc
                    ja szaraczek np. matka samotnie wychowująca =  nagroda "0" - 300 zł + pensja, za którą raczej już trudno przeżyć miesiąc

"ja" to oczywiście symbol wielu innych przedstawicieli sfery budżetowej. Czy uważasz, że mrożenie wszystkim w imię kryzysu przy takich dysproporcjach jest OK? Może trzeba było zastosować jakieś osłony dla najsłabszych w tej sferze? Otóż nie! Zadbano tylko o tych, którzy i tak mają dobrze. Można się spotkać z opiniami, że właśnie tymi nagrodami rekompensuje się kadrze kierowniczej zamrożenie.
Mam 22 lata pracy, 16 lat w US, wyższe wykształcenie i co dla mnie najważniejsze: mam córkę, której muszę/chcę zapewnić wykształcenie i jakiś start w życie, a niestety kolejny rok będę mieć minusowy przychód w stosunku do poprzedniego i po prostu ledwo daję rady.  Jeżeli to dla Ciebie jest populistyczne to świetnie wpisujesz się w obecną politykę.  :za2:

17 paź 2013, 16:35
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
GAAGAAZ, Dziewczyno musimy to jakoś przetrwać i tyle! Choć cierpliwości coraz mniej - szczególnie gdy wszyscy zainteresowani na forum mogli przeczytać o nagrodach naczelników/dyrektorów/kierowników - kwartał w kwartał mają wyniki! A pozostali - może 5-10 % ma szczególne osiągnięcia. To pytam - dlaczego kierownictwo nie identyfikuje się z pozostałymi, którzy w końcu nie pyknęli żadnego większego przypisu?
Co do naszego Kolegi Kaumana... - może jest i tak, że na forum bywają także wspomniani nasi szczególnie zdolni i wykwalifikowani przełożeni?!
I może jeszcze jedno - jak integrować ludzi wokół celu działania firmy, jak być liderem, a nie tylko przełożonym, gdy w prostych i małych sprawach jest się małostkowym?
Pozdrawiam i życzę udanej edukacji dla córki! A potem - niechby i na drugim końcu Europy, byle w normalnym kraju - była szczęśliwa.

17 paź 2013, 17:35
Znawca

POSTY        265
TAXMAN
Dzięki za odrobinę zrozumienia. Niestety masz rację, że prawdopodobnie moja córka powiększy kiedyś grupę polskich emigrantów.

17 paź 2013, 17:40
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
taxman                    

Co do naszego Kolegi Kaumana.... - może jest i tak, że na forum bywają także wspomniani nasi szczególnie zdolni i wykwalifikowani przełożeni?!

Powiedziałabym raczej "szczególnie zdolni i wykwalifikowani" (w cudzysłowie).

Jak jest to każdy widzi.
I każdy wie, że można mieć zamrożoną przez lata pensję jak się ma TAKIE premie.

17 paź 2013, 18:46
Znawca

POSTY        265
Pojawiły się tu zarzuty, że zazdrość, albo, że należą się, bo DUS-y i NUS-y mają dużą odpowiedzialność. W żadnym wpisie nie twierdziłam, że im się nie należą. Kilka razy akcentowałam, że ich wysokość nie jest taka powalająca jak na takie stanowisko. Zarzut zazdrości jest śmieszny.
Problemem jest stosowanie podwójnych standardów ich przyznawania.  Jednym co kwartał i po równo, a drugim już nie. Jeżeli jednym uzasadnia się, że jest to rekompensata zamrożenia to może zastosuje się to do wszystkich i nazwie się to "kryzysowym" dodatkiem. Jeżeli w kraju jest problem finansowy vel kryzys to rozkłada się jego skutki na wszystkich choćby w sferze budżetowej, bo w przeciwnym razie tworzy się przez to konflikty w społeczeństwie (kto wie, może o to chodzi?).
Nie odnoszę się też do nikogo personalnie, ani do swojego NUS-a ani DIS-a (nawet nie miałam okazji go poznać).
Zdarzają się tu czasem dość agresywne, a nawet wulgarne wpisy, czego akurat nie pochwalam.
Czytam wpisy innych i tylko wyciągam z nich pewne wnioski (może nie zawsze dobre) dotyczące ogólnej sytuacji w AP i to jest pole do dyskusji.
Poczytaj wpisy innych, przemyśl i jak najbardziej możesz się do nich odnieść swoim zdaniem, ale z szacunkiem. Pozdrawiam ciepło.  :piwo:

Ostatnio edytowano 18 paź 2013, 16:47 przez gaagaaz, łącznie edytowano 1 raz

18 paź 2013, 16:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
Witam. Zakończył się 2013r. pełen dalszych obniżek lub stagnacji wynagrodzeń dla szarych pracowników. Nasi szefowie nadal szukają  obniżek wynagrodzeń podległych sobie pracowników, zwłaszcza w działach kontroli. Natomiast ich premie nadal mają tendencję wzrostową.

19 sty 2014, 10:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 204 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15