Nierzetelne umowy cywilnoprawne w działalności gospodarczej
Autor
Treść postu
Nierzetelne umowy cywilnoprawne w działalności gospodarczej
Z zawiadomienia wynika, iż ustalono, że podatnik ewidencjonował zakup towarów, który wrzucał w kup na podstawie umowy kupna - sprzedaży z in. osobą fizyczną nie prowadzącą działalności gospodarczej. Transakcje te nie miały miejsca. Oczywiście zawyżono kup, będzie uszczuplenie, ale co z umowami. Moim zdaniem nie mozna postawić w tym zakresie żadnego zarzutu z kks, bo przepis mówi o fakturach, rachunkach , czy zostaje tylko kk. Jakie jest Wasze zdanie.
08 lis 2012, 14:18
Re: Nierzetelne umowy cywilnoprawne w działalności gospodar
Barbarka , Leibowitz co z Wami. Czekam na waszą opinię w zakresie tych nierzetelnych umów.
28 lis 2012, 08:30
Czyżbym została ekspertem? Jak mi miło...Ale jednocześnie to zobowiązuje do rzetelnego zajęcia sie sprawą. I czy ja jestem godna takiego wyróżnienia wywołania po imieniu..
Na pewno art 56 a czy coś innego z kks?
Poczytam
28 lis 2012, 10:43
Umowy pozostaw prokuratorowi. Możesz ewentualnie upewnić się, czy wymiar przesłał stosowne zawiadomienie (art.304 par. 2 kpk). Załatw nierzetelność ksiąg i uszczuplenie. Dzięki za wywołanie do tablicy ;-)))
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę