Cześć, czy karaliście kiedyś za popełnienie wykroczenia skarbowego z art. 79 § 1 kks? Jak sprawa wygląda w Waszych Urzędach odnośnie zawiadomień z art. 31 Ordynacji Podatkowej składanych do Naczelnika Urzędu Skarbowego przez osoby prawne i jednostki organizacyjne niemające osobowości prawnej, będące płatnikami lub inkasentami? Czy płatnicy składają takie zawiadomienia? Do nas ostatnio trafiło trochę czynnych żali odnośnie złożenia po terminie takich zawiadomień. Wcześniej nic takiego do nas nie trafiało. Jestem ciekawa jak jest w Waszych Urzędach.
30 mar 2012, 13:15
Re: Art. 79 § 1 kks
Bardzo rzadko, ale stosujemy mandaty z tego przepisu. Przeważnie oświadczenie z art. 31 op jest składane już po terminie określonym w art. 51 kks (przedawnienie czynu należy liczyć od daty zmiany osoby odpowiedzialnej, a ta zazwyczaj miała miejsce na długo przed złożeniem oświadczenia).
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
Ostatnio edytowano 30 mar 2012, 14:11 przez Leibowitz, łącznie edytowano 1 raz