Sprawa wygląda tak : wszczęcie 25 . 05.2016 r. z art 77, przesłuchany w charakterze świadka kierownik jednostki zeznał, iź odpowiedzialna w tym zakresie była księgowa -kadrowa. Przesłuchana w charakterze podejrzanej przyznała siè i złozyła dpo . W aktach jest teź protokół przesłuchania w charakterze świadka innego pracownika tej firmy. Ja zrobiłem w ten sposób , źe załacznik z adresem i miejscem pracy przesłuchiwanych świadków umießciłem bezpośrednio za protokołem, a po przesłuchaniu wydałem zarzàdzenie o odstàpiniu od ochrony danych adresowych świadka bo sà one znane podejrzanej . Teraz pisze dpo. Zastanawiam się czy sprawè zrobiłem prawidłowo , czy powinno być zarządzenie j/w przed ich przesłuchaniem i adres zamieszkania jednak w protokole, i czy zarządznie jest potrzebne. prźez te ostatnie zmiany i brak szkolèñ po prostu zgłupiałem , napiszcie prosze jak wy to robicie.
13 cze 2016, 20:35
Re: Świadek po 15.04.2016
Rozmawiałem na ten temat z prokuratorem i powiedział, że jeżeli dane adresowe świadka są znane podejrzanemu to nie ma potrzeby załączać ich w odrębym zbiorze. Tylko tak jak zrobiłeś, trzeba wydać zarządzenie w tym zakresie.