Re: Kilka przestępstw a d.p.o.
Jeśli chodzi o zawieszenie to u mnie jest tak jak mówi Leibowitz. Uznawanie za ,,długotrwałą przeszkodę uniemożliwiającą prowadzenie postępowania" fakt, że podejrzany potrzebuje powiedzmy rok na uregulowanie należności jest chyba ,,lekką" przesadą

.Ale wracając do tematu - właśnie nie bardzo rozumiem treść art. 37 par 1 pkt 3 kks. Sytuacja wygląda w ten sposób - są dwa przestępstwa z art. 56 par 2 kks (jedno za jeden rok a drugie za kolejny) no i jeszcze dwa inne przestępstwa (jedno - należność zapłacona, drugie - formalne nie związane z żadnymi kwotami). I chodzi mi o to, że są dwa wyjścia - albo podejrzany złoży wniosek o dpo odnośnie tych dwóch przestępstw a odnośnie pozostałych będzie A.O. albo nie złoży wniosku i będzie A.O. o wszystkie. Nie ma szans, że te należności zostaną spłacone szybciej niż w ciągu roku lub nawet kilku lat. Co mu doradzić?Jakie będą opcje tzn. jak będę pisać A.O. o 4 przestępstwa to wyrok będzie jeden za wszystkie (chodzi o to, że i tak jest jeden wpis do K.R.K.?) czy cztery (nie wydaje mi się)?Bo to jest dla niego naistotniejsze - jak najniższa kara oczywiście też...