mam do Państwa proste pytanie, nad którym zastanawiam się od dłuższego czasu. Mianowicie, chodzi o to, że muszę napisać pewną pracę z zakresu prawa karnego skarbowego. Jej temat brzmi: Specyfika zasad odpowiedzialności w kodeksie karnym skarbowym. Problem jest w tym, że nie bardzo rozumiem tematu albo nie bardzo wiem, co mam tam zawrzeć, co dodać do mojej koncepcji. Ja rozumiem go tak, że należałoby się zająć kolejno: * czasem popełnienia czynu karnego skarbowego, a w tym czasem popełnienia przestępstw i wykroczeń skarbowych, zasadą lex retro non agit i wyjątkiem od niej, * obowiązywaniem kodeksu karnego skarbowego co do miejsca i osób - w tym zasada terytorialności oraz odpowiedzialność za czyny popełnione za granicą.
Coś dodać / zmienić / zastosować inne rozumowanie?
Problem leży także w literaturze. Mianowicie, w moim mieście biblioteki są bardzo ubogie w literaturę z zakresu prawa karnego skarbowego. Więc jeżeli ktoś posiadałby w swoich zbiorach jakąś pomocną pozycję w pdfie, to proszę o jej udostępnienie.