Teraz jest 07 wrz 2025, 21:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Wniosek o umorzenie postępowania 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 lut 2010, 21:39

POSTY        15
Post Wniosek o umorzenie postępowania
Prowadzę dochodzenie przeciwko podejrzanemu o przestępstwo skarbowe z art. 76 par 2 kks. Podejrzanemu ogłosiłem postanowienie o przedstawieniu zarzutu oraz przesłuchałem go. Podejrzany nie przyznał się. Zgromadzony materiał dowodowy pozwala na wniesienie aktu oskarżenia do sądu. gdy już pisałem akt to trafił do mnie wniosek o podejrzanego o umorzenie postępowania z uwagi na to, że z zgromadzonego materiału nie wynika jako to on miałby ponosić odpowiedzialność karną za przestępstwo skarbowe.  Co powinienem teraz zrobić?? pozostawić wniosek w katach i wysłać do sądu czy w jakiś sposób ustosunkować się do jego wniosku. Podejrzany otrzymał pisemne uzasadnienie postanowienia o przedstawieniu zarzutu. Z góry dziękuje za pomoc

10 cze 2011, 15:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2009, 10:45

POSTY        11
Post Re: Wniosek o umorzenie postępowania
a/a

12 cze 2011, 20:53

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Jeśli zgromadzony materiał dowodowy pozwala na wniesienie aktu oskarżenia do sądu, to ślij AO bez krępacji.

13 cze 2011, 09:50
Zaawansowany

REJESTRACJA24 mar 2011, 09:20

POSTY        83
Leibowitz jak zwykle ma rację, przez niego nie ma co wchodzić na kks, by się czymś popisać.

13 cze 2011, 20:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]