Teraz jest 04 wrz 2025, 02:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2014, 14:50

POSTY        310
Post Zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia
Witam,

zastanawiam się, do którego Urzędu Skarbowego złożyć zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia skarbowego – do US właściwego ze względu na siedzibę podatnika (spółki) czy do US, który swym zasięgiem obejmuje teren siedziby organu podatkowego? Sprawa dotyczy niezłożonej deklaracji na podatek od nieruchomości.

05 wrz 2017, 07:24
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Post Re: Zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia
A decyzja jest już wydana? Musi być jakiś dowód na to co twierdzisz. Zawiadomienie, z kompletem dokumentów - ksera wezwań, decyzji, wydruk z KW, składasz do urzędu właściwego dla siedziby organu podatkowego.

05 wrz 2017, 07:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2014, 14:50

POSTY        310
Decyzja określająca została wydana. Co do pozostałych załączników – wezwań do złożenia deklaracji nie było (nie wiem dlaczego wymiarowiec nie wysłał), nie było też wszczęcia postępowania przed wydaniem decyzji określającej, o odpis KW wystąpię.

Pytanie zasadnicze – czy decyzja określająca i odpis KW wystarczą do skutecznego złożenia zawiadomienia?

05 wrz 2017, 09:33
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Odpis wydrukuj z internetu. A reszta? Nie mnie oceniać prawidłowość prowadzonego postępowania.

05 wrz 2017, 12:13

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Czy decyzja wystarczy, zależy od jej jakości. Zawiadomienie powinno zawierać wskazanie naruszonych norm prawa, a te powinny znajdować się w decyzji.

05 wrz 2017, 16:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]