My dostaliśmy informacje ze do 16.08 będzie udostępniona nowsza wersja programu. Ewentualne problemy mamy zgłaszać do koordynatora. No i przysłali nowe wersje podręczników ale nie sposób wyłapać co ulepszona, może z czasem się da. Samo wprowadzanie nie jest trudne ale b. czasochłonne, np. żeby wprowadzić dane osoby do RMW to podpieram się danymi z bazy w US może z czasem będzie można pobierać z bazy PESEL
10 sie 2017, 20:22
Re: ESKS
Ja bym nie liczył na to - program nie pracuje na innych bazach danych więc nie może z nich czerpać . Nawet samo wyszukiwanie osób w bazie PESEL jest "słabe". Sama konstrukcja wyszukiwania osób powoduje, że trzeba się nawprowadzać by dodać osobę która już "nas odwiedziła"
11 sie 2017, 06:08
A rejestrować w MANDATACH trzeba
16 sie 2017, 13:12
No i mamy nowsze wydanie ESKS tak na szybko jak spojrzałam to jest możliwość wprowadzenia kwot uszczupleń.
16 sie 2017, 18:06
Gosia21
No i mamy nowsze wydanie ESKS tak na szybko jak spojrzałam to jest możliwość wprowadzenia kwot uszczupleń.
Tak. I skonstruowane to jest równie genialnie, jak cały ESKS.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
17 sie 2017, 06:02
Tak, wprowadzenie uszczupleń jest "genialne", nie powiem ile pań lekkich obyczajów poleciało zanim odkryłem sekret tej rejestracji no i jak wszystko w tej aplikacji wymaga 10 czynności zamiast jednej - wpisania kwoty w rubryczkę z konkretnym podatkiem. Pominę fakt, że przy 57 § 1 program ciągle krzyczy, że to jest przestępstwo
17 sie 2017, 06:20
A czy art. 57 jest uszczupleniowy?
17 sie 2017, 11:28
Jest
17 sie 2017, 11:49
ankara
Jest
Od kiedy?
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
17 sie 2017, 12:55
Od noweli z 2005 r.
17 sie 2017, 13:47
kacha
NIE JEST. W ESKS jest instrukcja wprowadzania i art 57 nie jest uszczupleniowy.
17 sie 2017, 15:42
W którym miejscu i w jakiej instrukcji można wyczytać to, że 57 nie jest uszczupleniowy?
17 sie 2017, 20:17
Barbarka
kacha
NIE JEST. W ESKS jest instrukcja wprowadzania i art 57 nie jest uszczupleniowy.
czyli mandat lub DPO jest możliwe nawet w sytuacji istnienia zaległości podatkowej
Ja chromolę, to już było, znowu się zaczyna cyrk z art. 57. Moja IAS znowu będzie musiała zmienić poglądy. Niby łatwiej, bo poglądy IS, ale ludzie ci sami...
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę